cukorbetegség tünetei: ha cukorbetegség tünetei aggodalomra ad okot

Cukorbetegség tünetei gyakran finom. Itt van, mit kell keresni – és mikor forduljon orvosához.

A korai tünetek a cukorbetegség, különösen a 2-es típusú, lehet finom, vagy látszólag ártalmatlan – azaz, ha még a tünetek egyáltalán. Idővel azonban előfordulhat alakul ki cukorbetegség szövődményei, akkor is, ha nem volt cukorbetegség tünetei.

Az Egyesült Államokban egyedül, több mint 8 millió ember nem diagnosztizálják cukorbetegség, szerint az American Diabetes Association. De nem kell, hogy legyen áldozat. Megértése lehetséges cukorbetegség tünetei vezethet a korai diagnózis és kezelés – és egy életre a jobb egészség. Ha tapasztalja a következő cukorbetegség tünetei, keresse fel orvosát.

A túlzott szomjúság (más néven polydipsia) és a megnövekedett vizelés (más néven polyuria) klasszikus cukorbetegség tünetei.

Ha Ön cukorbeteg, a felesleges cukor (glükóz) felhalmozódik a vérben. Veséje kénytelen túlmunkát, hogy kiszűrje és felszívja a felesleges cukrot. Ha a veséi nem tud lépést tartani, a többlet cukor ürül a vizelettel, húzott folyadékok a szövetekben. Ez okozza, több gyakori vizelés, ami hagylak kiszáradt. Ahogy több folyadékot iszik a szomjukat, akkor vizelni még.

Lehet, úgy érzi fáradt. Számos tényező hozzájárulhat ehhez. Ezek közé tartozik kiszáradás fokozott vizeletürítés és a szervezet képtelen megfelelően működni, mert ez kevésbé tudja használni cukrot energiaszükségletét.

Súly ingadozások is esik égisze alatt lehetséges a cukorbetegség jelei és tünetei. Amikor elveszíted cukor gyakori vizelés, akkor is elveszíti kalóriát. Ugyanakkor, cukorbetegség tartani a cukrot az ételt eljusson a sejtek – vezető állandó éhség. A kombinált hatás potenciálisan gyors fogyás, különösen akkor, ha az 1. típusú diabétesz.

Cukorbetegség tünetei néha magában a látását. A magas vércukorszint húzza folyadékot a szövetekben, köztük a lencsék a szemed. Ez befolyásolja a képességét, hogy koncentrálni.

Kezeletlen marad, a cukorbetegség is okozhat az új erek képződhetnek a retina – a hátsó része a szem – és kár megállapított hajó. A legtöbb ember számára ezek a korai változások nem okoznak látási problémákat. Ha azonban ezek a változások haladást észrevétlenül vezethetnek látásvesztés és a vakság.

Az orvosok és a cukorbetegek is megfigyelték, hogy a fertőzések tűnik gyakoribb, ha cukorbeteg. Kutatásokat ezen a területen, de nem bizonyult, hogy ez teljesen igaz, vagy hogy miért. Lehet, hogy a magas vércukorszint károsítja a test természetes gyógyulási folyamat, és a képességét, hogy a fertőzések elleni küzdelemben. A nők, a húgyhólyag és a hüvelyi fertőzések különösen gyakori.

A felesleges cukor a vérben vezethet idegkárosodás. Néha előfordulhat, bizsergés és a veszteség érzése a kéz és láb, valamint égő fájdalom a karok, kezek, lábak.

Diabetes gyengítheti a képességét, hogy harcot a baktériumok, ami növeli a fertőzés kockázatát a fogíny és a csontok, hogy tartsa a fogak helyén. Az íny húzza el a fogak, a fogak meglazulhat, vagy lehet fejleszteni sebek vagy zsebek genny a fogíny – különösen akkor, ha a gumi fertőzés előtt cukorbetegség alakul ki.

Ha bármilyen esetleges cukorbetegség jelei vagy tünetei, forduljon orvosához. A korábbi állapotának diagnosztizálnak, az előbb kezelés lehet kezdeni. A cukorbetegség egy súlyos állapot. De az aktív részvételt és a támogatást az egészségügyi csapat, akkor a cukorbetegség kezeléséhez, miközben az aktív, egészséges életet.

keresse fel orvosát