dialízis

Dialízis

A hemodialízis

Dialízis kezelés szűrni hulladékok és a víz a vérből, így az emberek a veseelégtelenség jobban érzi magát, és továbbra is ezt a dolgokat élvezik. Azonban, ha sokan azt hiszik, a dialízis, a félelmük tartani őket, hogy megismerjék ezt a kezelést. Sőt, a legtöbb ember meglepődik, hogy milyen jól működik a dialízis és mennyivel jobban érzik magukat a kezelést.

Ha Önnek előrehaladott vesebetegség, fontos, hogy vállaljanak aktív szerepet a gondozás beszéddel az egészségügyi szolgáltató a lehetőséget idő előtt. Ez időt vesz igénybe, hogy megértsék a dialízis és szokni a gondolathoz, hogy megkapja ezt a kezelést. Bár a dialízis nem gyógyítja a veseelégtelenség, akkor segíthet jobban érzi magát, és tovább élnek.

Kétféle a dialízis

A peritoneális dialízis

A hemodialízis során a vér átmegy a szűrőn kívül a test és a tiszta vér vissza a szervezetben. A hemodialízis többnyire egy dialízis központban hetente háromszor, de az is lehet tenni otthon. Minden ülés tart általában három-négy órán keresztül. Megtanulják, hogyan kell felkészülni az ilyen típusú dialízis.

További információ a hemodialízis.

Peritoneális dialízis bonyolultan hangzik, de valójában nagyon egyszerű. Peritoneális dialízis használja a bélés vagy hashártya a hasüregben (a tér a szervezetben, hogy tartja a gyomor, a belek és a máj), hogy kiszűrje a vér. Úgy működik, azáltal, hogy egy speciális folyadékot a has, amely elnyeli a salakanyagok a vérből, ahogy áthalad a kis erek a hashártya. A folyadék és a salakanyagok, majd lecsepegtetett el. Peritoneális dialízis történik otthon. Sok ember úgy dönt, hogy ezt a kezelés éjjel, ahogy alszanak. Ismerje meg, hogyan lehet felkészülni az ilyen típusú dialízis.

További információ a peritoneális dialízis.

A táblázat segítségével hasonlítsa össze a kétféle dialízis.