denoszumab (subcutan) leírása és márkanevek

Denoszumab injekciót az oszteoporózis (csontritkulás) a nők, akik fokozottan veszélyeztetettek törések menopauza után, és a csontritkulás férfiaknál. Ez adott, ha más gyógyszereket nem lehet használni, vagy miután más gyógyszerek nem működik jól.

Denosumab injekciót kezelésére is használják csontvesztés férfiaknál prosztata rák és a mellrákos nők kapó rák kezelésére. Arra használják, hogy megakadályozzák a csont problémák betegeknél csontáttétek (rák átterjedt) tumorban. Denosumab kezelésére használják óriássejtes a csont, hogy nem lehet eltávolítani a műtét. Ez a gyógyszer a kezelésére is alkalmazzák rosszindulatú hiperkalcémia, amelyet úgy kezeltek biszfoszfonátokkal (például alendronát, ibandronát, rizedronát, Fosamax®), de nem működik jól.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, illetve felügyelete alatt az orvos.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megoldás

Használata denoszumab injekció alkalmazása nem javasolt a gyermekpopuláció körében, kivéve a tizenévesek óriássejtes a csont. Biztonságosságát és hatásosságát denoszumab más feltételeket nem állapították meg.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát denoszumab injekció az idősek.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alá, rendszerint a felkaron, a comb felső, vagy a gyomor.

kihagyott adag

Prolia® általában adott 6 havonta, és Xgeva® szokás megadni 4 hetente egyszer. Orvosa azt is megadja a D-vitamin és a kalcium-kiegészítők. Kövesse az utasításokat, hogyan kell ezeket a gyógyszereket.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el figyelmesen az. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ezt a gyógyszert kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Prolia® tartalmaz denoszumab amely szintén megtalálható Xgeva®. Használó betegek Prolia® ne kapjanak Xgeva®.

Magzatot sérülne, ha ezt a gyógyszert a terhesség alatt. Részesülő nő Xgeva® kell használni a hatékony fogamzásgátló tartani attól, hogy a kezelés során terhes és legalább 5 hónapig az utolsó adagot. Van is egy potenciális ezt a gyógyszert, hogy születési rendellenességet okoz, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Ha teherbe esik, miközben Ön ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha van egy kiütés, szédülés, szédülés, vagy ájulás, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom után kapsz az injekciót.

Ez a gyógyszer okozhat hypocalcaemia (alacsony kalciumszint a vérben). Az alacsony kalciumszint a vérben kell kezelni, mielőtt ezt a gyógyszert. Hívja fel orvosát azonnal, ha izomgörcsök vagy izomrángások, vagy zsibbadás vagy bizsergés a kéz- és lábujjak, vagy a szád körül.

Prolia® fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy láz vagy hidegrázás, vörös, duzzadt bőr, súlyos hasi vagy gyomorfájdalom, vagy égő vagy fájdalmas vizelés.

A bőr problémák fordulhatnak elő, miután megkapta Prolia®. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek, amelyek nem mennek el, vagy rosszabbodnak: hólyagosodás, beszáradt váladék, irritáció, viszketés vagy bőrpír, repedezett, száraz vagy hámló bőr, kiütés, vagy duzzadt bőr .

Fontos, hogy tájékoztassa az összes orvos, amit kapott denoszumab injekció, beleértve a fogorvos. Ha fogászati ​​eljárásokat, miközben ezt a gyógyszert, akkor nagyobb az esélye annak, súlyos probléma az állkapocs. Győződjön meg róla, hogy tájékoztassa orvosát vagy fogorvosát, ha bármilyen új problémák, mint például a fájdalom vagy duzzanat, a fogait vagy az állkapocs.

A tűvédő az előretöltött fecskendőben Prolia® száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex. Mondja el orvosának, ha van egy latex allergia, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő törések a combcsont. Ez lehet, hogy gyakori ha használja hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy tompa vagy sajgó fájdalom a comb, lágyék, vagy a csípő.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos izom-, csont-, vagy ízületi fájdalom, miután megkapta Prolia®.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.