cytovene

A klinikai toxicitási ganciklovir magában granulocytopenia, anaemia és thrombocytopenia. Állatkísérletekben a ganciklovir volt karcinogén, teratogén, és az okozott aspermatogenesis. Ganciklovir javallt csak megelőzésre CMV betegség előrehaladott HIV-fertőzés kockázata a CMV betegség, a fenntartó kezelés CMV retinitis immunrendszerű betegeknél, és a megelőzés a CMV-fertőzés szilárd szervátültetésen átesett. Mivel ganciklovirral társul kockázata gyorsabb ütemben CMV retinitis progresszió, akkor kell használni, mint a fenntartó kezelés csak azoknál a betegeknél, akiknél ez a kockázat egyensúlyban előny társul elkerülve napi intravénás infúziót.

A klinikai toxicitási ganciklovir nátrium injekció tartalmaz granulocytopenia, anaemia és thrombocytopenia. Állatkísérletekben a ganciklovir volt karcinogén, teratogén, és az okozott aspermatogenesis. Ganciclovir nátrium injekciós javallt csak a kezelés a citomegalovírus (CMV) retinitis immunrendszerű betegek és a CMV betegség megelőzése transzplantált veszélyeztetett betegeknél a CMV-betegség.

Használja a Cytovene

Terápiás Osztály: vírusellenes

Farmakológiai Osztály: A vírus DNS polimeráz inhibitor

Kémiai Osztály: guanozin nukleozid analóg

Ganciclovir kezelésére használják tüneteinek citomegalovírus (CMV) fertőzés a szem az emberek, akiknek immunrendszere nem működik teljesen. Ez magában foglalja a betegek a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS). Ganciklovir nem gyógyítja ezt szem fertőzést, de segíthet megtartani a tünetek rosszabbodását. Azt is használják, hogy segít megelőzni a CMV-fertőzés részesülő betegeknél szerv- vagy csontvelő-transzplantáció, valamint a betegek előrehaladott humán immundeficiencia vírus (HIV) fertőzés. Ganciklovir lehet használni más súlyos CMV fertőzések kezelőorvosa határozza meg. Azonban ez nem működik kezelésében bizonyos vírusok, mint például a közönséges megfázás vagy influenza.

Ez a gyógyszer okozhat komoly mellékhatásokat, beleértve a vérszegénység és más vér problémákat. Mielőtt elkezdi a kezelést a ganciklovir, ha az orvosával kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

Ganciklovir kell beadni csak vagy felügyelete alatt az orvos.

Használata előtt Cytovene

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Ganciclovir okozhat súlyos mellékhatásokat minden betegben. Ezért különösen fontos, hogy megvitassák a gyermek orvos a jó, hogy ez a gyógyszer is olyan jól, mint a kockázatok használja.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával használata ganciklovir idősek használatát más korcsoportokban.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos műanyagot tartalmazó ganciclovir. Lehet, hogy nem kifejezetten a Cytovene. Kérjük, olvassa el gondosan.

Fontos, hogy úgy szedje ganciklovir kapszulákat étellel. Ennek célja, hogy ellenőrizze, hogy a gyógyszer teljesen felszívódik a szervezetben, és megfelelően fog működni.

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt, ganciklovir számára meg kell adni a teljes kezelés időpontjában. Továbbá, ez a gyógyszer működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ganciklovir kell adni a szokásos adagoláshoz.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ganciklovir csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

A használata fogamzásgátló ajánlott mind a férfiak és a nők. Női alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert, miközben ezt a gyógyszert. Férfi kell óvszert használni kezelés során ezt a gyógyszert, és legalább 90 nappal a kezelés után befejeződött.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások minden vér problémák oka lehet ezt a gyógyszert.

Helyes használata ganciclovir

Ha CMV retinitis: Az is nagyon fontos, hogy a szemész (szemorvos) ellenőrzi a szemét rendszeres látogatók, mivel ez még mindig előfordulhat, hogy néhány vakságot alatt ganciklovir kezelést.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Gyógyszerek, mint a ganciclovir néha súlyos mellékhatásokat okozhat, mint például a vér problémák; ezeket az alábbiakban ismertetjük. Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben Cytovene

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

CMV fertőzés Valtrex, valaciklovir, Valcyte, ganciklovir, valganciklovirt CytoGam, citomegalovírus immunglobulin

CMV retinitis Valcyte, ganciklovir szemészeti, valganciklovirt cidofovir, foszkarnet, Foscavir, fomivirsen szemészeti, Vistide, Vitrasert

Cytovene Side Effects

Cytovene (ganciclovir)

 vagy csatlakozz a Cytovene támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.