e. coli

Escherichia coli (E. coli) baktérium általában él a belekben az egészséges emberek és állatok. A legtöbb fajta E. coli ártalmatlan vagy ok viszonylag rövid hasmenés. De néhány különösen csúnya törzsek, mint például az E. coli O157: H7, okozhat súlyos hasi görcsök, véres hasmenés és hányás.

Akkor lehet kitéve az E. coli a szennyezett víz vagy élelmiszer – különösen a nyers zöldségeket és átsütött darált marhahús. Egészséges felnőttek általában felépüljön fertőzés E. coli O157: H7, egy héten belül, de a kisgyermekek és az idős felnőttek nagyobb a kockázata a fejlődő életveszélyes formája veseelégtelenség úgynevezett hemolitikus urémiás szindróma.

Jelek és tünetek az E. coli O157: H7 fertőzés általában kezdődik három vagy négy nap expozíció után a baktériumok, bár lehet, hogy megbetegszik, amint egy nap után, hogy több mint egy héttel később. Jelek és tünetek közé

Forduljon orvosához, ha a hasmenés tartós, súlyos vagy véres.

A sok E. coli törzsek, csak néhány ravaszt hasmenés. Az egyik csoport az E. coli – amely magában foglalja a O157: H7 – termel egy erős toxin, amely károsítja a bélés a vékonybélben, ami okozhat véres hasmenés. Fejleszteni egy E. coli fertőzés, ha lenyelik ezt baktériumtörzs.

Mikor kell orvoshoz

Ellentétben sok más betegséget okozó baktériumok, E. coli fertőzést okozhat, ha lenyelik csak kis mennyiségben. Emiatt, akkor lehet megbetegedtek E. coli eszik egy kicsit átsütött hamburger vagy lenyelt egy falat szennyezett medencevíz.

szennyezett élelmiszer

Potenciális kitettség közé fertőzött élelmiszer vagy víz és személy-to-person kapcsolatot.

A leggyakoribb módja, hogy szerezzenek egy E. coli fertőzés eszik szennyezett élelmiszerek, mint például

Az emberi és állati ürülék szennyezhetik talaj és a felszíni vizek, ideértve a patakok, folyók, tavak és a felhasznált víz öntözni növények. Bár közvíz klóros, ultraibolya fény, vagy az ózon megölni E. coli, néhány kitörést kapcsolódó szennyezett városi vízellátás.

Magán kutak nagyobb aggodalomra ad okot, mert nem gyakran olyan fertőtlenítő rendszer. A vidéki vízellátás a legvalószínűbb, hogy a szennyezett. Egyesek azt is megfertőzött úszás után medencék, tavak szennyezett széklet.

szennyezett víz

E. coli baktériumok könnyen szállítható egyénenként, különösen, ha a fertőzött felnőttek és gyermekek nem mosnak kezet megfelelően. A családtagok a kisgyermekek E. coli fertőzés nagy valószínűséggel megszerezni maguknak. A kitörések is előfordultak a gyermekek körében látogató petting állatkertek és állati istállókban megyei vásárokon.

Az E. coli hatással lehet bárki, aki ki van téve a baktériumok. De néhány ember nagyobb valószínűséggel alakul ki a problémákat, mint mások. A kockázati tényezők közé

A legtöbb egészséges felnőtt talpra E. coli betegség egy héten belül. Egyesek – elsősorban a gyermekeket és az idősebb felnőttek – is kialakulhat életveszélyes formája veseelégtelenség úgynevezett hemolitikus urémiás szindróma.

A legtöbb ember nem orvoshoz E. coli fertőzések. Ha a tünetek különösen súlyos, akkor érdemes meglátogatni az alapellátás orvosával, vagy kérjen azonnali ellátást.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

személyes kapcsolat

E. coli, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Orvosa kérheti

Ha Ön vagy gyermeke egy E. coli fertőzés, akkor lehet, hogy csábító, hogy használjon hasmenés elleni gyógyszert, de nem teszik. A hasmenés az egyik módja a test megszabadítja a méreganyagoktól. Megelőzése hasmenés lassítja a folyamatot le.

Vegyünk kis kortyokban folyadékot tolerálható próbálja maradni hidratált.

Diagnosztizálni betegség E. coli által okozott fertőzés, az orvos küld mintát a széklet a laboratóriumba való jelenlétének E. coli baktérium. A baktérium lehet tenyészteni a diagnózis megerősítésére, és meghatározza specifikus toxinok, mint például azokat, amelyeket a E. coli O157: H7.

Mert betegség E. coli által okozott, nem a jelenlegi kezelések gyógyítja a fertőzést, a tünetek enyhítésére vagy szövődmények megelőzése. A legtöbb ember számára a kezelés magában foglalja

Amit megtehetsz

Kerüljük, hogy egy anti-hasmenéses gyógyszert – ez lelassítja az emésztőrendszert, megakadályozva a test megszabaduljon a méreganyagoktól. Antibiotikumok általában nem ajánlott, mert növeli a súlyos szövődmények.

Ha van egy súlyos E. coli fertőzés okozta hemolitikus urémiás szindróma, akkor meg kell kórházba, és adott szupportív kezelés, beleértve a IV folyadékok, vérátömlesztés és vese-dialízis.

Mit várnak el az orvos

Kövesse az alábbi tippeket a kiszáradás megelőzésére és csökkenti a tüneteket, amíg vissza

Nem vakcina, vagy a gyógyszeres védelmet nyújt a Escherichia coli alapú betegség, bár a kutatók vizsgálják a lehetséges vakcina. Csökkenteni annak esélyét, hogy ki vannak téve az E. coli, elkerüljék a kockázatos élelmiszerek és vigyázz kereszt-szennyeződés.

Cook hamburger, amíg ők 160 F. Hamburgerek kell jól sikerült, és nem rózsaszín mutatja bárhol a húst. De a szín nem megbízható mutatója-e vagy sem a hús kész a főzés. Hús – különösen, ha grillezett – lehet barna, mielőtt ez teljesen főzve.

Ezért fontos, hogy egy hús-hőmérőt, hogy a hús-ra melegítjük, legalább 160 F (71 C), a legvastagabb.

keresse fel orvosát

Mit lehet tenni az időközben

kockázatos élelmiszerek

Elkerülhetővé váljék