duoneb

Használja a Duoneb

Terápiás Osztály: Hörgőtágító

Farmakológiai Osztály: Ipratropium

Ipratropium és albuterol családjába tartoznak ismert gyógyszerek hörgőtágító. Bronchodilatátorok olyan gyógyszerek, amelyek lélegzett a száján keresztül, hogy nyissa ki a hörgőkben (légút) a tüdőben.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának ipratropium és albuterol kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Duoneb

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát Combivent® Respimat® permet az idősek.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását Combivent® geriátriai betegekben.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek ipratropium és albuterol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Duoneb. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ez a gyógyszer általában jön beteg irány vagy utasításokat. Előtt figyelmesen olvassa el a gyógyszer alkalmazása. Ha nem érti az irányokat, vagy Ön nem biztos abban, hogyan kell használni a inhalátor vagy porlasztó, kérdezze meg orvosát, hogy mutassa meg, hogyan kell használni.

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hatásos orvosával. Ehhez okozhatja tüdő állapota rosszabbra fordul.

Amikor az inhalációs oldat, győződjön meg róla, használja a jet porlasztó, amely csatlakoztatva van egy kompresszor, jó levegő áramlását. Használjon maszkot és szopóka inhalálni a gyógyszert.

Tartsa a spray a szemébe. Ez a gyógyszer okozhat szemfájdalom vagy kellemetlen érzés, irritáció, homályos látás, vagy újra látni fényudvar vagy furcsa színek, ha nézzük a dolgokat. Ha ez nem jön be a szemébe, kérdezze meg orvosát azonnal.

Ahhoz, hogy a Combivent® inhalátor

Ahhoz, hogy a Combivent® Respimat® permetező

Csak a márka a gyógyszer, amit orvosa felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata ipratropium és albuterol

Tárolja a tartály szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható. Ne tartsd meg ezt a gyógyszert, az autóban, ahol lehet kitéve szélsőséges hideg vagy meleg. Ne lök lyukak a dobozba, vagy dobja tűzbe, még ha a tartály üres.

Tartsa a gyógyszert a fóliát, amíg nem akarja használni. Tárolja szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan használata közben ezt a gyógyszert, hogy ha megfelelően működik, és segít csökkenteni a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha köhögés, nehézlégzés, légszomj, zihálás vagy használata után ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg kezelőorvosát, ha a légzési nehézségek után folytatódik egy adagot ebből a gyógyszerből, vagy ha az Ön állapota rosszabbodik.

Óvintézkedések használat közben Duoneb

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy érzi, mellkasi fájdalom, bármilyen változást észlel a vérnyomást (pl szédülésérzés vagy látászavarok), vagy észleli, hogy a szíve gyorsabban vagy lassabban.

Vegyük az összes COPD gyógyszerek az orvos rendelt. Ha bármilyen típusú kortikoszteroid gyógyszert, hogy ellenőrizzék a légzés, ne használja azt rendelte orvosa határozza meg. Ez magában foglalja a kortikoszteroid gyógyszerek, amelyek szájon át vagy belélegezve (például prednizolon, Azmacort® vagy Flovent®). Ha valamelyik COPD gyógyszerek nem úgy tűnik, hogy működik olyan jól, mint rendesen, forduljon orvoshoz azonnal. Ne változtassa meg a dózist, vagy hagyja abba a gyógyszer megkérdezése nélkül orvosával.

Ez a gyógyszer szédülést okozhat, homályos látás, vagy baj, hogy tisztán látjuk. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy látni is.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi vagy vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Duoneb Side Effects

DuoNeb (albuterol / ipratropium)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent, Ventolin HFA, tiotropium, Anoro Ellipta, Proventil HFA, Daliresp, Brovana, albuterol / ipratropium, salmeterol , Combivent Respimat, Advair HFA, glikopirroiát, budezonid / formoterol, levalbuterol