diagnózis – hasi aorta aneurizma

Rendszeres szűrővizsgálat veszélyeztetett emberek hasi aorta aneurizma

Hasi aorta aneurizma gyakran során vizsgálatot más okból. Például egy rutin vizsgálat, az orvos úgy érzi, egy lüktető dudor a hasán, bár nem valószínű, az orvos képes lesz hallani a jelek az aneurizma egy sztetoszkóp. Aorta aneurizma is gyakran találhatnak rutin orvosi vizsgálat, például mellkas röntgen vagy szív ultrahang vagy a has, néha rendelt más okból.

Diagnosztizálni hasi aorta aneurizma, az orvosok áttekinti az orvosi és a család történetét, és végezzen fizikális vizsgálat. Ha az orvos azt gyanítja, hogy van egy aorta aneurizma, speciális vizsgálatok megerősítik azt. Ezek a vizsgálatok lehetnek

Hasi ultrahang. Ezt a vizsgálatot a leggyakrabban használt diagnosztizálására hasi aorta aneurizma. Ebben a fájdalommentes vizsga, akkor feküdjön a hátára egy vizsgálóasztalon és egy kis mennyiségű meleg gél alkalmazása a has. A gél segít eltüntetni a légbuborékok keletkezését között a test és az eszköz a technikus, hogy az aorta, úgynevezett jelátalakító.

A technikus megnyomja a jeladó bőrére át a has, mozgó egyik helyről a másikra. A jeladó küld képeket a számítógép képernyőjén, hogy a szakember figyeli, hogy ellenőrizze a potenciális aneurizma.

Komputertomográfiás (CT). Ez fájdalommentes vizsgálat nyújthat orvosához tiszta képeket a aorta, és érzékelni képes a mérete és alakja aneurizma.

Során a CT, akkor feküdjön egy asztal belsejében egy gyűrű alakú berendezést. CT generál röntgensugarak előállítására keresztmetszeti képeket a tested. Az orvos akkor adja a speciális festék a vérerek, amely segít az artériák, hogy jobban látható a CT kép (CT angiográfia).

Mágneses rezonancia képalkotás (MRI). Az MRI egy fájdalommentes képalkotó vizsgálat, amely lehet használni diagnosztizálására aneurizma, és meghatározzák annak méretét és helyét.

Ebben a tesztben, akkor feküdjön egy mozgatható asztalra, hogy a diák egy alagútba. Az MRI használ mágneses mezőt és hüvelyesek rádióhullámok energiát, hogy a képek a tested. Az orvos akkor adja a speciális festék a vérerek, hogy segítsen a vérerek, hogy jobban látható a kép (mágneses rezonanciás angiográfia).

Az US Preventive Services Task Force ajánlja, hogy a férfiak korosztály 65-75, akik valaha is füstölt kell egy egyszeri szűrés hasi aorta aneurizma segítségével hasi ultrahang. Férfiak korosztály 60 és idősebb, akiknek a családjában a hasi aorta aneurizma kell vizsgálni a rendszeres szűrés a feltételt.

Nincs elegendő bizonyíték arra nézve, hogy a nők korosztály 65-75, akik valaha is dohányzott, vagy a családjában előfordult hasi aorta aneurizma válna hasi aorta aneurizma szűrés. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha szükség van az ultrahang alapján a kockázati tényezőket. A nők, akik sohasem dohányoztak általában nem kell szűrni a feltétel.