cytoxan

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a Cytoxan

Farmakológiai Osztály: alkilezõszer

Kémiai Osztály: mustárnitrogénnel

A ciklofoszfamidot is használják bizonyos típusú vesebetegség.

Ciklofoszfamid befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyeket aztán elpusztult a szervezetben. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja a ciklofoszfamid, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Néhány mellékhatás nem fordulhat elő hónapokig vagy évekig után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a ciklofoszfamid, ha az orvosával kell beszélni az előnyeit ezt a gyógyszert, valamint a kockázatok használja.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, ciklofoszfamid használják egyes betegeknél a következő betegségek

Használata előtt Cytoxan

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Ezt a gyógyszert tesztelt gyermekek és nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, vagy probléma, mint ez a felnőtteknél.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata ciklofoszfamid az idősek használható más korcsoportokban, ez várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ez a felnőtteknél.

Tanulmányok a nők szoptatás bizonyították káros csecsemő hatásokat. Egy másik, hogy ezt a gyógyszert kell felírni, vagy abba kell hagynia a szoptatást használata közben ezt a gyógyszert.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek ciklofoszfamid. Lehet, hogy nem kifejezetten a Cytoxan. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több vagy kevesebb, és ne vigye gyakrabban, mint az orvos rendelt. A pontos összeg a gyógyszert, amire szükség van gondosan kidolgozott. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, miközben túl kevés nem javítja az állapotát.

Ciklofoszfamidot néha együtt adják bizonyos gyógyszerekkel. Ha ön használ kombinációja gyógyszerek, győződjön meg róla, hogy vegye mindegyiket a megfelelő időben, és ne keverjük össze őket. Kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy ne feledkezzünk meg a gyógyszert a megfelelő időben.

Használata közben ciklofoszfamid, fontos, hogy fogyasszon extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése. Továbbá, a húgyhólyag kiürítésének gyakran, beleértve legalább egyszer az éjszaka folyamán. Ez segít elkerülni a vese és a hólyag problémák, és tartsa a veséje jól működik. Ciklofoszfamid halad a szervezetből a vizelettel. Ha túl sok belőle jelenik meg a vizeletben, vagy ha a vizelet marad a hólyagban túl sokáig, ez okozhat veszélyes hatású. Kövesse az orvos utasításait, hogy mennyi folyadékot kell inni minden nap. Néhány betegnél inni akár 7-12 csésze (3 liter) folyadékot naponta.

Általában a legjobb, hogy a ciklofoszfamid első dolog reggel, hogy csökkentsék a kockázatot a hólyag problémák. Azonban, orvosa azt akarom, hogy vigye magával ételt kisebb dózisokat a nap folyamán, hogy csökkentse gyomorpanaszokat segíti a gyógyszer jobb működése érdekében. Kövesse az orvos utasításait arról, hogy mikor kell bevennie a ciklofoszfamid.

A ciklofoszfamid gyakran okoz hányingert, hányást, és étvágytalanság. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is használja a gyógyszert, akkor is, ha kezdi úgy érezni, ill. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

Ha hányni röviddel azután, hogy egy adag ciklofoszfamid, kérdezze meg orvosát. Azt fogják mondani, hogy tesznek-e az adagolást, vagy várni, amíg a következő adagot.

Helyes használata ciklofoszfamid

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Amíg kezelik ciklofoszfamid és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A ciklofoszfamid csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Óvintézkedések használat közben Cytoxan

Mielőtt bármilyen műtét, beleértve a fogászati ​​műtét, vagy a sürgősségi ellátás, győződjön meg róla, az orvos vagy a fogorvos feladata tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi, főleg, ha megtették azt az elmúlt 10 napban.

A ciklofoszfamid okozhat átmeneti hajhullás néhány ember. A kezelés után véget ért, a normális hajnövekedés visszatérni, bár az új haj lehet egy kicsit más szín vagy mintázat.

A ciklofoszfamid átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Cytoxan Side Effects

Cytoxan (ciklofoszfamid)

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Mellrák metotrexát, a tamoxifen, anasztrozol letrozol, Arimidex, Taxol

Nefrotikus szindróma prednizon, triamcinolon, prednizolon, mikofenolát mofetil, CellCept, ciklofoszfamid

Többszörös mielóma dexametazon, Decadron, ciklofoszfamid, Revlimid, doxorubicin

Akut limfocitás leukémia prednizon, metotrexát, ciklofoszfamid, vinkrisztin, Deltasone, Trexall