cycloserin

Terápiás Osztály: antitubercuiaris

Használja a cycloserin

Annak érdekében, hogy tisztázni a tuberkulózis (TBC), be kell szednie cycloserin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát. Ez nagyon fontos. Az is fontos, hogy ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Cycloserin csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, cikloszerin használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert cycloserin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a cycloserin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata cycloserin gyermekekben használható más korcsoportokban, cycloserin várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata cycloserin az idősek használható más korcsoportokban, cycloserin várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ez a felnőtteknél.

Használata előtt cycloserin

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata cycloserin bármelyik következő nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, változtatni néhány más gyógyszerek szedése, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát cycloserin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Cycloserin lehet étkezés után, ha felborítja a gyomor.

Annak érdekében, hogy tisztázni a fertőzést teljesen, akkor nagyon fontos, hogy folyamatosan szedje cycloserin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány hét után. Ha szed cycloserin a TB, akkor lehet, hogy minden nap, amíg 1-2 év vagy több. Ha idő előtt abbahagyja cycloserin túl korán, a tünetek visszatérhetnek.

cikloszerin működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben vagy a vizeletben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Is, akkor a legjobb, hogy a dózisok egyenletesen elosztott alkalommal éjjel és nappal. Például, ha az vegyen 2 adag naponta, az adagokat kell egymástól körülbelül 12 óra teljen el. Ha ez zavarja az alvást, vagy egyéb napi tevékenységet, vagy ha segítségre van szüksége a tervezés a legjobb idő, hogy vegye be a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Az adagot a cikloszerin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú cycloserin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag cycloserin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások.

Ha a tünetek nem javulnak belül 2-3 hét, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Ha cycloserin okozza, hogy nagyon lehangolt vagy, hogy öngyilkossági gondolatok, kérdezze meg orvosát azonnal. Orvosa valószínűleg szeretné változtatni a gyógyszert.

cycloserin okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a cycloserin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Helyes használata cycloserin

Néhány cycloserin mellékhatásai (például görcsök [rohamok]) lehet nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, ha alkoholtartalmú italokat rendszeresen szedésének cycloserin. Ezért ne fogyasszon alkoholos italok szedésének cycloserin.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben cycloserin

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A tuberkulózis, extrapulmonaris prednizolon, Deltasone, Sterapred, Sterapred DS, Seromycin, Prednicot

A tuberkulózis, aktív ciprofloxacin, Levaquin, levofloxacin, Avelox, rifampicin, izoniazid, moxifloxacin, amikacin, etambu, streptomycin

cycloserin Side Effects

cycloserin