diclofenac (szemészeti útvonal) óvintézkedések

Szemed orvosa rendszeresen ellenőrizni fogja a szemét rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat.

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg szemorvos.

Lassú vagy elhúzódó gyógyulás előfordulhat használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg szemorvos a gyógyszer alkalmazása előtt együtt lokális szteroid (például betametazon, hidrokortizon).

A gyógyszer használata növelheti a kockázata annak, szem vagy látási problémák (például szaruhártya vagy más szaruhártya problémák). Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg szemorvos rögtön, ha homályos látás, látászavar, vagy a szem kivörösödése, irritáció vagy fájdalom használata közben ezt a gyógyszert.

Győződjön meg róla, hogy a szem orvosával, ha terhes. Ne használja ezt a gyógyszert, a későbbi része a terhesség alatt, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

Alkalmazása mellett a gyógyszer, a szeme valószínűleg csíp vagy éget egy rövid ideig. Ez várható.

Ne használjon más gyógyszerekkel, kivéve azokat megvitatták a szemorvos. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.