drospirenon és az etinil-ösztradiol

A dohányzás növeli a súlyos kardiovaszkuláris események orális fogamzásgátlók. Ez a kockázat az életkor előrehaladtával növekszik, különösen a nők több mint 35 éves, és a elszívott cigaretták számát. A nők, akik több mint 35 éves és a füst nem fogamzásgátló tablettát.

Használja a drospirenon és az etinilösztradiol

Terápiás Osztály: Monofázisos Fogamzásgátló kombinált

Farmakológiai Osztály: progesztin

drospirenon és az etinil kezelésére is használják menstruációt megelőző ideges zavar (PMDD) és a pattanások a nők legalább 14 éves. PMDD egy súlyos formája premenstruációs szindróma (PMS). Betegeknél PMDD súlyos érzelmi és fizikai tünetek 10-14 nappal a menstruációs vérzés kezdődik.

Nem fogamzásgátló módszer 100 százalékos a hatékony. Fogamzásgátló módszerek, például a műtétre veszti, vagy sem a szex sokkal hatékonyabbak, mint a fogamzásgátló tabletták. Megvitassák a lehetőségeket fogamzásgátló orvosával.

drospirenon és az etinilösztradiol nem akadályozza az AIDS és más szexuális úton terjedő betegségek. Ez nem fog segíteni, mint a sürgősségi fogamzásgátlás, mint például követően védekezés nélküli szexuális kapcsolatot.

drospirenon és az etinilösztradiol csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert drospirenon és az etinilösztradiol, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt drospirenon és az etinilösztradiol

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a drospirenon és az etinilösztradiol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását a drospirenon és etinilösztradiol kombinációt nem végeztek a gyermekek között. Azonban specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát ezt a gyógyszert tizenévesek nem várható. drospirenon és etinil-ösztradiol is alkalmazhatók fogamzásgátló tizenéves nőstény, de nem szabad használni kezdete előtt menstruáció.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását a drospirenon és etinilösztradiol kombinációt nem végeztek az idős populációban. drospirenon és az etinil-ösztradiol alkalmazása nem az idős nőknél.

Tanulmányok a nők szoptatás bizonyították káros csecsemő hatásokat. Egy másik, hogy ezt a gyógyszert kell felírni, vagy abba kell hagynia a szoptatást használata közben drospirenon és az etinilösztradiol.

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a gyógyszer megváltoztathatja a tejtermelés és az összetétele. Ha alternatívájaként ezt a gyógyszert nincs előírva, akkor ellenőriznie kell a csecsemőt a mellékhatások és a megfelelő tejfogyasztás.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed drospirenon és az etinilösztradiol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével drospirenon és etinilösztradiol bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

A drospirenon és az etinil-ösztradiol bármely, a következő gyógyszerek általában nem ajánlott, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével drospirenon és etinilösztradiol bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A drospirenon és az etinil-ösztradiol és az alábbiak bármelyike ​​okozhat fokozott kockázatát bizonyos mellékhatások, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja drospirenon és az etinilösztradiol, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát drospirenon és etinil-ösztradiol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ahhoz, hogy a szájon át szedhető fogamzásgátlók, mint biztonságos és megbízható, amennyire csak lehetséges, meg kell érteni, hogyan és mikor kell szedni őket, és milyen hatások várhatók.

drospirenon és az etinilösztradiol jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

drospirenon és etinilösztradiol kapható buborékcsomagolásban. Minden buborékcsomagolás 28 tablettát tartalmaz, különböző színekben, hogy meg kell tenni a sorrendben, ahogy irányította a buborékcsomagolás.

Ha elkezdi használni a drospirenon és az etinilösztradiol, tested lesz szükség, legalább 7 napig kell beállítani, mielőtt a terhesség megelőzhető. Használjon egy második formanyomtatványt a fogamzásgátlás, például óvszert, spermicid, vagy membrán, az első 7 napon az első ciklus tablettát.

Vegye drospirenon és az etinilösztradiol ugyanabban az időben minden nap, az esti étkezés után vagy lefekvés előtt. Lehet venni drospirenon és az etinilösztradiol étellel vagy anélkül.

Ne hagyja, vagy késedelmes szedését tabletta több mint 24 óra. Ha kihagy egy adagot, akkor teherbe eshet. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy segítsen emlékezni, hogy a tabletták vagy körülbelül egy másik fogamzásgátló módszert.

Helyes használata drospirenon és etinilösztradiol

Lehet, hogy könnyű vagy pecsételő vérzés, amikor először veszi a tablettát.

Lehet hányingere vagy hányingere, különösen az első néhány hónapban, hogy vegye drospirenon és az etinilösztradiol. Ha a hányinger folytonos és nem múlik el, forduljon orvoshoz.

Ha hányt vagy hasmenése belül 3-4 órát figyelembe drospirenon és etinilösztradiol, kövesse az utasításokat a betegtájékoztatóban vagy forduljon orvoshoz.

Ha váltás egy kombinált hormonális módszert (például egy másik pirulát, tapasz, hüvelygyűrű) használata Yasmin® vagy Yaz®, vegye drospirenon és az etinilösztradiol első napján a menstruáció. Ha nem indul el a menstruációja, keresse fel orvosát egy terhességi tesztet. Ha már használta a hüvelygyűrű vagy folt, hogy a fogamzásgátló tabletta a nap a gyűrűt vagy tapaszt eltávolítjuk. Azt is meg kell használni egy másik fogamzásgátló módszert (például óvszert, rekeszizom, spermicid) az első 7 nap szedése drospirenon és az etinilösztradiol.

