diabetes insipidus betegségben

Diabetes insipidus (die-uh-BEE-teze in-SIP-uh-dus) egy ritka betegség, ami miatt egyenlőtlenség a víz a szervezetben. Ez az egyensúlyhiány vezet intenzív szomjúság után is iszik folyadékot (polydipsia), és az ürítés nagy mennyiségű vizelet (polyuria).

Míg a neveket diabetes insipidus és a diabetes mellitus a hang hasonlít, ők nem kapcsolódnak egymáshoz. A diabetes mellitus – ami akkor fordulhat elő, például az 1. típusú vagy 2. típusú – a gyakoribb formája cukorbetegség.

Tünetek

Nincs gyógymód a diabetes insipidus, de kezelések állnak rendelkezésre, hogy enyhíti a szomjúság és normalizálja a vizelete.

A leggyakoribb jelei és tünetei diabetes insipidus vannak

Attól függően, hogy az állapot súlyosságától, vizelet lehet, mint 16 liter (15 liter) egy nap, ha ivott egy csomó folyadékot. Általában egy egészséges felnőtt fog vizel átlagosan kisebb, mint 3 liter (körülbelül 3 liter) egy nap.

Egyéb tünetek lehetnek kelljen felkelni éjjel vizelési (éjjeli) és ágybavizelés.

Csecsemők és kisgyermekek, akik diabetes insipidus lehet az alábbi jelek és tünetek

Okoz

Azonnal forduljon orvoshoz, ha azt veszi észre, a két leggyakoribb jelei diabetes insipidus: túlzott vizelés és extrém szomjúság.

Diabetes insipidus akkor történik, amikor a szervezet nem tudja szabályozni, hogy hogyan kezeli a folyadékot. Normális esetben a vesék a felesleges testfolyadékok a véráramba. Ez a folyadék hulladék ideiglenes tárolására a hólyag vizelettel, mielőtt vizelni.

Amikor a folyadék szabályozó rendszer megfelelően működik, a vesék megőrzésére folyadék és kevesebb vizelet, amikor a szervezet a víz csökken, mint például a verítéket.

Mennyisége és összetétele a testnedvek kiegyensúlyozott marad kombinációja révén orális bevitel és kiválasztás a vesén keresztül. Ez az arány a folyadékbevitel nagymértékben szabályozza szomjúság, bár a szokások is növeli a bevitt messze meghaladja a szükséges összeget. Ez az arány a folyadék ürül a vesék nagyban befolyásolja a termelés antidiuretikus hormon (ADH), más néven vasopressin.

A test teszi ADH a hipotalamuszban és tárolja a hormon a hipotalamuszban egy kis mirigy található az alapja az agy. ADH szabadul be a véráramba, amikor a szervezet kezd kiszárad. ADH majd koncentrálja a vizelet kiváltó vesetubulusok hogy kiadja a víz vissza a véráramba, hanem kiürítése annyi vizet a vizeletben.

Kockázati tényezők

A mód, ahogyan a rendszer megbomlik meghatározza, hogy milyen formában diabetes insipidus van

szövődmények

Centrális diabetes insipidus. Az ok a diabetes insipidus felnőtteknél általában károsítja az agyalapi mirigy vagy hipotalamusz. Ez a károsodás megzavarja a normális termelés, tárolás és kiadás ADH.

A kár általában miatt a műtét, a tumor, a betegség (például agyhártyagyulladás), gyulladás vagy fejsérülés. Azoknak a gyermekeknek, az ok lehet egy öröklődő genetikai betegség. Egyes esetekben az ok ismeretlen.

Diagnózis

Nefrogén diabetes insipidus. Nefrogén diabetes insipidus akkor jelentkezik, ha van egy hiba a vese – a struktúrák a vese okozó víz ürül, vagy visszaszívódhat. Ez a hiba miatt a vesék nem képesek megfelelően reagálni ADH.

A hiba oka lehet, hogy egy öröklött (genetikai) rendellenesség vagy krónikus vesebetegség. Bizonyos gyógyszerek, mint például a lítium vagy a vírusellenes gyógyszerek cidofovir és foszkarnet (Foscavir), szintén okozhatnak nefrogén diabetes insipidus.

Terhességi diabetes insipidus. Terhességi diabetes insipidus ritka és csak akkor következik be, amikor a terhesség alatt, és az enzim által a placenta – a rendszer az erek, és más szövet, amely lehetővé teszi, hogy a csere a tápanyagok és salakanyagok között egy anya és gyermeke – elpusztítja ADH az anya.

Elsődleges polydipsia. Ez a feltétel is ismert – dipsogenic diabetes insipidus vagy pszichogén polydipsia – okozhat kiválasztódását nagy térfogatú híg vizeletben. Ahelyett, hogy egy probléma ADH termelés vagy sérülés, a problémát az okozza, bevitel túlzott folyadék.

Hosszan tartó túlzott vízfogyasztás önmagában is károsíthatja a veséket, és elnyomja ADH, hogy a szervezet nem képes koncentrálni vizeletben. Elsődleges vízivás lehet az eredménye kóros szomjúság által okozott kárt a szomjúságot szabályozó mechanizmus, található a hipotalamuszban. Elsődleges vízivás is kapcsolódik a mentális betegség.

Kezelés

Egyes esetekben a diabetes insipidus, az orvosok soha meghatározzák oka.

Az agyalapi mirigy és a hipotalamusz található az agyban és ellenőrzési hormon termelést.

Az agyalapi mirigy és a hipotalamusz található az agyban és ellenőrzési hormon termelést.

