DDAVP orális

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Használja a DDAVP

Farmakológiai Osztály: vazopresszin (osztály)

A dezmopresszin hasonló egy hormon, amely a szervezetben termelődő. Úgy működik, a vesére, hogy csökkentsék a vizelet áramlását.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát dezmopresszin gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg diabetes insipidus alatti gyermekek 4 éves korig, valamint ágybavizelés alatti gyermekek 6 éves korig.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát dezmopresszin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél dezmopresszin.

Használata előtt DDAVP

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Kezelőorvosa korlátozhatja a folyadék mennyisége, vagy vizet iszik. Kövesse az utasításokat, hogy megakadályozzák a nem kívánt hatásokat.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer csökkenti a nátrium mennyiségét a vérben. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha zavar, hányinger, hányás, izomgörcsök vagy görcsös, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy fertőzés lázzal és súlyos hányás vagy hasmenés. Kezelőorvosa korlátozhatja a folyadék mennyisége, vagy vizet iszik. Ha túl sokat iszik vizet a meleg időjárás, a megerőltető edzések utáni, vagy után súlyos hányás vagy hasmenés, ez a gyógyszer is okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Helyes használata DDAVP

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Óvintézkedések használat közben DDAVP

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

von Willebrand-betegség dezmopresszin, Stimate, humát-P, Alphanate, Wilate antihemofiliás faktor / von Willebrand-faktor

Elsődleges ágybavizelés nortriptyline, imipramin, dezmopresszin, Pamelor, Tofranil, Aventyl hidroklorid

Diabetes insipidus hidroklorotiazid, dezmopresszin, a vazopresszin, mikrozid, hidrodiuril, Esidrix

A hemofília dezmopresszint tranexámsavat, Advate, Cyklokapron, Stimate

DDAVP Side Effects

DDAVP (dezmopresszin)