cukorbetegség és a testmozgás: mikor kell ellenőriznie kell a vércukorszintjét

A testmozgás fontos része a diabetes kezelési tervet. A lehetséges problémák elkerülése, ellenőrizze vércukorszintjét előtt, alatt és után.

A cukorbetegség és a testmozgás járnia, legalábbis amikor a kezelésére a cukorbetegség. Testmozgás segíthet javítani a vércukorszint, erősíti a teljes fitness, és csökkenti a szívbetegségek kockázatát és stroke.

De a cukorbetegség és a testmozgás jelentenek egyedi kihívásokat is. Gyakorolni biztonságosan, ez fontos nyomon követni a vércukorszint előtt, alatt és után a fizikai aktivitás. Majd megtanulják, hogyan reagál gyakorolni, amely segít megelőzni a potenciálisan veszélyes vércukorszint ingadozás.

Mielőtt beugrott egy fitness program, kérje ki orvosa OK gyakorolni – különösen akkor, ha már nem aktív. Beszéljen orvosával, ha bármilyen tevékenység, amit tervez, a legjobb alkalom, hogy a testmozgás és a lehetséges hatását a gyógyszer a vércukorszintet ahogy egyre aktívabb.

A legjobb egészségügyi ellátások, a szakértők azt javasolják, legalább 150 percet hetente közepesen intenzív fizikai tevékenységek, mint a

Ha inzulint vagy gyógyszerek okozhatnak alacsony vércukorszint (hipoglikémia), mérje meg vércukorszintjét előtt 30 perccel az edzést.

Tekintsük az alábbi általános irányelveket képest a vércukorszintjét – mért milligrammot deciliter (mg / dl) vagy mmol literenként (mmol / l).

250 mg / dl (13,9 mmol / l) vagy magasabb. Ez egy óvatosság zóna – a vércukorszintje túl magas lehet gyakorolni biztonságosan. Gyakorlása előtt tesztelje a vizeletében ketonok – anyagok, amelyek, ha a szervezet lebontja a zsír az energia. Ketonok jelenlétében azt jelzi, hogy a szervezet nem rendelkezik elegendő inzulint a vércukorszint.

Ha gyakorolni, ha van egy magas szintű ketonok, azt kockáztatja, ketoacidózis – súlyos cukorbetegség szövődménye, hogy szüksége van azonnali kezelést. Ehelyett tegyen intézkedéseket, hogy javítsa ki a magas vércukorszint, és várja, hogy gyakorolja, amíg a keton teszt jelzi távollét ketonok a vizeletben.

Edzés közben, alacsony vércukorszint néha aggodalomra ad okot. Ha azt tervezi, egy hosszú edzés, ellenőrizze vércukorszintjét 30 percenként – különösen akkor, ha megpróbál egy új tevékenység vagy intenzitásának növelésével vagy időtartamát az edzés. Ellenőrzése félóránként, vagy úgy látható, ha a vércukorszint stabil, növekvő vagy csökkenő, és hogy ez biztos, hogy gyakorolja.

Ez nehéz lehet, ha részt a szabadtéri tevékenységek vagy sport. Azonban ez elővigyázatosság szükséges, amíg nem tudja, hogyan vércukorszint változásaira válaszul a testmozgás szokások.

Hagyd abba az edzést, ha

Enni vagy inni valamit (körülbelül 15-20 gramm gyorsan ható szénhidrátot), hogy növelje a vércukorszintjét, így például

Ellenőrizze újra a vércukorszintje 15 perccel később. Ha ez még mindig túl alacsony, egy másik 15 gramm szénhidrát adag és próbálkozzon újra 15 perc múlva.

Ismételje meg igény, amíg a vércukorszint eléri legalább 70 mg / dl (3,9 mmol / l). Ha még nem fejezte be az edzést, akkor folytatódhat, ha a vércukorszintje visszatér a biztonságos tartományba.

Ellenőrizze vércukor, amint befejezte gyakorlása és újra többször a következő néhány órában. Gyakorlat merít tartalék tárolt cukor az izmok és a máj. Ahogy a test újraépíti ezeket a készleteket, tart cukor a vérből.

A megerőltető edzés, annál hosszabb a vércukorszintje fogja érinteni. Alacsony vércukorszint is lehetséges 4-8 órával edzés után. Miután egy snack lassabb hatású szénhidrátok, mint például egy müzliszelet vagy trail mix, edzés után segít megelőzni, hogy csökkenek a vércukorszint.

Ha van az alacsony vércukorszint edzés után, enni egy kis szénhidráttartalmú táplálékot, mint a gyümölcs, keksz, vagy szőlőcukor, vagy inni egy fél csésze (4 dl / 118 milliliter) gyümölcslé.

A testmozgás előnyös az egészségre sok, de ha cukorbeteg, a vizsgálat a vércukorszintje előtt, alatt és után is ugyanolyan fontos, mint a gyakorlat is.

keresse fel orvosát