dronedaron

Dronedaron megkétszerezi a halálozási kockázat a szimptómiás szívelégtelenség és a legutóbbi dekompenzáció kórházi ellátást igénylő vagy NYHA IV szívelégtelenség. Alkalmazása ezeknél a betegeknél ellenjavallt. Azoknál a betegeknél, permanens pitvarfibrilláció dronedaron hidroklorid megkétszerezi a halálozási kockázatot, az agyvérzés és a szívelégtelenség miatti hospitalizáció. Dronedaron hidroklorid ellenjavallt azoknál a betegeknél pitvarfibrilláció (PF), aki nem, vagy nem lehet cardioverted a normális sinus ritmus.

Használja a dronedaron

Terápiás Osztály: antiaritmiás

Kémiai Osztály: Benzofur

dronedaron csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert dronedaron, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a dronedaron vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását dronedaron a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát dronedaron az idősek.

Használata előtt dronedaron

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed dronedaron, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata dronedaron bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata dronedaron bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata dronedaron bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata dronedaron bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja dronedaron, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát dronedaron. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye dronedaron pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

dronedaron jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

dronedaron kell bevenni.

Az adagot a dronedaron különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú dronedaron. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag dronedaron, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata dronedaron

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a dronedaron megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével dronedaron közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ne használja dronedaron ha Ön is használ ciklosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), ritonavir (Norvir®), depresszió elleni gyógyszerét (például az amitriptilin, nefazodon, nortriptilin, Elavil®, Serzone®), gyógyszer szívritmus problémák (például amiodaron, dizopiramid, dofetilid, flekainid, propafenon, kinidin, szotalol, Cardioquin®, Cordarone®, Norpace®, Tikosyn®), gyógyszer fertőzések (mint a klaritromicin, eritromicin, itrakonazol, ketokonazol, telitromicin, vorikonazol, Ery -tab®, Nizoral®, Vfend®), vagy egy fenotiazin gyógyszer (mint például a klórpromazin, proklórperazin, prometazin, tioridazin, Compazine®, Mellaril®, Phenergan®, Thorazine®, Trilafon®). Ezen gyógyszerek együttes alkalmazása súlyos mellékhatásokat okozhatnak.

Kérdezze orvosát, ha Önnél az alábbiak bármelyikével: mellkasi fájdalom, légszomj, duzzanat a kezek, bokák vagy a lábak, vagy súlygyarapodás. Ezek lehetnek a szívelégtelenség tüneteinek.

dronedaron változásokat okozhat szívritmuszavart, mint a nevezett állapot QT-szakasz megnyúlása. Ez okozhat ájulást vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha olyan tünetek a szívritmuszavarok, mint például a gyors, lüktető, vagy szabálytalan szívverés.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a felső hasi fájdalom, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha vannak légszomj, mellkasi szorító érzés, vagy bármilyen légzési probléma kezelés ideje alatt dronedaron.

dronedaron növelheti a szívroham kockázatát, stroke vagy más súlyos mellékhatások. Beszéljen orvosával arról, hogy kell-e továbbra is, hogy dronedaron a paroxizmális vagy perzisztáló pitvarfibrilláció.

Óvintézkedések használat közben dronedaron

Ne hagyja abba a dronedaron ellenőrzése nélkül orvosával.

Grépfrút és a grépfrútlé növelheti a mellékhatásokat a dronedaron mennyiségének növelésével a dronedaron a szervezetben. Nem szabad enni, inni grapefruit grapefruitlé használata közben dronedaron.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

dronedaron Side Effects

dronedaron

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Pitvarfibrilláció Xarelto, digoxin, diltiazem, propranolol, kardizem, szotalol, flekainid, Inderal rivaroxaban, Cartia XT, Multaq, Lanoxin

Pitvarlebegésben diltiazem, kardizem, szotalol, flekainid, Cartia XT, Multaq, propafenon, Rythmol, Tambocor, kardizem CD, Dilt-XR