Crohn-betegségben és colitis: mi a különbség?

Már volt gyomorgörcs hetekig, akkor kimerült, és a fogyás, és tartsa kelljen lefuttatni a fürdőszobában. Mi történik?

Diagnózisa után gyulladásos bélbetegség (IBD), akkor rengeteg kérdést. Lehet, hogy nem emlékszik mindegyiket, ezért készített 10 kérdés az Ön számára, hogy nyomtassa ki, és megteszi a következő orvos kinevezését; 1; Lehet bármilyen más feltételnek IBD okozza a tüneteket; 2; Van, colitis ulcerosa vagy Crohn-betegség; 3; Milyen részei az én emésztőrendszer érinti ezen a ponton; 4; Milyen gyógyszereket ajánlanak? …

Két: Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás. Van egy csomó közös, beleértve a hosszú távú gyulladás az emésztőrendszerben. De azt is néhány fontos különbség, hogy befolyásolják a kezelést.

By the way, ha hallani néhány ember csak azt mondják: “colitis, hogy” ez nem ugyanaz a dolog. Ez azt jelenti, gyulladás a vastagbélben. A “colitis ulcerosa,” van sebek (fekélyek) a bélés a vastagbél, valamint a gyulladás van.

A tünetek a Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa (UC) hasonló lehet. Tartalmazzák

Lehet, hogy nem rendelkezik az összes ilyen tünetek egész idő alatt. Mindkét állapot jön és megy, a váltás között fáklyák (a tünetek rosszabbak), és az elengedést (a tünetek enyhítésére, vagy megáll).

Crohn-betegségben és colitis ulcerosa leggyakrabban diagnosztizált tinédzserek és fiatal felnőttek – bár megtörténhet bármely életkorban -, és általában családi halmozódást.

Három fő különbségek

1. hely.

Colitis ulcerosa érinti csak a belső bélés a vastagbél, más néven a vastagbélben.

De Crohn-betegség, gyulladás bárhol megjelenhet az emésztőrendszerben, a torkolattól a végbélnyílás. És ez általában befolyásolja az összes réteget a bél falak, nem csak a belső bélés.

2. Amennyiben a gyulladás.

Emberek UC van egy non-stop terület gyulladása a kettőspont. De ezek a Crohn-betegség gyakran egészséges területek között foltok a gyulladás.

3. Bizonyos tünetek.

A tünetek többsége colitis ulcerosa is látható, akik Crohn. De rektális vérzés, vagy véres széklet, sokkal gyakoribb azoknál az embereknél, akiknek UC mint a Crohn-.

Mivel a Crohn-betegség érinti inkább a test, ez okozhat némi problémát, amelyek általában nem látott colitis ulcerosa. Ezek között