dolasetron (szájon át) óvintézkedések

Kérdezze meg orvosát, ha súlyos hányinger és hányás is, miután elhagyta a kórházat vagy rák kezelési központ.

Ez a gyógyszer is okozhat változásokat szívritmus, mint a feltételek az úgynevezett QT, PR, és a QRS kiszélesedése. Ez megváltoztathatja a szíved ver, és ájulást okozhat, vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha van egy gyors, lüktető, vagy szabálytalan szívverés.

Dolasetront okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel, mint a fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), a MAO-gátló (pl metilénkék injekció Eldepryl®, Marplan® , Nardil®, Parnate®), gyógyszer migrénes fejfájás kezelésére, vagy depresszió kezelésére (pl fluoxetin, mirtazapin, paroxetin, Celexa®, Effexor®, Lexapro®, Paxil®, Zoloft®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert a dolasetron.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Lehet, hogy orvosa fokozatosan csökkentheti a használata leállítása előtt teljesen.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.