diagnózis – glioma

Agydaganat MR

Agydaganat MR

Ha az elsődleges ellátás orvos azt gyanítja, hogy van egy agydaganat, akkor lehet hivatkozni, hogy egy szakember, aki képzett kezelésében agy és az idegrendszer betegségei (neurológus). Orvosa javasolhatja a vizsgálatok számát és eljárások, beleértve

Képalkotó vizsgálatok. Mágneses rezonancia képalkotás (MRI) gyakran használják, hogy segítsen diagnosztizálni agydaganatok. Egyes esetekben egy festéket (kontraszt anyag) lehet injektálni egy vénán keresztül a kar alatt MRI vizsgálat, hogy segítsen a különbségeket mutatja az agyszövetben.

Számos speciális MRI elemei – többek között a funkcionális MRI, perfúziós MRI és a mágneses rezonancia spektroszkópia – segíthet az orvos értékeli a tumor és a terv a kezelést.

Egyéb képalkotó vizsgálatok lehetnek komputertomográfiás (CT) és pozitron emissziós tomográfia (PET).

Agydaganat képalkotás

Gyűjtés és tesztelése egy mintát a kóros szövet (biopszia). Attól függően, hogy a helyét a glioma, biopsziát lehet végezni egy tűvel a kezelés előtt vagy annak részeként a művelet, hogy eltávolítsuk a agydaganat.

A sztereotaxiás biopszia lehet tenni gliomák nehezen megközelíthető területeken, vagy nagyon érzékeny területeken belül az agy sérült lehet egy szélesebb körű működését. Közben sztereotaxiás biopszia, az idegsebész fúrók egy kis lyukat a koponya. Egy vékony tűt ezután behelyezik a lyukba. Szövetek eltávolítása a tűn keresztül, amely gyakran vezetett a CT és MRI.

A biopsziás mintát elemezték mikroszkóp alatt, hogy meghatározza, ha ez rákos vagy jóindulatú.

A biopszia az egyetlen módja annak, hogy véglegesen diagnosztizálni egy agydaganat és ad egy prognózis, hogy irányítsák a terápiás döntések. Ezen információk alapján, a patológus is meghatározza az osztály vagy színpadon egy agydaganat.

A daganatokat négy évfolyamon az I. fokú tartalmazó tumor a leglassabban fejlődő, a legtöbb jóindulatú sejtek és grade IV tartalmazó tumor a legtöbb kóros és agresszív rákos sejteket.