Depakote hinti

Hepatotoxicitás (néhány esetben halálos kimenetelű), általában előforduló első 6 hónapos kezelés számoltak kapó betegeknél valproát és származékai. Gyermekek 2 évesnél fiatalabb, és a betegek, akik örökletes mitokondriális betegség esetén lényegesen nagyobb a kockázata a halálos hepatotoxicitás. Alkalmazása ellenjavallt olyan betegeknél, akiknek ismert mitokondriális betegségek okozta mitokondriális DNS-polimeráz-gamma (POLG) mutációk és a gyermekek 2 évnél fiatalabb, ahol a mitokondriális betegség klinikai gyanúja. Hibák más görcsoldók az egyetlen indikációja valproát alkalmazása idősebb betegeknél, mint 2 év örökletes mitokondriális betegségek. Végezze POLG mutációanalízis az klinikailag indokolt. Monitor betegek szoros és végre májfunkciós teszteket a terápia megkezdése előtt, valamint rendszeres időközönként, különösen az első 6 hónapban. Valproát is rontja a kognitív fejlődés a prenatális expozíció és jelentősebb veleszületett fejlődési rendellenességek, különösen a velőcső (pl spina bifida). Valproát nem adható olyan fogamzóképes nő, kivéve, ha a gyógyszer alapvető fontosságú a vezetés az ő betegsége. Életveszélyes pancreatitis számoltak be gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt kapó valproát. Olyan eset volt, nem sokkal azután, megindítását, valamint több éves használat után. Ha a pancreatitis diagnózisának valproát rendszerint a függeszteni.

Hepatotoxicitás (néhány esetben halálos kimenetelű), általában előforduló első 6 hónapos kezelés számoltak kapó betegeknél valproát és származékai. Gyermekek 2 évesnél fiatalabb, és a betegek, akik örökletes mitokondriális betegség esetén lényegesen nagyobb a kockázata a halálos hepatotoxicitás. Ezeknél a betegeknél a 2 év alatti, valproát nátrium kell alkalmazni rendkívül óvatosan, mint egyedüli képviselője. Alkalmazása ellenjavallt olyan betegeknél, akiknek ismert mitokondriális betegségek okozta mitokondriális DNS-polimeráz-gamma (POLG) mutációk és a gyermekek 2 évnél fiatalabb, ahol a mitokondriális betegség klinikai gyanúja. Hibák más görcsoldók az egyetlen indikációja divalproex idősebb betegeknél, mint 2 év örökletes mitokondriális betegségek. Végezze POLG mutációanalízis az klinikailag indokolt. Monitor betegek szoros és végre májfunkciós teszteket a terápia megkezdése előtt, valamint rendszeres időközönként, különösen az első 6 hónapban. Valproát is rontja a kognitív fejlődés a prenatális expozíció és jelentősebb veleszületett fejlődési rendellenességek, különösen a velőcső (pl spina bifida). Valproát nem adható olyan fogamzóképes nő, kivéve, ha a gyógyszer alapvető fontosságú a vezetés az ő betegsége. Életveszélyes pancreatitis számoltak be gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt kapó valproát. Olyan eset volt, nem sokkal azután, megindítását, valamint több éves használat után. Ha a pancreatitis diagnózisának valproát rendszerint a függeszteni.

Használja a Depakote hinti

Terápiás Osztály: antimaniás

Farmakológiai Osztály: hiszton dezacetiláz inhibitor

Kémiai Osztály: valproinsav (osztály)

A valproinsav is kezelésére használják a mániás fázisa bipoláris rendellenesség (mániás depresszió), és segít megelőzni a migrénes fejfájást.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Használata előtt Depakote hinti

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát valproinsav gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg a gyerekek epilepsziás fiatalabb, mint 10 éves, és a gyermekek migrénes fiatalabb, mint 12 éves. Mivel a valproinsav a toxicitás, használja alatti gyermekek 2 éves kor fokozott óvatosságot igényel.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát valproinsav az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt hatások (pl remegés vagy szokatlan álmosság), amelyek módosítására lehet szükség a dózis kapó betegeknél valproinsav.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a valproinsav. Lehet, hogy nem kifejezetten a Depakote hinti. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató és a betegtájékoztatás betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Nyelje le a késleltetett hatóanyagleadású kapszula és belsőleges kapszulát egészben, egy pohár vízzel. Nem osztott, ne törje össze, és ne rágja szét azt. Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel csökken gyomorpanaszok.

Mérjük meg a szóbeli folyékony gyógyszer egy jelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Helyes használata valproinsav

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan használata közben ezt a gyógyszert, hogy ha megfelelően működik, és lehetővé teszi a változást az adagot. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes (különösen a terhesség első trimeszterében) is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Nagyon fontos, hogy a folsav mielőtt teherbe, és a terhesség korai szakaszában, hogy kisebb az esély a káros mellékhatások a magzatot. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét segítséget, ha nem tudja, hogyan válasszuk ki a folsav termék.

Óvintézkedések használat közben Depakote hinti

Máj problémák fordulhatnak elő használata közben ezt a gyógyszert, és néhány súlyos lehet. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: hasi vagy gyomorfájdalom vagy érzékenység, agyag színű széklet, sötét vizelet, csökkent étvágy, láz, fejfájás, viszketés, étvágytalanság, hányinger és hányás, a bőr bőrkiütés, duzzanat a láb vagy az alsó lábszár, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr.

A valproinsav okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha ezek bármelyikét észleli mellékhatásokat, értesítse orvosát.

A valproinsav okozhat súlyos allergiás reakciókat befolyásoló több szerveket (pl, máj vagy vese). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: láz, sötét vizelet, fejfájás, bőrkiütés, hasi fájdalom, nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj vagy ágyék, szokatlan fáradtság vagy sárga szemek vagy a bőr.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amíg ezt a gyógyszert szedi. Tájékoztassa orvosát azonnal ha hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a láz, torokfájás, bőrkiütés, fekélyek a szájban, orrvérzés, fogínyvérzés, nyirokcsomó-duzzanat, vagy a kis vörös vagy lila foltok a bőrön fordul elő. Ezek tünetei lehetnek súlyos vér probléma.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak szokatlan álmosság, tompaság, fáradtság, gyengeség vagy érzéseit lassúsága, változások az elmeállapot, alacsony testhőmérséklet, vagy hányás. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet hyperammonaemiás encephalopathia.

A valproinsav okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Depakote hinti Side Effects

valproinsav

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet abban, hogy a rohamok súlyosbodása és csökkenti a megvonási tünetek.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek álmosságot okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer rohamok (pl barbiturátok), izomlazítók, vagy érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti amíg ezt a gyógyszert szedi.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Szkizoaffektív Seroquel, Prozac, lítium, fluoxetin, Abilify Lamictal

Epilepszia gabapentin, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra

A rohamok diazepam, Valium, Topamax, Keppra, topiramát, levetiracetám

Mania lítium, Depakote, riszperidon, Risperdal, divalproex-haloperidol