cukorbetegség és az Alzheimer-kór: inzulinrezisztencia növeli a kockázatot

Diabetes fokozhatja az Alzheimer-kór. Csökkentheti ezt a kockázatot kontrollálni a vércukorszintet. A diéta és a testmozgás segíthet.

A cukorbetegség és az Alzheimer-kór vannak csatlakoztatva oly módon, hogy még nem teljesen tisztázott. Bár nem minden kutatás megerősíti a kapcsolatot, sok tanulmányok azt sugallják, a cukorbetegek, különösen 2 típusú diabétesz, nagyobb a kialakulásának kockázata, Alzheimer-kór és más demenciák.

Lépéseket, hogy megakadályozza vagy ellenőrző cukorbetegség segíthet csökkenteni a kockázatot a kognitív hanyatlás.

Cukorbetegség okozhat több szövődmények, például kárt az ereket. A cukorbetegség akkor tekinthető a kockázati tényező a vaszkuláris demencia. Ez a fajta a demencia miatt előfordul, hogy agykárosodást, amely gyakran okoz csökkent vagy gátolt vér áramlását az agyba.

Sok cukorbetegek agyi változások, amelyek fémjelzi mind az Alzheimer-kór és a vaszkuláris demencia. Egyes kutatók úgy vélik, hogy minden feltétel üzemanyagok által okozott kár a másik.

Folyamatos kutatás nézi próbál, hogy jobban megértsék a kapcsolatot az Alzheimer-kór és a cukorbetegség. Ezt a kapcsolatot előfordulhat eredményeként a komplex módon, hogy a 2. típusú cukorbetegség a képességét befolyásolja, az agy és más testszöveteket kezelhető cukor (glükóz) és reagálni az inzulinra.

A cukorbetegség szintén növelheti kialakulásának kockázatát az enyhe kognitív zavar, olyan állapot, amelyben az emberek megtapasztalják több gondolkodás (kognitív) és a memória problémák, mint általában jelen vannak a normális öregedés. Enyhe kognitív károsodás megelőzheti vagy kísérik az Alzheimer-kór és más típusú demencia.

Mivel a kutatók vizsgálni közötti kapcsolatok cukorbetegség és az Alzheimer-kór, ők is tanulmányozza, milyen módon megelőzésére vagy kezelésére mindkét betegség.

Munka az egészségügyi team diabétesz megelőzésére vagy kezelésére a cukorbetegség kimutatták, hogy hatásos stratégia, hogy elkerüljék vagy csökkentsék komplikációk. A cukorbetegség megelőzését vagy hatékony diabétesz kezelésében is segíthet megelőzni az Alzheimer-kór és más demenciák.

Cukorbetegség megelőzésére vagy az irányító sikeresen segíthet elkerülni egyéb szövődmények, mint például a

Lépéseket, hogy megakadályozzák, vagy a cukorbetegség kezeléséhez és elkerülni az esetleges komplikációk közé

A bizonyítékok arra utalnak étrend és aktivitás változások vezetnek fogyás különösen hatékonyan csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

Kis lépések is, hogy egy nagy különbség. Egy nagy klinikai kutatás keretében a résztvevők a vércukorszintet kismértékben haladja meg a normál (prediabetes) vágott kialakulásának a kockázata 2-es típusú cukorbetegség több mint 50 százaléka a gyakorlat (30 perc a hét öt napján), és mindössze egy 5-7 százalékos veszteség a testsúly. Ez a fogyás fordítja 10-14 font (4,5-6,4 kg) egy 200 font (kb 91 kg-os) személy.

keresse fel orvosát