diftéria, tetanusz, acelluláris pertussis, hepatitis B és polio vakcina intramuszkuláris

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a diftéria, tetanusz, acelluláris pertussis, hepatitis B és polio vakcina

Ez a vakcina egyesíti öt ügynök egyetlen vakcina. Annak érdekében, hogy teljes a sorozat, akkor kap három injekciót a vakcina a különböző időközönként. Mivel sok különböző betegség akkor kell elleni védőoltást, győződjön meg róla, hogy kövesse orvosa utasításait az Ön oltási rend.

Diftéria egy súlyos betegség, amely légzési nehézséget okozhat, szívproblémák, idegkárosodás, tüdőgyulladás, esetleg halált. A súlyos szövődmények nagyobb a nagyon fiatal gyermekek és az idősek.

Tetanusz (más néven merevgörcs) egy nagyon súlyos betegség, ami miatt görcsök (görcsrohamok) és súlyos izomgörcsök, amely elég erős ahhoz, hogy okozhat a csonttörés a gerinc. Tetanusz halált 30% -ról 40% -ában. A betegség továbbra is előfordul szinte kizárólag azok között, akik nem kapnak beoltott vagy nincs elegendő védelmet a korábbi vakcinák.

Szamárköhögés (más néven szamárköhögés) egy súlyos betegség, ami miatt súlyos köhögési rohamot, ami zavarja a légzést. Szamárköhögés is okozhat tüdőgyulladást, tartós hörghurut, görcsrohamok, agyi károsodás, és halál.

Hepatitis B fertőzés fő oka a súlyos máj betegségek, beleértve a májrák. Kapsz hepatitis B kitéve valaki más testnedvekkel. Terhes nők, akik hepatitis B fertőzés vagy hordozói a hepatitis B vírus adhat a betegség a csecsemők, amikor megszületett. Ezek a babák gyakran szenvednek súlyos, hosszú távú betegségek a betegség. Emberek, akik a vírus tud adni másoknak anélkül, hogy tudnának róla őket.

Polio egy nagyon komoly fertőzés bénulását okozza az izmok, beleértve az izmok, amelyek lehetővé teszik, hogy járni és lélegezni. A polio fertőzés hagyhatja, aki nem képes lélegezni segítsége nélkül a légzés gép. Azt is hagyjuk a személy nem tud járni anélkül lábát fogszabályozó vagy éppen tolószékbe. Nincs gyógymód a gyermekbénulás.

Ez a vakcina beadható csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Használat előtt a diftéria, a tetanusz, acelluláris pertussis, hepatitis B és polio vakcina

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a diftéria, tetanusz, acelluláris pertussis, hepatitis B és polio vakcina vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatását a vakcina csecsemők 6 hetesnél fiatalabb korban és a gyermekek 7 éves és idősebb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Ez a vakcina nem ajánlott felnőtt betegeknél.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja meg a gyermek ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják egy lövés, az egyik a gyermek izmai, általában a váll izom vagy a combon.

Ez a vakcina szokás megadni három lövés. Az első dózist beadhatjuk már 6 hetes korban. Szükséged lesz még egy adagot 4 és 6 hónappal az első adag után, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

A gyermek kap más vakcinákkal egyidejűleg, mint ez, hanem egy másik szervezet területre. Meg kell kapni adatlapokat az összes vakcinák gyermeke megkapja. Győződjön meg róla, hogy érti az összes információt, ami adott neked.

A gyermek is kap egy gyógyszert, amely segít megelőzni vagy kezelni néhány kisebb mellékhatásokat a vakcina, mint a láz és fájdalom.

Fontos, hogy a gyermek megkapja az összes adag vakcina ebben a sorozatban. Próbálja tartani az összes ütemezett találkozót. Ha a gyermek nem kihagyott egy adagot ebből a vakcina, hogy egy másik találkozót a lehető leghamarabb.

Nagyon fontos, hogy a gyermek visszatér az orvos irodájában a második és a harmadik adag a kórtörténetben. Feltétlenül értesítse kezelőorvosát vagy a diabétesz bármely mellékhatás esetleg előforduló gyermeke megkapta a vakcinát.

Ha a gyermek fejlődik bőrkiütés, csalánkiütés vagy bármilyen allergiás reakció után megkapja az oltást, értesítse gyermeke orvosát azonnal.

Értesítse gyermeke kezelőorvosát minden egyéb vakcinákkal gyermeke volt, különösen, ha azok oltóanyag egy sorozat része. Ez a vakcina lehet használni, hogy befejezze egy sor vakcinák.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud ha gyermeke allergiás a latex gumi. Az egyik, előretöltött fecskendőben erre vakcina száraz természetes latex gumi. Ez okozhat allergiás reakciót gyermekeknél, akik érzékenyek a latex.

Ez a vakcina okozhat apnoe (a légzés probléma) néhány koraszülötteknél. Az orvos dönti el, ha a gyermek ezt az oltást.

Helyes használata diftéria, tetanusz, acelluláris pertussis, hepatitis B és polio vakcina

Ez a vakcina nem kezeli az aktív fertőzés. Ha a gyermek egy diftéria, tetanusz, szamárköhögés, hepatitis B vagy polio fertőzés, akkor kell a gyógyszert a fertőzés kezelésére.

Feltétlenül tájékoztassa gyermeke kezelőorvosát, ha bármilyen súlyos mellékhatások fordulnak elő, miután a gyermek megkapja a vakcinát. Ez magában foglalhatja az ájulás, görcsrohamok, a magas láz, sírás, hogy nem hagyja abba, vagy súlyos bőrpír vagy duzzanat, ahol a lövés kapott.

Együtt a szükséges hatást, vakcina okozhat némi nemkívánatos hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége. Nagyon fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát minden mellékhatás jelentkezik adag után DTaP-HepB-IPV vakcinát, akkor is, ha a mellékhatás elmúlik kezelés nélkül. Bizonyos típusú mellékhatások jelentheti, hogy a gyermek nem kap több adagot DTaP-HepB-IPV vakcina.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben a diftéria, a tetanusz, acelluláris pertussis, hepatitis B és polio vakcina

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Haemophilus influenzae Megelőzés rifampicin Rifadin, Pentacel Haemophilus b konjugált (PRP-t) vakcina, Pediarix, Comvax

Poliomyelitis profilaxis Pentacel, Pediarix, Kinrix, poliovírus vakcina, inaktivált, Quadracel, IPOL

Diftéria profilaxis Adacel (Tdap), Boostrix (Tdap), Pentacel, Tenivac (Td), Pediarix

Szamárköhögés profilaxis azitromicin, Zithromax, klaritromicin, Biaxin, Biaxin XL

diftéria, tetanusz, acelluláris pertussis, hepatitis B és polio vakcina mellékhatásai

diftéria toxoid / hepatitis b gyermekgyógyászati ​​vakcina / pertussis, acellularis / poliovírus vakcina, inaktivált / tetanusztoxoid

 vagy csatlakozz a diftéria toxoid / hepatitis b gyermekgyógyászati ​​vakcina / pertussis, acellularis / poliovírus vakcina, inaktivált / tetanusz toxoid támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.