desvenlafaxine (orálisan) leírása és márkanevek

Dezvenlafaxin kezelésére használják depresszió. Tartozik egy ismert gyógyszerek csoportjába a szerotonin és noradrenalin visszavétel gátlók (SNRI). Ezek a gyógyszerek úgy működik, hogy aktivitását fokozza a vegyi anyagok, úgynevezett szerotonin és a noradrenalin az agyban.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását desvenlafaxine a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Tablet, Extended Release

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát desvenlafaxine az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel alacsony vérnyomás, sóhiány (alacsony nátrium a vérben), és a korral járó vese problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis részesülő betegek desvenlafaxine.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Adagoló

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Lehet, hogy desvenlafaxine több hétig, mielőtt jobban érzi magát.

A tablettát étellel vagy anélkül, és ugyanabban az időben minden nap.

Lenyelni a retard tablettát egészben, vízzel. Nem oldódnak, ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Része a tabletta átjut a széklete. Ez normális, és nem kell aggódni.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

kihagyott adag

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolás

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy a változásokat a dózis és segít csökkenteni a mellékhatásokat. Orvosa ellenőrizni a vér és a vérnyomás bármilyen nemkívánatos hatások okozta ezt a gyógyszert.

Ne vegyen dezvenlafaxin egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], linezolid (Zyvox®), metilén-kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni desvenlafaxine alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon abbahagyását követően 1 hétig desvenlafaxine, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy nem várja meg a megfelelő mennyiségű időt, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Ne vegyen be semmilyen gyógyszert tartalmazó venlafaxin (Effexor®) használata közben Khedezla® vagy Pristiq®.

Dezvenlafaxin okozhatja egyes tinédzserek és fiatal felnőttek is izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Vannak, akik esetleg alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Ha Ön vagy gondozója ezek bármelyikét észleli nemkívánatos hatások, értesítse orvosát. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen csökkenti a mellékhatások kialakulásának esélyét, mint például a nyugtalanság, légzési problémák, mellkasi fájdalom, zavartság, hasmenés, szédülés, szédülés, szapora szívverés, fejfájás, fokozott izzadás , izomfájdalom, hányinger, nyugtalanság, orrfolyás, baj alvás, remegés vagy reszketés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, látászavarok vagy hányás.

Dezvenlafaxin okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használjon desvenlafaxine a buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszerek desvenlafaxine.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi diszkomfort, a köhögés, vagy légzési nehézség használata közben ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek súlyos tüdő probléma.

Ez a gyógyszer fokozhatja a vérzés problémákat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha egyéb gyógyszert is, hogy vékony a vér, mint az aszpirin, nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek, más néven NSAID-ok (pl diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) vagy warfarin (Coumadin®, Jantoven®).

Ez a gyógyszer okozhat hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben). Ez gyakori az idős betegek, akik szed vizelethajtó gyógyszereket a magas vérnyomás, vagy azok, akik csökkent mennyiségű folyadékot a szervezetben miatt súlyos hasmenés vagy hányás. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha zavar, fejfájás, memória problémák, koncentrálási nehézségek, gyengeség, vagy úgy érzi, bizonytalan, álló helyzetben.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Az alkohol nem javasolt azoknál a betegeknél, akik ezt a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.