demencia útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A demencia a minta a mentális hanyatlás által okozott különböző betegségek vagy állapotok. Leggyakrabban, demencia akkor történik, amikor az agyi idegsejtek (neuronok) meghal, és a neuronok közötti kapcsolatok vannak szakítva. Ezen problémák a különböző okok és általában nem lehet fordítani .; Alzheimer-betegség okoz, több mint 60% -a az összes demenciák. Érbetegség, például stroke, a második leggyakoribb oka .; Lewy-test betegség, ami a neuronok az agyban degenerálódnak, okoz egy másik 20% -a demenciák.

Tünetek

Demencia tünetei emerge lassan rosszabb lesz idővel, és korlátozza az egyén képes működni .; Az első tünet a demencia az emlékezetvesztés. Mindenkinek van emlékezetkiesés időről időre. Azonban a memóriazavar demencia nagyobb, és befolyásolja a képességét, hogy működni. Például felejtés, ahová a kocsi kulcs normális. Elfelejti, hogy hogyan kell használni a kulcs egy tünete a demencia .; Gyakran előfordul, hogy valaki a demenciában nem veszi észre, hogy ő is a probléma. Ehelyett, a család tagjai elismerik, hogy valami baj van .; Együtt memóriazavar, a demens egyén gondja lehet komplex szellemi munkát. Nehezen tudják egyensúlyozni csekk-vezetés, tudva, hogy milyen nap van, és új dolgokat tanulni. Lehetnek figyelmetlen, és megjeleníti rossz ítélet. A hangulat és a viselkedés is megváltozhat .; Mivel a betegség előrehaladtával a beteg nehezen beszél teljes mondatokat. Lehet, hogy nem ismeri a környéket, vagy más emberek. Ezek lehetnek problémák a személyes gondoskodást, mint a fürdés. Egyes esetekben egy személy demencia lehet látni, vagy hallani a dolgokat, amelyek nem (hallucinációk és téveszmék). Ezek időnként nagyon izgatott, kiléphet mások .; Diagnózis; Az orvos fogja kérni, ha a memória problémák kezdődött, és milyen gyorsan romlott. Ezt az információt, valamint a személy életkorát, segíthet arra utalnak, hogy valószínűleg diagnózist. Például; Ha az ember idős és következetesen egy romló memória és egyéb problémák több éve, az orvos gyanítja Alzheimer-kór .; Ha a tünetek rosszabbodását gyorsan, majd Creutzfeldt-Jakob-betegség lehet a valószínű oka .; Ha a személy volt a korábbi stroke vagy a magasabb a stroke kockázata, az orvos meg fogja vizsgálni a vaszkuláris demencia, mint a kiváltó ok.

Diagnózis

Az orvos fogja kérni, ha a memória problémák kezdődött, és milyen gyorsan romlott. Ezt az információt, valamint a személy életkorát, segíthet arra utalnak, hogy valószínűleg diagnózist. Például

Meddig tart?

A legtöbb esetben, a demencia rosszabbodik, és nem gyógyítható. A demenciában szenvedő beteg élhet hónapokig, évekig vagy évtizedekig függően az oka a demencia és hogy az illetőnek van más betegségben.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

A legtöbb okainak demencia nem lehet megakadályozni. Jó személyes egészségügyi szokások és az orvosi ellátás, de megakadályozza bizonyos típusú demencia. Íme néhány dolog, amit tehetünk

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Néha az ok a demencia lehet fordítani, mint például a B12-vitamin-hiány, vagy a pajzsmirigy. Kezelésében ezek a feltételek javítása demencia. Egyéb Váltvaforgató tényezők, amelyek hozzájárulhatnak a tünetek közé tartozik a túlzott alkoholfogyasztás és a depresszió.

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát, ha Ön vagy egy szeretett problémái vannak a következők bármelyikével

Prognózis

Az előrejelzések szerint a demencia a kiváltó októl függ, és változhat az egyes. Például a korai demencia kezelése okozta vitaminhiány vezethet a teljes gyógyulást a memória. Ha a stroke oka, a személy memóriazavar stabil maradhat évekig.