dorzolamiddal szemészeti

Terápiás Osztály: glaucoma elleni

Használja a dorzolamiddal

Farmakológiai Osztály: karboanhidrázgátló

dorzolamiddal csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert dorzolamid, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha is volt bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a dorzolamid vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát dorzolamid szemcsepp gyermekeknél.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát dorzolamid szemcsepp az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt dorzolamiddal

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed dorzolamiddal, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Dorzolamid alkalmazása bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő dorzolamid. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Szemorvos megmondja, hogy mennyi dorzolamid használni, és milyen gyakran. Ne használjon több gyógyszert, és ne használja gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül.

dorzolamidot jöjjön egy beteg a használati utasítás. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ha általában lágy kontaktlencsét visel, távolítsa el őket, mielőtt használni dorzolamidot szemcseppet. Várjon legalább 15 percet, mielőtt a kontaktlencséket vissza.

Ahhoz, hogy a szemcsepp

Ha az orvos rendelt két különböző szemcseppet együtt kell használni, várjon legalább 5 percet idők között alkalmazza a gyógyszert. Ez segít, hogy a második gyógyszert “kimossa” az első.

Az adagot a dorzolamid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú dorzolamiddal. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag dorzolamid, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Orvosa, hogy bizonyos tesztek, hogy ha a gyógyszer működik megfelelően, vagy hogy ha bizonyos mellékhatások lehet előforduló nélkül Ön vagy gyermeke tudnának róla.

Ha a viszketés, bőrpír, duzzanat, vagy egyéb tünetei szem vagy szemhéj irritáció lép fel, kérdezze meg orvosát. Ezek a tünetek azt jelenti, hogy Ön vagy gyermeke allergiás dorzolamidot szemcsepp.

Helyes használata dorzolamiddal

dorzolamiddal okozhat néhány ember, hogy homályos látás egy rövid ideig. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak a dorzolamid, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem lát rendesen. Továbbá, mivel a homályos látás jele lehet a mellékhatása, hogy szüksége orvosi ellátásra, kérdezze meg orvosát, ha továbbra is.

Szemészeti dorzolamiddal okozhat a szemét, hogy jobban érzékeny a fényre, mint általában. Napszemüveget visel, és elkerülve túl sok szükséges éles fény segíthet csökkenti a kellemetlen érzést. Ha a kellemetlenség folytatódik, kérdezze meg orvosát.

Ha fáj a szeme, szemfertőzést, vagy szükség van szemműtét, beszéljen orvosával azonnal. Ön vagy gyermeke lehet, hogy kap egy új üveg szemcsepp, amely segít megelőzni a szem fertőzés vagy tartsa egy fertőzés rosszabbodik.

Súlyos allergiás reakciók fordulhatnak elő használata közben dorzolamiddal. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bármilyen a következő tünetek: fekete, kátrányos széklet, hólyagosodás, hámlás, vagy laza a bőr, hidegrázás, sötét színű vizelet, ízületi vagy izomfájdalom, kiütés, bőrpír elváltozások, gyakran lila központ, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Óvintézkedések használat közben dorzolamiddal

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

dorzolamiddal Side Effects

dorzolamiddal szemészeti

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

A glaukóma, nyitott zugú Lumigan, timolol szemészeti, epinefrin szemészeti, Xalatan Travatan, Alphagan brimonidin szemészeti, latanoproszt szemészeti pilokarpin szemészeti Azopt, Cosopt, Simbrinza

Intraocularis hypertensio Lumigan, timolol szemészeti, Xalatan Travatan, Combigan, Alphagan brimonidin szemészeti, latanoproszt szemészeti pilokarpin szemészeti Azopt, Cosopt, Simbrinza