dermovate

Használja a Dermovate

Terápiás Osztály: A kortikoszteroidok, nagyon erős

Farmakológiai Osztály: clobetasol

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát clobetasol lokális krémet, habot, gél, kenőcs, vagy fejbőr oldat gyermekek 12 éves vagy annál idősebb. Azonban, mivel a gyógyszer a toxicitás, azt óvatosan kell alkalmazni. A gyermekek elnyelni a nagy mennyiségű a bőrön keresztül, ami súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Ha a gyermek ezt a gyógyszert, kövesse orvosa utasításait nagyon óvatosan. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták alatti gyermekek 12 éves korig, és a használata clobetasol lokális krémet, habot, gél, kenőcs, vagy fejbőr megoldás nem ajánlott. Biztonságosságát és hatásosságát clobetasol lokális krém, sampon, vagy permet nem állapították meg gyermekek és alkalmazásuk nem ajánlott.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát clobetasol helyileg az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel nem kívánt hatásokat, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél clobetasol lokális krémet.

Használata előtt Dermovate

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek clobetasol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Dermovate. Kérjük, olvassa el gondosan.

Nagyon fontos, hogy használja ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez okozhatnak nem kívánt mellékhatást, vagy bőrirritációt.

Ez a gyógyszer használata a bőr csak. Nem értem a szem, az orr, száj vagy a vagina. Ne használja a bőrfelületeken, amelyek vágások, horzsolások, égések vagy. Ha mégis ezeken a területeken, öblítse le azonnal vízzel.

Annak érdekében, hogy tisztázni a bőrt és a fejbőr probléma teljesen, akkor nagyon fontos, hogy tartsa meg ezt a gyógyszert a teljes kezelés időpontjában. Ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Ezt a gyógyszert csak akkor kell használni bőrbetegségek, hogy az orvos kezeli. Beszélje meg orvosával, mielőtt azt más körülmények között, különösen, ha úgy gondolja, hogy a bőrfertőzés lehet jelen. Ez a gyógyszer nem adható kezelésére használt bizonyos fajta bőrfertőzések vagy állapotok, például súlyos égési sérüléseket.

Ne használja ezt a gyógyszert, az arcon, ágyék vagy hónalj, vagy a bőr elvékonyodása, csak ha erre az orvos által.

Ahhoz, hogy a krém, hab, gél, lotion, kenőcs vagy spray

Ahhoz, hogy a hab, fejbőr oldat vagy sampon

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, vegye be minél hamarabb. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata clobetasol

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolja a hab szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Ne tartsd meg ezt a gyógyszert, az autóban, ahol lehet sugárzó hő hatásának kitenni. Ne lök lyukak a dobozba, vagy dobja tűzbe, még ha a tartály üres.

Tárolja a Temovate® E krémet szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Hűtőszekrényben nem tárolható. Tartsa a fagytól.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások nem kívánt hatások okozhatják ezt a gyógyszert.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Ha túl sok a gyógyászat vagy használja hosszú ideig növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. A kockázat nagyobb gyermekek és a betegek, akik a nagy mennyiségű hosszú ideig. Beszéljen orvosával rögtön, ha Ön vagy gyermeke több ilyen tüneteket használata közben ezt a gyógyszert: homályos látás, szédülés vagy ájulás, gyors, szabálytalan vagy szívdobogásérzés, fokozott szomjúság vagy a vizelés, ingerlékenység, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Óvintézkedések használat közben Dermovate

Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, égő, csípő érzés, duzzanat, vagy irritáció a bőrön.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, amit használ clobetasol krém vagy gél. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétre.

Ne használjon clobetasol együtt más lokális kortikoszteroid-tartalmú gyógyszerek, mint a betametazon, hidrokortizon, triamcinolon, Cortaid® vagy Lotrisone®. Ezen gyógyszerek együttes alkalmazása súlyos nemkívánatos hatásokat.

Ne használjon kozmetikai vagy egyéb bőrápoló termékek a kezelt területen.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Dermovate Side Effects

Dermovate (clobetasol lokális)

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Lichen sclerosus prednizon, triamcinolon, betametazon topikális, klobetazol topikális, tretinoin topikális, Retin-A

Lichen planus prednizolon, triamcinolon, betametazon helyileg, Kenalog, clobetasol lokális

Atópiás dermatitis prednizon, flutikazon topikális, triamcinolon topikális, dexametazon, metilprednizolon, hidrokortizon topikális

Ekcéma prednizon, flutikazon topikális, triamcinolon topikális, dexametazon, hidrokortizon topikális, doxepin topikális