diabéteszes retinopátia

Diabéteszes retinopátia (die-uh-BET-ik ret-ih-NOP-uh-téged) egy cukorbetegség szövődménye, amely érinti a szemét. Ez okozta kárt a vérerek a fényérzékeny szövet a szem hátsó részében (retina).

Eleinte a diabéteszes retinopátia nem okoz tüneteket, vagy csak enyhe látási problémákat. Végül is vakságot okozhat.

A feltétel alakulhat bárki, aki 1-es típusú vagy 2. típusú cukorbetegség. Minél tovább van a diabétesz és a kevésbé szabályozott a vércukorszintje, annál valószínűbb, hogy fejleszteni ezt szem komplikáció.

Lehet, hogy nem rendelkezik a tünetek korai szakaszában a diabéteszes retinopathia. Mivel a betegség előrehaladtával, diabéteszes retinopátia tünetek között

Diabéteszes retinopátia általában befolyásolja mindkét szemét.

Mikor kell orvoshoz

Gondos kezelése A cukorbetegség a legjobb módja, hogy megakadályozzák a látásvesztés. Ha Ön cukorbeteg, lásd a szemorvos egy éves szemvizsgálat dilatációjával – akkor is, ha a látás tűnik, rendben. Terhesség ronthatja a diabéteszes retinopátia, így ha Ön terhes, szemed orvos ajánlhat további szemészeti egész terhesség alatt.

Amit megtehetsz

Forduljon a szemorvos azonnal, ha a látás hirtelen megváltozik, vagy elmosódottá válik, foltos vagy ködös.

Idővel, a túl sok cukor a vérben vezethet az elzáródás az apró vérerek táplálják a retina, elvágva a vérellátást. Ennek eredményeképpen a szem megpróbálja növekszik az új erek. De ezek az új véredények nem fejlődik ki megfelelően, és szivároghat könnyen.

Kétféle a diabeteses retinopathia

Korai diabéteszes retinopátia. Ebben sokkal gyakoribb formája – az úgynevezett non-proliferatív diabeteses retinopathia (NPDR) rendelkező betegeknél – az új erek nem nőnek (osztódó).

Mit várnak el az orvos

Ha van NPDR, a falak az erek a retina gyengül. Apró dudorok (mikroaneu) kiállnak a hajó falait a kisebb hajók, néha szivárgó folyadék és a vér a retinán. Nagyobb retinális erek lehet kezdeni kitágulnak és rendszertelenné válik átmérőjű is. NPDR fejlődhet enyhe vagy súlyos, mivel több vérerek eltömődnek.

Idegrostok a retinában megkezdődhet megduzzadnak. Előfordul, hogy a központi része a retina (makula) duzzadni kezd (makula ödéma), a feltétellel, hogy a kezelést igényel.

Részletes diabéteszes retinopátia. Diabéteszes retinopátia fejlődhet ez súlyosabb típusú, úgynevezett proliferatív diabéteszes retinopátia. Az ilyen típusú, sérült ereket zárja le, ami a növekedést az új, kóros erek a retinában, és ne engedjük bele a tiszta, zselé-szerű anyag, amely kitölti a központja a szem (üvegtest).

Végül hegszövet serkenti a növekedést az új erek miatt a retina leválni a hátán a szem. Ha az új erek zavarja a normális áramlását a folyadék ki a szem, nyomás alakulhat ki a szemgolyó. Ez károsíthatja az ideg, hogy hordozza a képeket a szem az agy (látóideg), ami a glaucoma.

Aki cukorbetegségben fejleszteni diabéteszes retinopátia. Kialakulásának kockázata a szem állapot növelheti eredményeként

fluoreszcein-angiográfiás

A diabeteses retinopathia magában foglalja a kóros növekedését erek a retinában. Szövődmények vezethet komoly látási problémákkal küzd

Üvegtesti vérzés. Az új erek vérezhetnek a tiszta, zselé-szerű anyag, amely kitölti a központja a szem. Ha az összeg a vérzés kicsi, akkor lehet, hogy csak néhány sötét folt (lebegő). Több Enyhébb esetekben, vér töltse az üvegtesti térbe, és teljesen blokkolja a látását.

Üvegtesti vérzés önmagában általában nem okoz maradandó látásvesztés. A vér gyakran eltűnik a szem pár hét vagy hónap. Kivéve, ha a retina megsérül, a látás visszatér korábbi világosság.

Az American Diabetes Association (ADA) azt javasolja, hogy bárki, aki idősebb, mint 10 1-es típusú cukorbetegség ő első szemvizsgálat öt éven belül hogy cukorbeteg.

Ha a 2. típusú cukorbetegség, az ADA tanácsolja kapok a kezdeti szemvizsgálat után hamarosan hogy cukorbeteg, mert lehet, hogy cukorbeteg volt egy ideig, anélkül, hogy tudnának róla.

Miután a kezdeti vizsgálat, az ADA azt javasolja, hogy a cukorbetegeknek, hogy az éves szemvizsgálat. Ha megismételte rendes vizsgák és vércukorszint jó, akkor lehet, hogy kiterjesszék az idő között vizsgák 2-3 év. Ha retinopátia, ami romló, akkor szükség lehet további gyakori szemvizsgálat. Kérdezze meg szemorvos, amit ő javasol.

Optikai koherencia tomográfia

Az ADA azt javasolja, hogy a nők a cukorbetegek, aki teherbe van szemvizsgálat során a terhesség első trimeszterében, és szorosan nyomon követik a terhesség alatt, de legfeljebb egy évre a szülést követően. Terhesség néha okozhat a diabéteszes retinopátia, hogy dolgozzon, vagy súlyosbodnak.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a szem találkozót.

