dolasetron (intravénásan) óvintézkedések

Kérdezze meg orvosát, ha súlyos hányinger és hányás is, miután elhagyta a kórházat.

Ez a gyógyszer is okozhat változásokat szívritmus, mint a feltételek az úgynevezett QT, PR, és a QRS kiszélesedése. Ez megváltoztathatja a szíved ver, és ájulást okozhat, vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha olyan tünetek a szívritmuszavarok, mint például a gyors, lüktető, vagy szabálytalan szívverés.

Dolasetront okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel, mint például a fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), a MAO-gátló (pl metilénkék injekció Eldepryl®, Marplan ®, Nardil®, Parnate®) kezelésére szolgáló gyógyszerek migrénes fejfájás vagy depresszió kezelésére (pl fluoxetin, mirtazapin, paroxetin, Celexa®, Effexor®, Lexapro®, Paxil®, Zoloft®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert a dolasetron.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.