diffúz idiopathiás csontváz hyperostosis (étel)

A diffúz idiopathiás csontváz hyperostosis (DISH) egy csontos keményedés (meszesedés) szalagok olyan területeken, ahol tulajdonítanak a gerinc.

Alias ​​Forestier-kór, diffúz idiopathiás csontváz hyperostosist okozhat tüneteket nem, és nem igényelnek kezelést. A leggyakoribb tünetek általában enyhék vagy mérsékeltek fájdalom és merevség a hát felső részén. DISH is befolyásolhatja a nyak és a hát alsó részén. Vannak, akik a Dish más területeken, mint például a váll, könyök, térd és sarok.

A nem gyulladásos állapot, az étel is progresszív. Ahogy súlyosbodik, akkor komoly komplikációkat okozhat.

Lehet, hogy nem jelek vagy tünetek DISH. Azok számára, akik jeleit és tüneteit, a felső rész, a hátsó (háti gerinc) a leggyakrabban érintettek. Jelek és tünetek közé tartozhatnak

Készíts egy találkozót az orvos, ha tartós fájdalom vagy merevség olyan közös vagy a hátsó.

Mikor kell orvoshoz

Nem világos, hogy mi okozza a diffúz idiopathiás csontváz hyperostosist, de az orvosok már néhány ötlet, amit növelheti a kockázatát, hogy az állapot. A kockázati tényezők közé

Amit megtehetsz

Emberek DISH vannak bizonyos szövődmények, mint például a

Ha jelei és tünetei gyakori a DISH, hogy egy találkozót a háziorvos vagy a háziorvos. A kezdeti értékelést, orvosa utalja be a szakember, mint egy reumatológus, Rehabilitációs szakember, ortopéd sebész, vagy neurológus.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése.

Készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb idejét az orvosával. DISH, néhány alapvető kérdést feltenni a következők

Mit várnak el az orvos

Ne habozzon feltenni bármilyen más kérdés.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Annak megállapítására, hogy van-e Dish, orvosa kezdődik a fizikális vizsgálat a gerinc és az ízületek. Ő lesz, enyhén nyomja a gerinc és az ízületek érezni rendellenességek. Fájdalom a nyomást a gerinc lehet egy nyom a diagnózist. DISH fájdalmat okozhat a ponton, ahol az érintett ín vagy szalag tulajdonít a csont.

Orvosa is elrendeli a képalkotó vizsgálatok segítségével a diagnózis felállításában. Tesztek, hogy fel lehet használni többek között az X-sugarak, CT vagy MRI.

Bár nincs gyógymód a diffúz idiopathiás csontváz hyperostosist, vannak lépések, amit megtehetsz, hogy csökkenti a fájdalmat és merevséget. A kezelés célja továbbá, hogy miközben a feltételt a romló és a komplikációk megelőzése.

A kezelés a fájdalom

Mivel a kapcsolata DISH és állapotok, például az elhízás, az inzulinrezisztencia és a 2. típusú cukorbetegség, kezelésére ezek a feltételek lassú vagy progressziójának megállítására DISH.

A kezelés a fájdalom okozta étel hasonlít a többi közös betegségek gyógyítására. Orvosa javasolhatja paracetamol (Tylenol, egyéb) vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok), mint az ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb). További súlyos fájdalmat lehet kezelni kortikoszteroid injekciók.

Fizikai terápia csökkentheti a merevség társított Dish. Gyakorlatok is növeli a mozgástartomány az ízületek. Kérdezze meg kezelőorvosát, speciális gyakorlatok, amit tehetünk. Ő utalja be a gyógytornász további útmutatást.

Műtétre lehet szükség ritka esetekben, amikor a diffúz idiopathiás csontváz hyperostosist okoz súlyos szövődményeket. Az emberek, akiknél nyelési nehézség miatt nagy a csont sarkantyút a nyakon lehet szükség műtéti eltávolítása a csont sarkantyút. Műtét is tehermentesítse a gerincvelő által okozott diffúz idiopathiás csontváz hyperostosis.

Hogy segítsen kezelni a fájdalmat és merevséget és hogy megállítsák a betegség előrehaladását, próbálja meg ezeket öngondoskodás intézkedések

A kezelés a merevség

keresse fel orvosát

Sebészet