Korai diabéteszes retinopátia

A diabéteszes retinopátia, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje további kérdése van.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Diabéteszes retinopátia legjobb diagnosztizáltak tágult szemvizsgálat. Erre a vizsgára, cseppek elhelyezett szemed tágulni (dilatáció) a diákok, hogy az orvos, hogy jobban lássa benne a szemét. A cseppek okozhat a közeli látás elhomályosítja, amíg el nem kopik le, néhány órával később.

A vizsgálat során a szem orvos fogja keresni

Ezen túlmenően, a szemorvos lehet

Részletes diabéteszes retinopátia

A szemed kitágult, az orvos veszi képek a belsejében a szemét. Ezután az orvos adja be speciális festékkel be a kart és az előírtnál több kép, mint a festék kering a szemét. Orvosa tudja használni a képeket, hogy pontosan erek zárva, lebontva vagy szivárgó folyadékot.

Szemorvos kérheti optikai koherencia tomográfia (OCT) vizsga. Ez a képalkotó vizsgálat nyújt keresztmetszeti képeket a retina azt mutatják, a vastagsága a retina, ami segít eldönteni, hogy a folyadék szivárgott be a retina szövet. Később, október vizsgák lehet használni, hogy nyomon követi, hogy a kezelés működik.

A kezelés, amely nagymértékben függ, hogy milyen típusú diabéteszes retinopátia van, és mennyire súlyos ez, amely utat enged a lassítása vagy megállítása progresszióját az állapot.

Ha Ön enyhe vagy közepesen súlyos proliferatív diabéteszes retinopátia, akkor nem kell kezelést azonnal. Azonban a szemorvos szoros figyelemmel fogja kísérni a szemét, hogy meghatározza, mikor lesz szüksége kezelésre.

Munka a diabétesz orvos (endokrinológus) annak meghatározása, hogy vannak, hogyan lehet javítani a cukorbetegség kezelése. Amikor a diabéteszes retinopathia enyhe vagy mérsékelt, a jó vércukorszint általában lassítani a.

Ha proliferatív diabeteses retinopathia vagy macula ödéma, akkor be kell azonnali sebészeti kezelés. Attól függően, hogy a probléma merült fel a retina, lehetőségek között

Focal lézeres kezelés. Ez a lézeres kezelés, vagy más néven fotokoagulációval tudja megállítani vagy lassú a szivárgás a vér és folyadék a szembe. Az eljárás során a szivárgás kóros erek kezelik lézeres sérülést okoz.

Focal lézeres kezelés általában történik az orvos irodájában, vagy a szem klinikán egy munkamenetben. Ha már elhomályosította a látását maculaoedema műtét előtt, a kezelés nem tér vissza a látását a normális, de ez valószínűleg csökkenti az esélyét a macula oedema ronthatja.

Scatter lézeres kezelés. Ez lézeres kezelés, más néven panretinal fotokoagulációval zsugorodik a vérerek. Az eljárás során a következő területeken: a retina-re a sárgafolt kezeljük szórt lézer égés. Az égési sérülések okozzák a rendellenes vérerek zsugorodik, és heg.

Ez általában történik az orvos irodájában, vagy a szem klinikán két vagy több ülés. Látása homályos lesz körülbelül egy nap a beavatkozás után. Néhány a perifériás látás elvesztése vagy éjjellátó eljárás után lehetséges.

Műtét gyakran lelassul vagy leáll a diabeteses retinopathia, de nem gyógyítja meg. Mivel a cukorbetegség egy életre szóló állapot, a jövő retinakárosodást és a látás elvesztése is lehetséges. Még a kezelés után a diabéteszes retinopátia, akkor szükség van a rendszeres szemvizsgálat. Egy bizonyos ponton, további kezelés ajánlható.

Kutatók vizsgálják az új kezelések a diabéteszes retinopátia, beleértve a gyógyszerek, amelyek segítenek megelőzni abnormális erek kialakulását a szem. Néhány ilyen gyógyszerek befecskendezése közvetlenül a szem kezelésére duzzanat vagy rendellenes erek. Ezek a kezelések jelennek meg ígéretes, de több tanulmányra van szükség.

Számos alternatív terápiákat javasolt néhány előnye emberek diabéteszes retinopátia, de további kutatásokra van szükség annak megállapításához, hogy ezek a kezelések hatékony és biztonságos.

Ügyeljen arra, hogy tudassa orvosával, ha szed gyógynövényeket vagy kiegészítőket. Megvan bennük a potenciál, hogy kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, vagy mert komplikációk a műtét, mint például a túlzott vérzés.

Nagyon fontos, hogy ne késleltesse a hagyományos kezelések kipróbálni bizonyított gyógymódok. A korai kezelés a legjobb módja, hogy megakadályozzák a látásvesztés.

A gondolat, hogy esetleg elveszíti a látvány ijesztő lehet, és lehet, hogy előnyös beszélt egy terapeuta vagy találni egy támogató csoport. Kérdezze meg orvosát, áttétel.

Ha már elvesztette látás, kérdezze meg kezelőorvosát, gyengénlátó termékek, mint például a nagyító és szolgáltatások teheti a napi élő könnyebb.

Nem lehet mindig akadályozza a diabéteszes retinopátia. Azonban a rendszeres szemvizsgálat, jó az irányítást a vércukorszint és a vérnyomás, és a korai beavatkozás látási problémák segíthet megelőzni a súlyos látásvesztés.

Ha Ön cukorbeteg, csökkentheti a kockázata, hogy a diabéteszes retinopátia az alábbiak végrehajtásával

Emlékezz, a cukorbetegség nem feltétlenül vezet a látás elvesztését. Aktív szerepet a diabétesz kezelésében lehet menni egy hosszú út felé komplikációk megelőzése.

keresse fel orvosát