Ha váltás egy csak progesztogén módszerrel (pl csak progesztogén tartalmú tabletta, implantátum, injekció, méhen belüli fogamzásgátló) használata Yasmin® vagy Yaz®, hogy a gyógyszert a nap volna a következő csak progesztogén tartalmú tabletta, vagy azon a napon az implantátumot vagy IUD eltávolítása vagy azon a napon meg kellett volna a következő injekció. Azt is meg kell használni egy másik fogamzásgátló módszert (például óvszert, rekeszizom, spermicid) az első 7 nap szedése drospirenon és az etinilösztradiol.

A dózis a drospirenon és etinil-ösztradiol különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat drospirenon és etinilösztradiol. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Az orvos kérheti, hogy kezdődik az adagját első napján a menstruációs időszak (az úgynevezett 1. nap start) vagy az első vasárnap után menstruációs ciklus kezdetéig (úgynevezett vasárnap start). Amikor elkezdi egy bizonyos napon, fontos, hogy kövesse a jegyzékben, akkor is, ha kihagyott egy adagot. Ne változtassa meg az ütemtervet a saját. Ha az ütemezés, hogy használja nem kényelmes, kérdezze meg kezelőorvosát, változtassa meg. Egy vasárnap indul el, akkor kell használni egy másik formája a fogamzásgátló (például óvszer, diafragma, spermicid) az első 7 napban.

Óvintézkedések használat közben drospirenon és az etinilösztradiol

Meg kell kezdeni a következő és minden azt követő 28 napos kezelések terápia ugyanazon a napon, a hét első rend kezdődött, és ugyanezt az ütemtervet.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról drospirenon és az etinilösztradiol megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat. Ezek a látogatások rendszerint minden 6-12 hónap, de néhány orvos kötelezi őket gyakrabban. Orvosa ellenőrizni kívánja a vérnyomását, miközben a drospirenon és az etinilösztradiol.

drospirenon és az etinilösztradiol mellékhatások

drospirenon / etinilösztradiol

Használata ellenére drospirenon és az etinilösztradiol a terhesség megelőzésére, tudnia kell, hogy a drospirenon és az etinilösztradiol, míg terhes lehetett károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha volt egy baba 4 héten belül Mielőtt elkezdené drospirenon és az etinilösztradiol.

Hüvelyi vérzés különböző mennyiségű között előfordulhatnak a rendszeres menstruációs ciklus első 3 hónapjában. Ezt néha pecsételő amikor csekély, vagy áttöréses vérzés, amikor nehezebb.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hiányzik a menstruáció. Nem fogadott időszakok előfordulhat, ha hagyja egy vagy több tablettát, és nem úgy szedte a tablettákat pontosan célzott. Ha kihagy két időszakot egymás, beszéljen orvosával. Lehet, hogy kell egy terhességi tesztet.

Ha azt gyanítja, hogy terhes lehet, hagyja abba a drospirenon és az etinilösztradiol azonnal, kérdezze meg kezelőorvosát.

Ne használjon drospirenon és az etinilösztradiol, ha dohányzik, vagy ha elmúlt 35 éves. Ha dohányzik, míg a fogamzásgátló tabletták tartalmazó drospirenon, növeli a kockázatát, hogy a vérrög, szívinfarktus, vagy a stroke. A kockázat még nagyobb, ha 35 éven felüli, ha cukorbeteg, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, vagy ha túlsúlyos. Beszéljen orvosával arról, hogyan hagyják abba a dohányzást. Tartsa a cukorbetegség ellenőrzés alatt. Kérdezze meg kezelőorvosát, diéta és a testmozgás, hogy ellenőrizzék a testsúly és a vér koleszterin szintjét.

Segítségével drospirenon és etinilösztradiol növelheti a kockázatát, hogy a véralvadási zavarok, különösen az első 6 hónapjában. Ez a kockázat magasabb lehet, ha használ fogamzásgátló tablettát tartalmazó drospirenon és az etinilösztradiol. Hagyja abba a drospirenon és az etinilösztradiol és kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, lágyéki, vagy a láb, különösen a borjak, légzési nehézség, hirtelen, súlyos fejfájás, elkent beszéd, hirtelen, megmagyarázhatatlan légszomj , hirtelen koordináció elvesztése, vagy látászavarok használata közben drospirenon és az etinilösztradiol.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön kontaktlencsét visel, vagy ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa egy szem orvos, hogy ellenőrizze a szemét.

Hagyja abba a drospirenon és az etinilösztradiol és kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, sötét vizelet vagy világos széklet, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Beszélje meg orvosával, mielőtt újratöltés egy régi recept, különösen azután, hogy a terhesség. Szüksége lesz egy másik fizikális vizsgálat és az orvos megváltoztathatja a vényköteles.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt drospirenon és az etinilösztradiol. Az eredmények bizonyos orvosi vizsgálatok hatással lehet drospirenon és az etinil-ösztradiol. Akkor is kell, hogy hagyja abba a drospirenon és az etinilösztradiol legalább 4 héttel és 2 hét után nagy műtét.

drospirenon és az etinilösztradiol okozhat a bőr elszíneződése. Használjon fényvédő, ha a szabadban. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin

Menstruációs rendellenességek Yaz, tranexámsavat, Yasmin, Microgestin Fe 20/01, Gildess Fe 20/01, Necon 1/35

Fogamzásgátló Mirena, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, Nexplanon NuvaRing

Havivérzést megelőző rossz közérzet szertralin, Zoloft, a Prozac, fluoxetin, paroxetin, Yaz