drospirenon és ösztradiol (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások minden 3-6 hónapban, hogy megvitassák, hogy meg kell, hogy továbbra is ezt a gyógyszert szedi. Kismedencei vizsgálat, emlő vizsgálat, mammográfia és (emlő röntgen) lehet szükség, hogy ellenőrizze a nemkívánatos hatások, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt.

Nem valószínű, hogy a posztmenopauzális nő terhes lehet. De tudnod kell, hogy ezt a gyógyszert a terhesség alatt károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

A gyógyszer használata növelheti a kockázatot, amelynek a vérrögképződés, agyvérzés, vagy szívroham. Ez a kockázat továbbra is, miután abbahagyja a gyógyszer alkalmazása. A kockázat az ilyen súlyos problémák még nagyobb, ha magas vérnyomás, magas koleszterinszint a vérben, a cukorbetegség vagy túlsúlyos vagy cigarettázik. Azonnal forduljon orvosához, ha azt tapasztalja, zavartság, beszédzavar, kettős látás, fejfájás, képtelen mozogni karok, lábak vagy arcizom, vagy képtelen beszélni.

A gyógyszer használata növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát, illetve más típusú rák. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a tapasztalat rendellenes hüvelyi vérzés.

A gyógyszer használata növelheti a dementia kockázatát, különösen a nők 65 éves és idősebb.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer, mielőtt a műtét, vagy ha meg kell, hogy maradjon ágyban hosszabb ideig. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Kérdezze orvosát, ha súlyos fejfájás vagy hirtelen látásvesztés vagy bármilyen más változást látás jelentkezik használata közben ezt a gyógyszert. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Amíg ezt a gyógyszert szedi, legyen óvatos, hogy korlátozzák az alkohol mennyisége, hogy iszik.

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben ezt a gyógyszert. Grapefruit és a grapefruitlé megváltoztathatja az összeg ennek a gyógyszert, hogy felszívódik a szervezetben.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.