drospirenon és az etinilösztradiol (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Ahhoz, hogy a szájon át szedhető fogamzásgátlók, mint biztonságos és megbízható, amennyire csak lehetséges, meg kell érteni, hogyan és mikor kell szedni őket, és milyen hatások várhatók.

Ez a gyógyszer jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Ez a gyógyszer buborékcsomagolásban kapható. Minden buborékcsomagolás 28 tablettát tartalmaz, különböző színekben, hogy meg kell tenni a sorrendben, ahogy irányította a buborékcsomagolás.

Amikor elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, a tested lesz szükség, legalább 7 napig kell beállítani, mielőtt a terhesség megelőzhető. Használjon egy második formanyomtatványt a fogamzásgátlás, például óvszert, spermicid, vagy membrán, az első 7 napon az első ciklus tablettát.

Vedd ezt a gyógyszert ugyanabban az időben minden nap, az esti étkezés után vagy lefekvés előtt. Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

Tárolás

Ne hagyja, vagy késedelmes szedését tabletta több mint 24 óra. Ha kihagy egy adagot, akkor teherbe eshet. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy segítsen emlékezni, hogy a tabletták vagy körülbelül egy másik fogamzásgátló módszert.

Lehet, hogy könnyű vagy pecsételő vérzés, amikor először veszi a tablettát.

Lehet hányingere vagy hányingere, különösen az első néhány hónapban, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ha a hányinger folytonos és nem múlik el, forduljon orvoshoz.

Ha hányt vagy hasmenése belül 3-4 óra szedni ezt a gyógyszert, kövesse az utasításokat a betegtájékoztatóban vagy forduljon orvoshoz.

Ha váltás egy kombinált hormonális módszert (például egy másik pirulát, tapasz, hüvelygyűrű) használata Yasmin® vagy Yaz®, hogy ezt a gyógyszert, az első napon a menstruáció. Ha nem indul el a menstruációja, keresse fel orvosát egy terhességi tesztet. Ha már használta a hüvelygyűrű vagy folt, hogy a fogamzásgátló tabletta a nap a gyűrűt vagy tapaszt eltávolítjuk. Azt is meg kell használni egy másik fogamzásgátló módszert (például óvszert, rekeszizom, spermicid) az első 7 nap alatt szedhető.

Ha váltás egy csak progesztogén módszerrel (pl csak progesztogén tartalmú tabletta, implantátum, injekció, méhen belüli fogamzásgátló) használata Yasmin® vagy Yaz®, hogy a gyógyszert a nap volna a következő csak progesztogén tartalmú tabletta, vagy azon a napon az implantátumot vagy IUD eltávolítása vagy azon a napon meg kellett volna a következő injekció. Azt is meg kell használni egy másik fogamzásgátló módszert (például óvszert, rekeszizom, spermicid) az első 7 nap alatt szedhető.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Az orvos kérheti, hogy kezdődik az adagját első napján a menstruációs időszak (az úgynevezett 1. nap start) vagy az első vasárnap után menstruációs ciklus kezdetéig (úgynevezett vasárnap start). Amikor elkezdi egy bizonyos napon, fontos, hogy kövesse a jegyzékben, akkor is, ha kihagyott egy adagot. Ne változtassa meg az ütemtervet a saját. Ha az ütemezés, hogy használja nem kényelmes, kérdezze meg kezelőorvosát, változtassa meg. Egy vasárnap indul el, akkor kell használni egy másik formája a fogamzásgátló (például óvszer, diafragma, spermicid) az első 7 napban.

Meg kell kezdeni a következő és minden azt követő 28 napos kezelések terápia ugyanazon a napon, a hét első rend kezdődött, és ugyanezt az ütemtervet.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.