docetaxel intravénás

Kezeléssel összefüggő halálozás növekszik kóros májműködés, nagyobb adagok esetén, valamint azoknál a nem kissejtes tüdőrák és a történelem előtti kezelés platina-alapú terápia docetaxel-kezelésben részesülő 100 mg / m (2). Docetaxel általában nem adható azoknak a betegeknek, akiknél a bilirubin nagyobb, mint a normál érték felső határának, illetve a betegek AST és / vagy ALT nagyobb, mint 1,5 x ULN egyidejű alkalikus foszfatáz nagyobb, mint 2,5 x ULN. Ezek a betegek fokozott veszélynek vannak kitéve a fejlődő súlyos vagy életveszélyes toxicitást. Monitor LFT előtt minden kezelési ciklus. Docetaxel-kezelés nem adható olyan betegeknek, akiknek neutrofílszáma kevesebb, mint 1500 sejt / mm (3); szerezni gyakori vérképet, hogy figyeljék a neutropenia. Súlyos túlérzékenységi reakciók, beleértve a halálos kimenetelű anafilaxia számoltak kapó betegeknél dexametazon premedikáció. Alkalmazása ellenjavallt olyan betegeknél, akiknek súlyos túlérzékenység docetaxel vagy poliszorbát 80. mértékű vízvisszatartás alakulhat ki.

Használja a docetaxel

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: mitotikus inhibitorok

Docetaxel tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes (daganatellenes gyógyszer). Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztult a szervezetben. Mivel a növekedés a normális sejtek is befolyásolja a docetaxel, más nem kívánt hatások is előfordulnak.

docetaxel kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepel a termék címkéjén, docetaxel injekciót az egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A docetaxel, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a docetaxel vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt docetaxel

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát docetaxel injekció gyerekek.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát docetaxel injekció az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt hatások és a korral járó máj-, vese-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél docetaxel injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha docetaxel-kezelésben részesülő, különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata docetaxel bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata docetaxel bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata docetaxel bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata docetaxel és az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja docetaxel, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő docetaxel. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kezelésére használt gyógyszerek a rák nagyon erős, és számos nem kívánt hatásokat. Mielőtt docetaxel-kezelésben részesülő, győződjön meg a kockázatokat és előnyöket. Fontos, hogy szorosan működjön együtt orvosával a kezelés során.

Lesz kap docetaxel egy kórházban, vagy a rák kezelési központ. Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad docetaxel. docetaxel kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Akkor is meg kell adni egy szteroid gyógyszert egy pár napig, hogy megakadályozzák a nem kívánt hatások docetaxel. Gondosan kövesse az utasításokat, hogy hogyan, hogy a szteroid. Ha elfelejtette bevenni a szteroid, közölje orvosával, mielőtt az adagot.

docetaxel jöjjön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról docetaxel megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével docetaxel közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Docetaxel átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

docetaxel változásokat okozhat a vérkép miatt leukémia és egyéb, a vérben év használat után, vagy növelheti a kockázatát akut mieloid leukémia (AML), a vér egyfajta rák. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezek kockázatot.

Helyes használata docetaxel

docetaxel okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, láz vagy hidegrázás, légzési nehézség vagy nyelési, a gyors vagy szabálytalan szívverés, vagy duzzanat a kéz, arc, száj vagy a garat a docetaxel.

Docetaxel okozhat ödéma vagy folyadék-visszatartás, ami azt jelenti, a szervezet vezetése túl sok vizet. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy gyors súlygyarapodás, légszomj, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, a légzés rendszertelen, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő docetaxel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van hólyagosodás, hámlás, vagy a vörös bőrkiütés a kar vagy a láb, miután megkapta a docetaxel.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha égő, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot perifériás neuropátia.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van látászavarok, mint például homályos látás, nehezen olvasható, vagy szemfájdalom a docetaxel. Ezek tünetei lehetnek súlyos szem probléma hívják cystoid macula ödéma.

docetaxel alkoholt tartalmaz, amely okozhat néhány ember, hogy legyen álmos, szédül, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a docetaxel, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, és nem éber.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Óvintézkedések használat közben docetaxel

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

docetaxel Side Effects

docetaxel

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Prosztatarák ösztradiol, Premarin Lupront, Estrace, bikalutamid, Casodexet

Mellrák metotrexát, a tamoxifen, anasztrozol letrozol, Arimidex, Taxol

Emlőrákban, metasztatikus tamoxifen anasztrozol, letrozol, Arimidex, Taxol Xeloda

Nem kis-sejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, taxol, ciszplatin, Opdivo, paclitaxel