Depo-Provera

Nők, akik medroxiprogeszteron-acetát injekció elveszítheti jelentős csontsűrűség. Csont veszteség nagyobb a kezelés időtartamának növelésével, és nem lehet teljes mértékben visszafordítható. Medroxiprogeszteron-acetát nem alkalmazható tovább, mint 2 év, kivéve, ha más fogamzásgátló módszerek tartják megfelelőnek.

Használja a Depo-Provera

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: Medroxyprogesteron

Nem fogamzásgátló módszer 100 százalékos a hatékony. Fogamzásgátló módszerek, például a műtétre veszti, vagy sem a szex sokkal hatékonyabbak, mint a fogamzásgátló tabletták. Megvitassák a lehetőségeket fogamzásgátló orvosával.

Ez a gyógyszer nem akadályozza az AIDS és más szexuális úton terjedő betegségek. Ez nem fog segíteni, mint a sürgősségi fogamzásgátlás, mint például követően védekezés nélküli szexuális kapcsolatot.

Medroxyprogesteron-injekciót is használják más gyógyszerekkel együtt, hogy segítsen enyhíteni a tünetek nem operálható, visszatérő, és metasztatikus (rák már átterjedt) méhnyálkahártya vagy veserák.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Depo-Provera

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció) nem végeztek a gyermekek között. Azonban specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát a gyógyszer a tizenévesek nem várható. Ez a gyógyszer lehet használni fogamzásgátló a tizenéves lányok, de nem szabad használni kezdete előtt menstruáció.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció) nem végeztek az idős populációban. Ez a gyógyszer nem alkalmazható az idős nőknél.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát Depo-Provera® az idősek.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek medroxiprogeszteron. Lehet, hogy nem kifejezetten a Depo-Provera. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban vagy klinikán. Ez a gyógyszer, mint egy lövés az egyik az izmokat (általában a fenék vagy a felkaron).

Ha ön használ Depo-Provera®: Ezt a gyógyszert eredetileg megadott heti rendszerességgel, de a gyakoriság lehet ritkábban idővel.

Ha ön használ Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció)

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Szükség van az lövés Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció) minden 12 és 14 hetes terhesség megelőzésére szolgál. Ha nem kap egy másik lövés 14 hét után, beszéljen orvosával. Szükség lehet arra, hogy más fogamzásgátló és várni a következő menstruációs ciklus megkezdése előtt a lövések újra.

Megfelelő felhasználása medroxiprogeszteronnal

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások során használ Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció), hogy megbizonyosodjon arról a gyógyszer megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat. Ezek a látogatások általában 3 havonta, de egyes orvosok kötelezi őket gyakrabban. Orvosa ellenőrizni fogja az Ön vérnyomását évente egyszer.

Használata ellenére Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció) a terhesség megakadályozására, tudnia kell, hogy ezt a gyógyszert a terhesség alatt károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat a csontok elveszítik kalcium, ami oda vezethet, hogy a csontritkulás (vékony vagy gyenge csontok). Ez a kalcium veszteséget tudta folytatni az egész idő alatt kapja meg ezt a gyógyszert. A csontok kell kezdeni, hogy újjáépítsék a kalcium után abbahagyja a gyógyszer. Ez inkább aggodalomra ad okot, ha egy tinédzser, füst vagy alkoholt fogyaszt rendszeresen, más csontok problémák, anorexia nervosa (egy étkezési rendellenesség), a csontritkulás családi előfordulása, vagy más gyógyszereket, amelyek szintén befolyásolják a csontok (például szteroidok vagy gyógyszer görcsrohamok kezelésére).

Meg kell beszélni a kezelőorvosával, ha szeretné használni ezt a gyógyszert, több mint 2 éve. Lehet, meg kell vizsgálni, hogy ellenőrizze, hogy a csontok nem veszít túl sok kalcium.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, lágyéki, vagy a láb, különösen a borjak, légzési nehézség, hirtelen, súlyos fejfájás, elkent beszéd, hirtelen, megmagyarázhatatlan légszomj, hirtelen koordináció elvesztése, vagy látászavarok használata közben ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, nehéz olvasás, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Van egy nagyon kis esély, hogy ez a gyógyszer növelheti a mellrák kockázatát a nők egy része. Beszéljen orvosával arról, ezt a kockázatot. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud-e valaki a családban volt mellrák.

Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos alhasi vagy hasi fájdalom 3-5 héttel, miután megkapta a Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció). Lehet, hogy egy kívüli terhesség a méh (anyaméh), amely az úgynevezett méhen kívüli terhesség. A méhen kívüli terhesség lehet egy súlyos és életveszélyes állapotban. Azt is problémákat okozhat, amelyek megnehezítik, hogy terhes lesz a jövőben.

Óvintézkedések használat közben Depo-Provera

A legtöbb nő változások a menstruációs ciklus használata közben Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció). Lehet, hogy szabálytalan vérzés, pecsételő, vagy nehezebb vagy könnyebb időszakok. Sok nő ne kelljen időszakokban. Hívja fel orvosát, ha nagyon nehéz vagy nonstop vérzés.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer okozhat folyadék-visszatartás (ödéma) és a súlygyarapodást egyes betegeknél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van puffadás vagy arcduzzanat, karok, kezek, lábak alsó, vagy a lábak, bizsergés a kéz vagy a láb, vagy szokatlan súlygyarapodás vagy veszteség.

Ha azt tervezi, hogy a gyermekek után abbahagyja a Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció), akkor akár az év, vagy hosszabb ideig, mielőtt teherbe esik. Azonban nem függ a gyógyszer a terhesség megelőzésére több mint 13 héten át.

Depo-Provera CI® (fogamzásgátló injekció) nem védenek a HIV / AIDS és más szexuális úton terjedő fertőzések. Ha ez problémát jelent az Ön számára, beszéljen orvosával.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Depo-Provera Side Effects

Depo-Provera (medroxiprogeszteron)

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Kóros méhvérzés Mirena, Premarin Megace megesztrol, medroxiprogeszteron, Provera

Amenorrhoea progeszteron, medroxiprogeszteron, Provera, noretindron, Prometrium, Camila

Endometrium hyperplasia, megelőzés progeszteron, medroxiprogeszteron, Provera, Prometrium, Endometrin, Depo-Provera fogamzásgátló

Fogamzásgátló Mirena, medroxiprogeszteron, Provera, Nexplanon NuvaRing, Yaz