Felkészülés egy találkozót

A húgyúti rendszer – amely tartalmazza a vese, ureter, húgyhólyag és a húgycső – eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből a vizelettel. A vesék, található a hátsó részét a has felső részében, vizeletet termelni szűrésével hulladék és a folyadék a vér.

Nefrogén diabetes insipidus, ami jelen vagy röviddel a születés után általában egy genetikai oka, hogy tartósan megváltoztatja a vese azon képességét, hogy koncentrálni a vizeletben. Nefrogén diabetes insipidus általában befolyásolja a férfiak, ha a nők is eltelhet a gént a gyermekeiknek.

Életmód és a hazai jogorvoslati

Kivéve elsődleges vízivás, ami okozza, hogy megtartja túl sok vizet, diabetes insipidus is okozhat a szervezet megtarthassa túl kevés víz a megfelelő működéshez, és akkor kiszárad. Kiszáradás okozhat

További információ a Diabetes insipidus

Diabetes insipidus is okozhat elektrolit egyensúly. Az elektrolitok ásványi anyagok a vérben – mint például a nátrium és a kálium -, hogy fenntartsa az egyensúlyt a folyadék a szervezetben. Elektrolit-egyensúly felborulása tüneteket okozhatnak, mint például a

Mivel a jelek és tünetek a diabetes insipidus oka lehet egyéb feltételek, orvosa elvégzi a vizsgálatok száma. Ha orvosa határozza meg diabetes insipidus, ő kell meghatározni, hogy melyik típusú diabetes insipidus van, mert a kezelés különbözik minden formája a betegség.

Egyes vizsgálatok orvosok gyakran használt diagnosztizálni, és meghatározza, hogy milyen típusú diabetes insipidus, és egyes esetekben, okát, tartalmazzák

További Diabetes insipidus

Vízmegvonást teszt. Ez a vizsgálat megerősíti a diagnózist, és segít meghatározni az oka a diabetes insipidus. Orvosi felügyelet mellett, akkor meg kell kérni, hogy ne igyon folyadékot egy ideig, így az orvos el tudja mérni változásokat a testsúly, vizelet és a koncentráció a vizelet és a vér, amikor folyadékot visszatartják.

Orvosa is mérik vérszintjét ADH vagy adjunk szintetikus ADH a teszt során. A víz megvonása vizsgálatot szoros felügyelet mellett a gyermekek és a terhes nők, hogy megbizonyosodjon arról nem több, mint 5 százaléka testtömeg elvész a vizsgálat során.

Ha az orvos azt gyanítja egyik öröklött formája diabetes insipidus, akkor ő megnézi a család történetét poliuriához és utalhat genetikai szűrés.

Diabetes insipidus attól függ, milyen formában a feltétellel, hogy van. Kezelési lehetőségek a leggyakoribb típusú diabetes insipidus közé

Centrális diabetes insipidus. Mivel az oka ennek a formája diabetes insipidus hiányzik a antidiuretikus hormon (ADH), a kezelést általában egy szintetikus nevű hormon dezmopresszin. Vehetsz dezmopresszin orrspray, orális tabletták vagy injekció formájában.

A szintetikus hormonok megszünteti a megnövekedett vizeletürítés. A legtöbb ember számára ebben a formában a betegség, dezmopresszin biztonságos és hatékony. Ha a feltétel rendellenessége okozza a mirigy vagy hipotalamusz (például daganat), az orvos először kezelni a rendellenességet.

Dezmopresszint kell tekinteni gyógyszert szedése szükséges. Ez azért van, mert a legtöbb ember, a hiány ADH nem teljes, és az összeget a szervezet által változhat napról napra.

Figyelembe több dezmopresszin, mint szükséges vezethet túl sok víz visszatartás és alacsony nátrium-szint a vérben. Tünetei alacsony nátrium levertség, fejfájás, hányinger, súlyosabb esetekben a rohamokat.

Enyhe esetben a diabetes insipidus, akkor lehet csak, hogy növelje a vízfogyasztás.

Nefrogén diabetes insipidus. Ez az állapot az eredménye a vesék nem megfelelően reagál a ADH, így dezmopresszin nem kezelési lehetőség. Ehelyett orvosa alacsony sótartalmú diéta segít csökkenteni a vizelet a vesék teszik. Azt is el kell, hogy elegendő mennyiségű vizet inni a kiszáradás elkerülése érdekében.

A gyógyszer hidroklorotiazid, alkalmazható önmagában, vagy egyéb gyógyszerekkel, javíthatja a tüneteket. Bár a hidroklorotiazid egy diuretikum (általában használják, hogy növeljék a vizeletürítést), és bizonyos esetekben ez csökkentheti a vizeletürítést emberek számára nefrogén diabetes insipidus.

Ha tünetek nefrogén diabetes insipidus miatt gyógyszert szed, megállás ezek a gyógyszerek segíthetnek; azonban nem hagyja abba semmilyen gyógyszert anélkül, hogy orvosával beszélt.

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy látta az elsődleges orvos. Azonban néhány esetben, amikor telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót akkor lehet hivatkozni, hogy egy szakember úgynevezett endokrinológus.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése.

Mert diabetes insipidus, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Kérdések orvosa valószínűleg feltenni a

Amíg vár a találkozó, ital, amíg a szomjúság megszűnik, ahányszor csak szükséges. Kerülje tevékenységeket, amelyek okozhatnak kiszáradást, mint például a fizikai megterhelés vagy a kiadási időt a hőt.

Ha diabetes insipidus

1

)