Dostinex

Terápiás osztály: a prolaktin szekréciót gátló

Használja a Dostinex

Farmakológiai Osztály: dopamin agonista

Úgy működik, hogy leállítja az agyat attól, hogy majd elengedi a prolaktin hormon az agyalapi mirigy. Cabergoline használata általában leállítjuk, amikor a prolaktin szint normál 6 hónapig. Ez adható újra, ha a tünetek a túl sok prolaktin fordul elő újra.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira kabergolinból a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát cabergoline az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél cabergoline.

Használata előtt Dostinex

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a gyógyszer megváltoztathatja a tejtermelés és az összetétele. Ha alternatívájaként ezt a gyógyszert nincs előírva, akkor ellenőriznie kell a csecsemőt a mellékhatások és a megfelelő tejfogyasztás.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag ideje, kérdezze meg orvosát, hogy ha dupla az adagját.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatók, miközben szedi ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. Vér és egyéb vizsgálatok a szív lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes vagy terhességet tervez. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy terhes lehet, bármikor használata közben ezt a gyógyszert. Ha Ön terhes, hogy közölje orvosával, ha Ön is magas a vérnyomása. Ön és orvosa a kérdés, hogy akkor továbbra is, hogy ezt a gyógyszert a terhesség alatt.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy legyen álmos, szédül, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet.

Helyes használata Dostinex

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha tünetei ájulás, hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott), szédülés, orrdugulás, vagy versenyautó szívverés.

Ez a gyógyszer fokozhatja az olyan komoly szív, vese, tüdő, vagy gyomorpanaszok. Kérdezze meg orvosát azonnal ha mellkasi fájdalom vagy szorító érzés, nagyfokú fáradtság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom csomót vagy nyomásérzékenység a gyomorban; tartós köhögés; légszomj, problémás légzés vagy duzzanat a kezek, bokák, lábszára vagy láb.

Szintén tájékoztassa orvosát, ha tartós köhögés együtt légszomj vagy problémás légzés használata közben ezt a gyógyszert. Ez tünetei lehetnek súlyos tüdő rendellenesség, az úgynevezett tüdőfibrózis.

Néhány ember, akik használják ezt a gyógyszert, volt szokatlan változásokat a viselkedésükben. Beszéljen orvosával, ha nehézségek adódnak szerencsejátékhoz vagy fokozott szexuális késztetés használata közben ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Óvintézkedések használat közben Dostinex

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Dostinex Side Effects

Dostinex (cabergoline)

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hyperprolactinaemia cabergoline, bromokriptin, Parlodel, pergolid, Permax