dextrometorfán és kinidin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha a tünetek nem javulnak, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Ne használja ezt a gyógyszert más termékekkel együtt tartalmazó kinidin, kinin (Qualaquin®), vagy mefloquine (Lariam®). Nem szabad szednie ezt a gyógyszert, ha Ön is használ pimozid (Orap®), tioridazin (Mellaril®), vagy a MAO-gátló (MAOI), mint Eldepryl®, Marplan®, Nardil® vagy Parnate® az elmúlt 14 napban. Továbbá, hogy legalább 14 nappal a leállás után a gyógyszert, mielőtt a MAO-gátló (MAO-gátlók).

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek a gyógyszer szedése alatt: fekete, kátrányos széklet, fogínyvérzés, véres vizelet vagy széklet, hidegrázás, láz, szédülés, hányinger vagy hányás; pontszerű vörös foltok a bőrön, vagy szokatlan vérzés vagy véraláfutás.

Ez a gyógyszer is okozhat változásokat szívritmus, mint a nevezett állapot QT-szakasz megnyúlása. Ez megváltoztathatja a szíved ver, és ájulást okozhat, vagy súlyos mellékhatások néhány betegnél. Forduljon orvosához, rögtön, ha olyan tünetek a szívritmuszavarok, mint például a gyors, lüktető, vagy szabálytalan szívverés.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, baj mozgásokat vezérlő, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos és jól koordinált.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Ez a gyógyszer okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma együtt szedve depresszió elleni gyógyszerét (például az amitriptilin, a klomipramin, a doxepin, fluoxetin, imipramin, nortriptilin, Anafranil®, Elavil®, Prozac, Sinequan® vagy Tofranil®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen egyéb gyógyszert szednek.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, allergia, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót és narkotikumok, egyéb gyógyszerek rohamok (pl barbiturátok), izomlazítók, vagy érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, mielőtt kapcsolatba a használata közben ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.