dutaszterid és tamszulozin

Terápiás Osztály: jóindulatú prosztata megnagyobbodás Agent

Használja a dutaszterid és tamszulozin

Farmakológiai Osztály: 5-alfa-reduktáz inhibitor

Dutaszterid és tamszulozin kombinációs kezelésére használják a férfiak, akik tünetei megnagyobbodott prosztata, amely szintén ismert, mint a jóindulatú prosztata hyperplasia (BPH). Jóindulatú prosztata megnagyobbodás olyan probléma, hogy előfordulhat a férfiak, hogy idősebb korukban. A prosztata alatt található a húgyhólyag. Ha a prosztata nagyobb lesz, egyes izmok mirigy útban a cső, hogy csatornába vizeletet a hólyagból. Ez problémákat okozhat vizelési, mint például a vizelési inger gyakran egy gyenge sugárban vizeléskor, vagy egy érzés, hogy nem tudja kiüríteni a hólyagot teljesen.

Dutaszterid gátolja a nevű enzim 5-alfa-reduktáz. Ez az enzim megváltoztatja a tesztoszteron egy másik hormon okozza a prosztata növekedését. Dutaszteridet hatására a méret a prosztata csökken, de a hatás csak addig tart, amíg a gyógyszer kerül sor. Amennyiben le van állítva, a prosztata kezd ismét növekedni.

A tamszulozin segít az izmok ellazítására a prosztata és a nyílás a húgyhólyag. Ez segít növelni a vizelet vagy csökkenés tünetei.

dutaszterid és tamszulozin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert dutaszterid és tamszulozin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a dutaszterid és tamszulozin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt dutaszterid és tamszulozin

A dutaszterid és tamszulozin kombináció alkalmazása nem javallt gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát dutaszterid és tamszulozin kombináció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed dutaszterid és tamszulozin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével dutaszterid és tamszulozin bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével dutaszterid és tamszulozin bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével dutaszterid és tamszulozin bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát dutaszterid és tamszulozin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye dutaszterid és tamszulozin pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

dutaszterid és tamszulozin jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Vegyük a kapszula körülbelül 30 perccel ugyanazon étkezés után minden nap. Nyelje le a kapszulát egészben. Ne rágja szét, vagy nyissa meg.

A dózis dutaszterid és tamszulozin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat dutaszterid és tamszulozin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot, a dutaszterid és tamszulozin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata dutaszterid és tamszulozin

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a dutaszterid és tamszulozin megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A nők és a gyermekek ne használják dutaszterid és tamszulozin. Terhes nők vagy a nők, akik teherbe eshetnek, nem érintkezhetnek vagy érintse meg a kapszulákat. A dutaszterid is felszívódik a bőrön keresztül és születési rendellenességeket okozhat a fiú magzatok. Ha a terhes nő nem érintkeznek dutaszterid és tamszulozin, az érintett területet le kell mosni azonnal szappannal és vízzel, különösen, ha a kapszula eltörik.

Mivel dutaszterid és tamszulozin okozhat néhány ember, szédülést vagy gyengének érzi magát, és győződjön meg róla, hogy hogyan reagál a dutaszterid és tamszulozin, mielőtt gépjárművet vezetne, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel után vegye dutaszterid és tamszulozin, különösen akkor, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet ezen a problémán. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Ha azt tervezi, hogy a szürkehályog-műtétet, közölje szemorvos (szemész), hogy szed dutaszterid és tamszulozin vagy használt dutaszterid és tamszulozin az előző 9 hónap. Egy komoly szem problémát nevezett Intraoperatív Floppy Iris szindrómát (IFI) történt néhány betegnél, akik szedtek dutaszterid és tamszulozin vagy aki nemrég vett dutaszterid és tamszulozin mikor volt a szürkehályog-műtétet.

dutaszterid és tamszulozin befolyásolhatja az eredményeket a prosztata specifikus antigén (PSA) teszt, amely lehet kimutatására használják a prosztatarák. Ellenőrizze, hogy megadta az összes orvos, hogy a használt dutaszterid és tamszulozin.

dutaszterid és tamszulozin nem akadályozza a prosztatarák, de növelhetik a kockázatot a fejlődő high-grade prosztatarák. Mondja el orvosának, ha aggodalmak ezt a kockázatot.

Óvintézkedések használat közben dutaszterid és tamszulozin

Meg kell orvoshoz azonnal, ha azt tapasztalja, a hosszan tartó erekció használata közben dutaszterid és tamszulozin. Ez egy rendkívül ritka, nem kívánt hatás, amit meg kell azonnal kezelni, hogy megakadályozzák maradandó merevedési károsodás (impotencia).

Férfiak, akik megtették dutaszterid és tamszulozin nem adhatnak vért, amíg 6 hónap telt el az utolsó adagot. Dutaszteridet maradhatnak a vérben hosszú ideig, és adják tovább a terhes nő, aki kap egy vérátömlesztés.

dutaszterid és tamszulozin általában nem befolyásolja a normális szexuális képességeit a legtöbb ember. Néha előfordulhat, hogy kevesebb folyadékot lövell szex közben.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

dutaszterid és tamszulozin mellékhatások

dutaszterid / tamszulozin

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás Cialis, tamszulozin, Flomax finaszterid, doxazosin, terazosin pirazosin Avodart, Proscar, kardura, alfuzozin, Rapaflo, tadalafil, dutaszterid, Hytrin, Minipress, Uroxatral, Jalyn, silodosint, dutaszterid / tamszulozin, kardura XL

 vagy csatlakozz a dutaszterid / tamszulozin támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.