cukorbetegség tünetei és szövődményei

Tünetek

Az 1 típusú vagy 2. típusú cukorbetegség lehet egy sor tünet. Ezek a tünetek lehetnek

1-es típusú cukorbetegség általában akkor fordul elő gyermekkorban vagy serdülőkorban. Jellemző életkor a diagnózis terjedhet 5-15 éves, bár úgy tűnik, hogy egyre nagyobb számban fordulnak elő a fiatalabb gyermekek. 1. típusú diabétesz felelős mintegy 10 százaléka az összes diabétesz esetben. Inzulinkezelés szükséges valamennyi 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek, mint a hasnyálmirigy egy hiba a béta-sejtek termelnek inzulint.

2. típusú diabétesz beszámolóját a maradék 90 százalék diabetes esetek. Előfordulása és a 2. típusú cukorbetegség óta folyamatosan növekszik, mivel a 1950-es. Az emelkedés 2-es típusú cukorbetegség közvetlen következménye az elhízás, a túlsúly és a testmozgás hiánya. Az előfordulási 2-es típusú diabétesz jelenleg nő a serdülők és fiatal felnőttek, míg ez szokott lenni a betegség bekövetkezett elsősorban a középkorú és idősebb felnőttek. Az inzulin rezisztencia és a magas szintű keringő inzulin előfordulhat sok évvel korábban a 2. típusú cukorbetegség diagnózisa. Körülbelül 40 százaléka a 2-es típusú cukorbetegek tüneteket nem állapotuk, és a legtöbb cukorbetegek diagnosztizáltak egy rutin orvosi szűrés. Sok beteg 2-es típusú cukorbetegség szájon át szedhető cukorbetegség gyógyszerek, de végül is el kell kezdeni inzulinos. Betegek 2. típusú cukorbetegség még mindig megvan a képessége, hogy készítsen néhány inzulin a hasnyálmirigyben.

szövődmények

Az előfordulási 2-es típusú diabétesz a gyermekek drámaian megnőtt az elmúlt két évtizedben. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC), az elhízás befolyásolja 17 százaléka az összes gyerek az Egyesült Államokban, vagy durván 12,5 millió gyermek – három az arány 1980-tól Általában a gyerekek 2. típusú cukorbetegség diagnosztizált 13 14 éves, ami egybeesik a pubertás. Gyermekek egyes etnikai csoportok, köztük afroamerikai, spanyol, amerikai indián, és az ázsiai vagy óceániai, nagyobb a kockázata a gyermekkori elhízás. Gyermekek 2. típusú cukorbetegség fennáll a veszélye annak, komoly egészségügyi vonatkozású veszélyek korai életkorban.

Hosszú távú szövődmények a cukorbetegség gyakoribb azoknál az embereknél, akiknek gyenge vércukorszint. A legjobb módja, hogy megakadályozzák a szövődmények, hogy fenntartsa a szoros ellenőrzése alatt a vércukorszintet rendszeresen vércukor vizsgálat. Fontos az is, hogy az éves szemvizsgálat, láb vizsgálatokhoz, valamint a vesefunkció vizsgálatok.

Hosszú távú komplikációk közé

Lásd még

források