dolasetron (orálisan) leírása és márkanevek

Dolasetront használják hányinger és hányás megelőzésére által okozott rákos gyógyszerek (kemoterápia) vagy sugárkezelés. Dolasetront működik, hogy megakadályozza a jeleket az agynak, hogy okozhat hányingert és hányást.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát dolaszetron gyermekeknél 2 éves és idősebb. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították alatti gyermekek 2 éves korig.

Tabletta

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát dolaszetron az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel szívritmuszavar, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél dolasetron.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Egyéb egészségügyi problémák

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Adagoló

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ha a gyermek nem tudja lenyelni a tablettát, az injekciós oldatot lehet keverni almával vagy almás-szőlőlé és szájon át alkalmazható. A keveréket lehet tárolni, legfeljebb 2 órán át szobahőmérsékleten használat előtt.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, és úgy érzi, hányingere vagy hányt, pótolja az elmaradt adagot, amint csak lehetséges.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

kihagyott adag

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolás

Kérdezze meg orvosát, ha súlyos hányinger és hányás is, miután elhagyta a kórházat vagy rák kezelési központ.

Ez a gyógyszer is okozhat változásokat szívritmus, mint a feltételek az úgynevezett QT, PR, és a QRS kiszélesedése. Ez megváltoztathatja a szíved ver, és ájulást okozhat, vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha van egy gyors, lüktető, vagy szabálytalan szívverés.

Dolasetront okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel, mint a fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), a MAO-gátló (pl metilénkék injekció Eldepryl®, Marplan® , Nardil®, Parnate®), gyógyszer migrénes fejfájás kezelésére, vagy depresszió kezelésére (pl fluoxetin, mirtazapin, paroxetin, Celexa®, Effexor®, Lexapro®, Paxil®, Zoloft®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert a dolasetron.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Lehet, hogy orvosa fokozatosan csökkentheti a használata leállítása előtt teljesen.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.