e. coli okai

A sok E. coli törzsek, csak néhány ravaszt hasmenés. Az egyik csoport az E. coli – amely magában foglalja a O157: H7 – termel egy erős toxin, amely károsítja a bélés a vékonybélben, ami okozhat véres hasmenés. Fejleszteni egy E. coli fertőzés, ha lenyelik ezt baktériumtörzs.

Ellentétben sok más betegséget okozó baktériumok, E. coli fertőzést okozhat, ha lenyelik csak kis mennyiségben. Emiatt, akkor lehet megbetegedtek E. coli eszik egy kicsit átsütött hamburger vagy lenyelt egy falat szennyezett medencevíz.

szennyezett élelmiszer

Potenciális kitettség közé fertőzött élelmiszer vagy víz és személy-to-person kapcsolatot.

szennyezett víz

A leggyakoribb módja, hogy szerezzenek egy E. coli fertőzés eszik szennyezett élelmiszerek, mint például

Az emberi és állati ürülék szennyezhetik talaj és a felszíni vizek, ideértve a patakok, folyók, tavak és a felhasznált víz öntözni növények. Bár közvíz klóros, ultraibolya fény, vagy az ózon megölni E. coli, néhány kitörést kapcsolódó szennyezett városi vízellátás.

Magán kutak nagyobb aggodalomra ad okot, mert nem gyakran olyan fertőtlenítő rendszer. A vidéki vízellátás a legvalószínűbb, hogy a szennyezett. Egyesek azt is megfertőzött úszás után medencék, tavak szennyezett széklet.

E. coli baktériumok könnyen szállítható egyénenként, különösen, ha a fertőzött felnőttek és gyermekek nem mosnak kezet megfelelően. A családtagok a kisgyermekek E. coli fertőzés nagy valószínűséggel megszerezni maguknak. A kitörések is előfordultak a gyermekek körében látogató petting állatkertek és állati istállókban megyei vásárokon.

személyes kapcsolat