Duragesic (fentanil) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Duragesic?

Duragesic bőrfoltok kezelésére használják mérsékelt vagy súlyos krónikus fájdalom, éjjel-nappal.

Duragesic nem kezelésére enyhe vagy alkalmi fájdalom vagy fájdalom a műtét után.

A fentanil lelassítja a légzést. HASZNÁLATÁT Duragesic VÁLTHAT halál, különösen az a gyermek, aki birtokába kerülne a bőrtapasz és elhelyezi azt a szájban vagy a bőrön.

Fontos információ

A fentanil szokás-alakítás. Soha ne ossza meg ezt a gyógyszert egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

Ne használjon Duragesic bőrtapasz ha légzési probléma, a blokkolás a gyomorban és a belekben, vagy ha még nem kezelik hasonló opioid (narkotikum) fájdalom gyógyszer és toleráns hozzá. Lehet, hogy nem tudja használni Duragesic ha te is használ bizonyos antibiotikumok, gombaellenes gyógyszerek, szív, vagy a vérnyomás gyógyszeres kezelés, vagy kezelésére szolgáló gyógyszerek a HIV és az AIDS.

Kerülje hőforrások közben visel Duragesic bőrtapasz. Hő növelheti a gyógyszer mennyisége a bőr elnyeli.

Fentanil szokás-alakítás, és a Duragesic bőrtapasz nagy koncentrációban tartalmaz a gyógyszer. Soha ne ossza meg ezt a gyógyszert egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá. Értékesítése vagy ad el Duragesic a törvény ellen.

A gyógyszer szedése előtt

Ne használjon Duragesic bőrtapasz ha allergiás a fentanil, vagy ha

Súlyos légzési problémák, mint például az asztmás rohamok

elzáródás az emésztőrendszerben (gyomorban vagy a belekben); vagy

Ha még nem kezelik hasonló opioid (narkotikum) fájdalom gyógyszer és toleráns hozzá.

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén a fentanil. Lehet, hogy nem tudja használni ezt a gyógyszert, ha Ön is használja bizonyos antibiotikumok, gombaellenes gyógyszerek, szív, vagy a vérnyomás gyógyszeres kezelés, vagy kezelésére szolgáló gyógyszerek a HIV és az AIDS. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet fentanil és okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma. Mindenképpen közölje orvosával, ha úgy is, hogy a gyógyszert a depresszió, a mentális betegségek, a Parkinson-kór, migrénes fejfájás, súlyos fertőzések, vagy megelőzésére hányinger és hányás. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen változás, hogy hogyan és mikor vegye be a gyógyszereket.

Annak érdekében, hogy Duragesic biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

bármilyen típusú légzési problémák vagy tüdőbetegség

kórtörténetében fejsérülés, agydaganat, mentális betegség, az alkoholizmus vagy a drogfüggőség

vizelési problémák

máj- vagy vesebetegség; vagy

problémákat az epehólyag, hasnyálmirigy, vagy a pajzsmirigy.

Ne tegye a Duragesic bőrtapasz minden gyermek, aki nem rendelkezik a személyes recept ezt a gyógyszert.

Nem ismert, hogy Duragesic károsíthatja a magzatot. Ha a fentanil, míg terhes, a baba is függővé válnak a kábítószer. Ez okozhat életveszélyes elvonási tünetek a baba születésük után. Született csecsemők függ szokásformáló gyógyszer orvosi kezelésre lehet szüksége hetekig. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

A fentanil kiválasztódik az anyatejbe, és okozhat függőséget és a megvonási tünetek egy csecsemő. Ne szoptasson a Duragesic.

A Duragesic bőrtapasz megégetheti a bőrét, ha hordod a javítás során az MRI (mágneses rezonancia). Távolítsuk el a tapaszt, mielőtt megy egy ilyen teszt.

Használja Duragesic pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Soha ne használjon Duragesic nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint enyhíti a fájdalmat. Ne használjon bőrtapasz ha már sérült vagy elszakadt, vagy ha lehet kapni halálos túladagolás fentanil.

HASZNÁLATÁT Duragesic transzdermális VÁLTHAT káros mellékhatása vagy a halál, különösen egy olyan gyermek, aki birtokába kerülne a bőrtapasz és elhelyezi azt a szájban vagy a bőrön.

Ne használja ezt a gyógyszert a gyermek, aki nem rendelkezik a recept használni Duragesic. Amikor elhelyezzük bőrtapasz egy kisgyermek, válasszon egy fárasztó terület, ahol a gyermek nem tudja könnyen eltávolítani a tapaszt felügyelet nélkül.

Hogyan kell használni Duragesic tapaszokat?

A Duragesic bőrtapasz használata csak a bőrön. Ne érintse a tapasz tapadós oldalát egy bőrtapasz. Ne hagyja, hogy a gyógyszer érintkezésbe kerülnek a szemet, orrot, szájat, vagy az ajkak.

A tapaszt egy lapos terület a mellkas, hát, lejtő, vagy külső oldalán a felkar. Vágja testszőrzet ollóval, de nem borotválja folt viselő területeken. Tisztítsa meg a bőrt csak tiszta vízzel, és teljesen megszáradni. Nyomja rá a tapaszt határozottan a tenyerével 30 másodpercig. Mosson kezet alkalmazása után a bőr patch. Ellenőrizze a patch gyakran, hogy megbizonyosodjon arról, hogy stabilan a bőrén mindenkor.

