diagnózis – hypoplasiás bal szívfél szindróma

születés előtt

A születés után

Lehetséges, hogy a baba diagnosztizált hypoplasiás bal szívfél szindróma, miközben még mindig az anyaméhben. Lehet, hogy orvosa tudja azonosítani a feltétel egy rutin ultrahang vizsgálat során a terhesség második trimeszterében.

Miután a baba megszületik, ő orvos gyanakszik szívhiba, például hypoplasiás bal szívfél szindróma, ha a csecsemőnél szürkés-kék bőr, vagy légzési nehézség. A baba orvos is gyanakszik szívhiba, ha ő hallja a szívzörej – rendellenes whooshing által keltett zaj turbulens véráramlás.

Az orvosok általában használ echokardiogramot diagnosztizálására hypoplasiás bal szívfél szindróma. Ennél a vizsgálatnál magas hangú hanghullámok, hogy lepattan a gyermek szívét, hogy készítsen mozgóképek, amely megtekinthető a videó képernyőn. Egy csecsemő hypoplasiás bal szívfél szindróma, a szív-ultrahangvizsgálat kiderül kisebb, mint a normál bal kamra és az aorta és azt is jelezheti, rendellenes mitrális vagy aortabillentyű.

Mivel ez a vizsgálat nyomon tudja követni a vér áramlását, ez is mutatja, a vér mozog a jobb kamra az aortába. Ezen túlmenően, echokardiogramot képes azonosítani a társult szív hibák, mint például a pitvari septum hiba.