dysphagia felkészülés a találkozó

Nyelési nehézség, (nyelési nehézség) azt jelenti, hogy több időt vesz igénybe, és erőfeszítést a táplálék vagy folyadék a szájába, hogy a gyomorban. Dysphagia is fájdalommal jár. Bizonyos esetekben, a nyelés lehetetlenné válhat.

Alkalmi nyelési nehézség, ami akkor jelentkezik, ha eszik túl gyorsan, vagy ne rágja az ételt elég jól, általában nem ok az aggodalomra. De kitartó dysphagia jelezhet súlyos egészségi állapotban kezelést.

Dysphagia lehet bármely életkorban előfordulhat, de ez sokkal gyakoribb az idősebb felnőttek. Az okok a nyelési problémák lehetnek, és a kezelés a kiváltó októl függ.

Jelek és tünetek dysphagia lehetnek

Keresse fel orvosát, ha rendszeresen nyelési nehézségei vannak, vagy, ha a fogyás, öklendezés és hányás kíséri a dysphagia.

Mikor kell orvoshoz

Ha az elzáródás akadályozza a légzést, hívja a mentőket azonnal. Ha nem tudja lenyelni, mert úgy érzi, hogy az étel ragadt a torok vagy a mellkas, keresse fel a legközelebbi sürgősségi osztályt.

A nyelőcső dysphagia

Nyelés összetett, és számos feltétel zavarhatja ezt a folyamatot. Néha az oka dysphagia nem lehet azonosítani. Azonban dysphagia általában beleesik az alábbi kategóriákba.

A nyelőcső dysphagia utal az érzést élelmiszer ragasztás vagy egyre letette az alapja a torok vagy a mellkas, miután elkezdte nyelni. Az okok a nyelőcső nyelési közé

Bizonyos körülmények gyengíthetik a torokizmaid, ami megnehezíti, hogy a táplálék a szájából a torkába és a nyelőcső, ha elkezd nyelni. Lehet fojtó, gag, vagy köhögés, amikor megpróbálja lenyelni, vagy az érzés, élelmiszer vagy folyadék folyik le a légcső (trachea), vagy az orrát. Ez ahhoz vezethet, hogy tüdőgyulladás.

Okai oropharyngeális dysphagia közé

oropharyngealis dysphagia

A következő kockázati tényezők dysphagia

Nyelési nehézség vezethet

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Attól függően, hogy a feltételezett oka, az orvos utalja be egy orvos, aki specializálódott kezelésére fül-orr-gégészeti betegségek (otorhinolaryngologist), egy orvos, aki specializálódott kezelésére emésztési zavarok (gasztroenterológus), vagy egy orvos, aki specializálódott betegségek, az idegrendszer (neurológus).

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a kinevezést.

Dysphagiára, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amit megtehetsz

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Amíg a találkozó, ez segíthet rágni az ételt lassabban és alaposan, mint máskor. Ha gyomorégés vagy GERD, próbálja eszik kisebb étkezést, és ne egyen jobb lefekvés előtt. Over-the-counter savkötők is segíthet átmenetileg.

Orvosa valószínűleg elvégzi a fizikális vizsgálat és használhatja a különböző tesztek okának megállapításához a nyelési problémát.

Vizsgálatok lehetnek

X-ray a kontrasztanyag (bárium röntgen). Iszol egy bárium megoldás, befedi a nyelőcső, amely lehetővé teszi, hogy megjelenik a jobb az X-sugarak. Orvosa ezután látni a változásokat az alakja a nyelőcső és értékelni tudja az izomaktivitás.

Orvosa azt is lenyeli szilárd étel vagy egy pirulát bevont bárium nézni az izmok a torkát, ahogy lenyeli vagy nézd meg az akadályt, a nyelőcső, hogy a folyékony bárium megoldás esetleg nem azonosítanak.

Mit várnak el az orvos

A kezelés a dysphagia típusától függ, vagy oka a nyelési zavar.

Oropharyngealis dysphagia, orvosa utalnak, hogy a beszéd vagy nyelési terapeuta, és a terápia tartalmazhatja

Mit lehet tenni az időközben

Kezelési módszerek nyelőcső dysphagia lehetnek

Ha nyelőcső-görcs, de a nyelőcső normálisnak tűnik, és anélkül, GERD, akkor lehet kezelni gyógyszerekkel, hogy pihenjen a nyelőcső és a kellemetlen érzés csökkentésére.

Ha nyelési nehézség miatt nem eszik és iszik megfelelő, orvosa javasolhatja

Ha problémája van nyelési, feltétlenül orvoshoz, és kövesse az ő tanácsát. Továbbá, néhány dolog, amit megpróbál, hogy enyhítsen a tünetek közé tartozik a

Bár nyelési nehézség nem lehet megakadályozni, akkor csökkenti a kockázatát, alkalmi nyelészavarral eszik és lassan rágni az ételt is. A korai felismerés és a hatékony kezelés A GERD csökkentheti a kialakulásának kockázatát dysphagia társított nyelőcső szűkület.

oropharyngealis dysphagia

keresse fel orvosát

A nyelőcső dysphagia

súlyos dysphagia