Kerülje hőforrások közben visel a Duragesic patch. Ne használja a fűtés pad vagy elektromos takaró, melegítő vízágy, szolárium szauna. Ne üljön melegvíz, napozni, vagy növeli a test hőmérsékletét erélyes tevékenységet. Hő növelheti a gyógyszer mennyisége felszívja a bőrön keresztül, és okozhat a túladagolás, vagy a halál.

Vegye ki és cserélje ki a tapaszt Duragesic 72 óránként. Alkalmazza az új tapaszt egy másik bőrfelületre a mellkas, hát, lejtő, vagy a felkar. Eltávolítása után bőrtapasz: hajtsa félbe határozottan a tapadós oldalát a, és öblítse át a tapaszt le a WC-be. Ne helyezze a használt bőrtapasz egy kukába.

Ne tartsa fel nem használt tapaszokat. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol keresse a kábítószer visszavételi ártalmatlanítás programot. Ha nincs visszavételi program öblítse át a fel nem használt tapaszok ugyanolyan hajtogatott fent leírt módon. Ne öblítse a fóliatasak vagy tapasz hüvelyek; tegyük őket egy konténer szemetet elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Tartsa mind használt és fel nem használt tapaszokat Duragesic elzárva a gyermekek vagy háziállatok. Az összeg a fentanil használt bőrtapasz végzetes lehet, hogy egy gyermek, vagy kisállat, aki véletlenül megrágja, szar, vagy elnyeli a tapaszt. Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha ez történik.

Store Duragesic bőrtapaszok, szobahőmérsékleten. Tartsa minden tapaszt a fóliát, amíg nem akarja használni. Nyomon követheti, hogy sok bőrfoltok volna használni minden új csomagot. A fentanil kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Ha használja a tapaszokat egy ütemtervet, alkalmazza a kihagyott tapaszt, amint eszébe jut. Folytatás rajta a Duragesic tapasz akár 72 órán át, majd alkalmazni egy újat, ha szükséges, a fájdalom. Ne viseljen felesleges tapasz pótolni a kihagyott adag pótlására.

 A fentanil túladagolás halálos lehet, különösen a gyermek vagy más személy használja a gyógyszert recept nélkül. Túladagolás tünetei lehetnek a lassú légzés és szívverés, súlyos álmosság, izomgyengeség, a hideg és nyirkos bőr, pontosan a tanulók, és ájulás.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Ne vezessen, vagy kezeljen gépeket, amíg nem tudja, hogyan fentanil hatással lesz Önre. Szédülés vagy súlyos álmosság okozhat esések vagy egyéb balesetek.

Ne igyon alkoholt, vagy veszélyes mellékhatások és a halál is előfordulhat. Ellenőrizze az élelmiszer és gyógyszer címkék biztos ezek a termékek nem tartalmaznak alkoholt.

Kerülje visel Duragesic bőrtapasz egy testrészt, ahol egy gyerek is elérheti, vagy távolítsa el a tapaszt a bőréről. Kerülje a gyerekek nézni teszel bőrtapasz. Soha mondani a gyereknek, hogy a Duragesic bőrtapasz egy “kötés”.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Duragesic: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mi történik, ha túladagolás?

Távolítsuk el a bőrtapasz és hívja orvosát azonnal, ha van

lassú szívverés, sóhajtozó, gyenge vagy felszínes légzés (akár több nappal eltávolítása után a bőr javítás)

Mit kell elkerülni, miközben egy Duragesic tapasz?

mellkasi fájdalom, gyors vagy lüktető szívverés; vagy

szélsőséges álmosság, érzés, mint te múljék el.

Forduljon orvoshoz azonnal, ha a tünetek a szerotonin szindróma, mint például: nyugtalanság, hallucinációk, láz, izzadás, hidegrázás, szapora szívverés, izommerevség, izomrángás, koordináció elvesztése, émelygés, hányás vagy hasmenés.

Duragesic bőrtapasz mellékhatások

Gyakori Duragesic mellékhatás lehet

émelygés, hányás, hasi fájdalom, étvágytalanság, hasmenés, székrekedés

álmosság, szédülés, fáradtságérzés

alvászavar (inszomnia); vagy

fokozott izzadás, vagy hideg érzés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén a fentanil. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerről, amit használni most, és bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

A gyógyszer olyan gyógyszerekkel, amelyek álmosságot vagy lassú a légzés okozhat veszélyes vagy életveszélyes mellékhatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt Duragesic egy altatót, nyugtatót vagy nyugtatót, egyéb kábító fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Nem szabad használni Duragesic ha használt MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, tranilcipromin, és mások.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a fentanil transzdermális, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert, és minden elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Duragesic.

10.06.2016-03-28, 00:44:02

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Krónikus fájdalom tramadol, oxikodon, Cymbalta Percocet, duloxetin, fentanil, morfium, Dilaudidot, OxyContin, metadon, Ultram, hidro-

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Duragesic?

Duragesic (fentanil)