doxiciklin (szájon át) óvintézkedések

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer elsötétülhet a színét a bőr, a köröm, a szem, a fogak, az íny, vagy hegek. Beszéljen orvosával, ha bármilyen probléma esetén.

A doxiciklin hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a gyógyszer szedését. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Hasmenés gyógyszerek teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart. Ha bármilyen kérdése van ezzel, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Fogamzásgátló tabletták (amely ösztrogént) nem működnek megfelelően használata közben doxiciklin. Annak érdekében, hogy a szerzés terhes, használjon más formái fogamzásgátló. Ezek közé tartozik az óvszer, a membrán, vagy a fogamzásgátló hab vagy zselé.

A doxiciklin okozhatja a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, mint az normálisan. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat intracranialis hypertensio. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő a fogamzóképes korú nők, akik túlsúlyosak vagy kórtörténetében koponyaűri nyomásfokozódás. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fáj a feje, homályos látás vagy látászavar.

Azonnal forduljon orvosához, ha a láz, kiütések, ízületi fájdalom, vagy fáradtság jelentkezik. Ezek tünetei lehetnek egy autoimmun szindróma, ahol a szervezet saját maga ellen.

Nem szedhet savkötők tartalmazó alumínium, kalcium vagy magnézium, vagy bármely olyan termék, amely vasat tartalmaz, mint a vitamin vagy ásványi anyag készítményt.

Ha ezt a gyógyszert a malária megelőzésére, nagyon figyeljen oda, hogy nem kap megharapta a szúnyogok. Használjon védőruhát, szúnyog háló vagy képernyők és rovarriasztó.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.