dextroamfetamin és amfetamin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Ne szedje az amfetamin és dextroamfetamin kombinálva monoamin-oxidáz (MAO) gátló (pl isocarboxazid [Marplan®] fenelzint [Nardil®], szelegilint [Eldepryl®] tranilcipramin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni ezt a gyógyszert, ha a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, fejfájás, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter (OTC)) gyógyszerek, és különösen a étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, allergia, vagy arcüreg problémák.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos szív- vagy érrendszeri problémák. Ez lehet nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, akiknek a családjában előfordult szívbetegség. Kérdezze meg orvosát azonnal ha mellkasi fájdalom, légzési nehézség, ájulás vagy a gyógyszer szedése alatt.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy családja bármilyen szokatlan magatartásbeli változások, mint például a növekedést agresszió, ellenséges, izgatottság, ingerlékenység vagy. Szintén tájékoztassa orvosát, ha hallucinációk vagy szokatlan gondolatok, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodik gyorsan.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember úgy érzi, hogy hamis jólét vagy szédülést, feledékenység, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ez is okozhat homályos látás vagy egyéb látási problémák. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet.

Ha már használja ezt a gyógyszert hosszú ideig, és úgy gondolja, lehet, hogy lesz szellemileg vagy testileg függ tőle, kérdezze meg orvosát. Egyes jelek a függőség lehet

Ez a gyógyszer okozhat lassú növekedés. Ha a gyermek ezt a gyógyszert, az orvos meg kell nyomon követni a gyermek magassága és súlya.

Ez a gyógyszer okozhat Raynaud jelenség, amely a probléma a vérkeringést a kéz- vagy lábujjak. Mondja el orvosának, ha bizsergést vagy fájdalmat érez, egy hideg érzés, sápadtság, vagy a bőrszín változását a kéz- vagy lábujjak, különösen akkor, ha ki vannak téve a hideg. Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan sebek vagy fekélyek a kéz- vagy lábujjak.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.