dom-etopozid

Súlyos csontvelő-depresszió eredő fertőzés vagy vérzés fordulhat elő etopozid.

Súlyos csontvelő-depresszió eredő fertőzés vagy vérzés fordulhat elő etopozidfoszfát.

Használja a Dom-Etopozid

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: mitotikus inhibitorok

Etopozid csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett daganatellenes szerek. A pontos módon, hogy az etopozid cselekmények rák elleni nem ismert. Úgy tűnik azonban, hogy zavarja a növekedés a rákos sejtek, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja etopozid, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Egyes hatások nem jelentkeznek, amíg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a etopozid, ha az orvosával kell beszélni az előnyeit ezt a gyógyszert, valamint a kockázatok használja.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Használata előtt Dom-Etopozid

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, etopozid használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását etopozid injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát etopozid injekció az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel nem kívánt mellékhatásokat (például fertőzés, hányinger és hányás, hajhullás), és az életkorral kapcsolatos vese, máj vagy szív problémák, ami megkövetelheti óvatosan kapó idősebb betegeknél etopozid injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek etopozid. Lehet, hogy nem kifejezetten a Dom-Etopozid. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába. A gyógyszert kell beadni, lassan, így a IV cső kell, hogy maradjon hely a 30-60 perc.

Etopozid néha együtt adják bizonyos gyógyszerekkel. Ha ön használ kombinációja gyógyszerek, győződjön meg róla, hogy vegye mindegyiket a megfelelő időben, és ne keverjük össze őket. Ha szed néhány ilyen gyógyszereket szájon át, kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy ne feledkezzünk meg a gyógyszert a megfelelő időben.

Etopozid gyakran okoz hányingert, hányást, és étvágytalanság, ami súlyos lehet. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is megkapja a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Helyes használata etopozid

Etopozid átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye a szerzés egy fertőzés. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha hidegrázás, láz, szédülés, szédülés vagy ájulás, gyors, kalapáló szívverés; az arc, a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség, miután megkapta a gyógyszert.

Az injekció beadásának helyén reakciók jelentkezhetnek, amíg Ön ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha azt észleli, duzzanat, fájdalom, vagy bőrpír az injekció helyén.

Ez a gyógyszer okozhat leukémia (a rák a vérben vagy a csontvelőben) ritkán. Beszélje meg orvosával, ha bármilyen aggodalmak van erről.

Beszéljen orvosával, mielőtt elindul az oltás vagy más vakcinák közben ezt a gyógyszert, mert vannak olyan vakcinák, hogy ne kapja.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben Dom-Etopozid

Ez a gyógyszer gyakran okoz átmeneti hajhullás. A kezelés után etoposid véget ért, a normális hajnövekedés visszatér.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Dom-Etopozid Side Effects

etopozid

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Kissejtes tüdőrák metotrexát, etopozid, topotekán, Hycamtin

Petefészekrák Avastin, Taxol, karboplatin, ciszplatin, ciklofoszfamid, doxorubicin

Hodgkin limfóma ciklofoszfamid, doxorubicin, Cytoxan, Opdivo, nivolumab, vinkrisztin

Hererák ciszplatin, etopozid, bleomicin, ifoszfamid, vinblasztin, daktinomicin