doxorubicin liposzóma intravénás

Doxorubicin-hidroklorid (HCI) okozhat szívizom-károsodás, amely oda vezethet, hogy a pangásos szívelégtelenség, mint a teljes kumulatív dózis (ideértve az antraciklineket vagy antracéndionokkal) közelít 550 mg / m (2). Cardiotoxicitás is előfordulhat alacsonyabb kumulatív dózisoknál mediastinalis besugárzással vagy egyidejű kardiotoxikus szerek. Súlyos és néha életveszélyes vagy fatális infúziós reakciókat jelentettek. A tünetek között szerepelhet kipirulás, légszomj, az arc duzzanata, fejfájás, hidegrázás, hátfájás, szorító érzés a mellkasban vagy a torokban, vagy alacsony vérnyomás.

Használja a doxorubicin liposzóma

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Kémiai Osztály: antraciklin

A doxorubicin liposzóma befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztult a szervezetben. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja a doxorubicin liposzóma, más nem kívánt mellékhatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak.

doxorubicin liposzóma kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, doxorubicin liposzóma használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Doxorubicin liposzóma, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a doxorubicin liposzóma vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt doxorubicin liposzóma

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatása doxorubicin liposzóma injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát doxorubicin liposzóma injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz doxorubicin liposzóma, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata doxorubicin liposzóma bármely, a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata doxorubicin liposzóma bármely, a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata doxorubicin liposzóma bármely, a következő gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata doxorubicin liposzóma bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja doxorubicin liposzóma vagy megadja speciális utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát doxorubicin liposzóma. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad doxorubicin liposzóma egy kórházban, vagy a rák kezelési központ. doxorubicin liposzóma kap egy tűn keresztül helyezni a vénába.

Nem helyettesítik Doxil® a doxorubicin HCl injekciót.

doxorubicin liposzóma gyakran hányingert és hányást okoz. Lehet, hogy orvosa gyógyszert ad, hogy ezt megakadályozzák. Beszéljen orvosával, ha továbbra is a hányinger és a hányás után megkapja a gyógyszert.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy rendszeres látogatója az Ön állapotát a doxorubicin liposzóma, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Használata doxorubicin liposzóma közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert az Ön állapotát a doxorubicin liposzóma és a kezelés után 6 hónapig tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, Ön vagy partnere teherbe esik, tájékoztassa orvosát azonnal.

Beszéljen orvosával, mielőtt doxorubicin liposzóma, ha azt tervezi, hogy a gyermekek. Egyes férfiak és nők, akik a doxorubicin liposzóma váltak terméketlen (tudják, hogy a gyerekek).

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalmat vagy kellemetlenséget, a gyors vagy szabálytalan szívverés, a lábak duzzanata és az alsó lábszár, vagy problémás légzés. Ezek tünetei lehetnek súlyos szívbetegsége van.

doxorubicin liposzóma okozhat infúziós reakció, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van, mellkasi szorító érzés, köhögés, szédülés, gyors szívverés, légzési nehézség, nyelési, duzzanat a arc vagy a kéz, a láz vagy hidegrázás, vagy szédülés, ájulás az Ön állapotát a doxorubicin liposzóma.

Helyes használata doxorubicin liposzóma

doxorubicin liposzóma okozhat kéz-láb szindróma. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bizsergő vagy égő érzés, bőrpír, duzzanat, hólyagok, vagy a kis sebeket a tenyerét vagy a talpakon.

A doxorubicin liposzóma átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ha továbbra is kapnak doxorubicin liposzóma egy teljes évre, értesítse orvosát, ha bármilyen kényelmetlenséget, fájdalmat, sebek vagy fekélyek a szájban. Ezek tünetei lehetnek szájüregi rák.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, vagy duzzanat az injekció helyén, miután megkapta a doxorubicin liposzóma. Ha doxorubicin liposzóma véletlenül kiszivárog a véna, ahol az injekciót, akkor károsíthatja a bőrt, ami hegek.

doxorubicin liposzóma okozhatja a vizelet színe legyen vörös vagy narancssárga, 1 vagy 2 nap után megkapja az injekciót. Ez normális.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben doxorubicin liposzóma

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Petefészekrák Avastin, Taxol, karboplatin, ciszplatin, ciklofoszfamid, doxorubicin, Cytoxan, paclitaxel

doxorubicin liposzóma Side Effects

doxorubicin liposzóma

Kaposi-szarkóma taxol, a paklitaxel, doxil, vinblasztin, interferon alfa-2b, doxorubicin liposzomális, intron A

Többszörös mielóma dexametazon, Decadron, ciklofoszfamid, Revlimid, doxorubicin, Cytoxan, vinkrisztin

 vagy csatlakozz a doxorubicin liposzóma támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.