corlanor: felhasználás, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Corlanor?

Corlanor egy vényköteles gyógyszer, bizonyos krónikus szívelégtelenségben, hogy segít csökkenteni a kockázatot az igénylő kórházba, ha a tünetek rosszabbodnak.

Corlanor nem használható, ha már a szívelégtelenség tünetei, hogy a közelmúltban egyre rosszabb, mielőtt ezt a gyógyszert.

Nem szabad használni Corlanor ha súlyos májbetegségben szenved, nagyon alacsony vérnyomás vagy pulzus, súlyos szív, mint a “sick sinus szindróma” vagy “AV block” (kivéve, ha a pacemaker), vagy ha függnek pacemaker szabályozza a szívfrekvenciát.

Fontos információ

Azt is ne szedje Corlanor ha a szívelégtelenség tüneteit nemrégiben rosszabbodott, ha a nyugalmi pulzusszám kevesebb, mint 60 bpm, vagy a vérnyomás kisebb, mint 90 több mint 50.

Ne használja Corlanor ha terhes. Ez árthat a magzatot vagy vezet koraszülés.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet ivabradin, és néhány gyógyszer nem használható együtt. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Corlanor.

Nem szabad használni Corlanor ha allergiás az ivabradinra, vagy ha

A gyógyszer szedése előtt

súlyos szív, mint a “sick sinus szindróma” vagy “AV block” (kivéve, ha a pacemaker)

szívelégtelenség tünetei, hogy a közelmúltban rosszabbodott

Súlyos májbetegség

Ha a nyugalmi pulzusszám kevesebb, mint 60 percenként

ha vérnyomása alacsonyabb, mint 90 több mint 50; vagy

ha attól függ a szívritmus szabályozására a pulzusszámot.

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén Corlanor. Orvosa változtatni a kezelési tervet, ha használja az alábbi gyógyszerek

imatinib

izoniazid

nefazodon

antibiotikum – telitromicin

gombaellenes gyógyszer – itrakonazol, ketokonazol, pozakonazol, vorikonazol

szív gyógyszert – nikardipin, kinidin; vagy

vírusellenes gyógyszer a hepatitis C vagy HIV / AIDS – atazanavir, boceprevir, kobicisztát, delavirdin, fozamprenavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, szakvinavir, telaprevir.

Annak érdekében, hogy Corlanor biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

más szívproblémák nem kezelik Corlanor

májbetegség

magas vagy alacsony vérnyomás

ha pacemakere van; vagy

Hogyan kell Corlanor?

ha egyéb szívgyógyszer, vagy a vérnyomás gyógyszeres kezelés, mint az amiodaron, a digoxin, diltiazem, verapamil vagy.

Ne használja Corlanor ha terhes. Ez árthat a magzatot vagy vezet koraszülés. Állatkísérletekben Corlanor okozta vetélés, szív-és érrendszeri problémák, és az újszülött halálát. Azonban nem ismert, hogy ezek a hatások jelentkeznének emberben.

Használja hatékony fogamzásgátló a terhesség megelőzésére a kezelés alatt. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha közben teherbe Corlanor.

Nem ismert, hogy az ivabradin kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat segítségével Corlanor.

Vegye Corlanor pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Corlanor általában vett 2-szer naponta étkezés. Elkerüljék az étkezési grapefruit vagy ivás grapefruitlé ezzel a gyógyszerrel.

Akkor is kell, hogy egy másik gyógyszerrel, a béta-blokkoló. Használja minden gyógyszer utasítása szerint az orvos. Olvassa el a gyógyszeres kezelés útmutatóban vagy a beteg utasítást minden gyógyszert. Ne változtassa meg az adagokban vagy gyógyszeres menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Corlanor okozhat átmeneti fényerőt a látás, különösen az első 2 hónapos kezelés. Ez lehet, hogy látod halos körüli fények, színek lásd a fények, vagy látni több képet, miközben nézi a tárgyat. Ön is látni kaleidoszkóp színei vagy villog a mozgás bizonyos részein a látását. Hirtelen erős fény teheti ezeket látászavarok jobban észrevehetőek. Ezek a hatások általában elmúlnak, ha továbbra is figyelembe Corlanor vagy a kezelés abbahagyása után is.

Míg a Corlanor, akkor szükség lehet gyakoribb orvosi vizsgálatok. Szívműködését is ellenőrizni kell a Elektrokardiográf vagy EKG (néha egy EKG).

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Szokásos adagja felnőtteknek a Corlanor a pangásos szívelégtelenség

Kezdő dózis: 5 mg napi kétszeri étkezés; Maximális adag: 7,5 mg orálisan naponta kétszer Hozzászólások; -A Betegek kórtörténetében ingerületvezetési rendellenességek vagy olyan betegeknél, akiket bradycardia vezethet vérvesztéssel kezdeni 2,5 mg szájon át, naponta kétszer .; -Assess 2 hét után, és állítsa dózisban, hogy tolerálható és elérni a nyugalmi pulzusszám 50 és 60 percenként (bpm), nyugalmi szívfrekvencia esetén meghaladja a 60 bpm, növekedés 2,5 mg naponta kétszer, maximum kétszer 7,5 mg napi, nyugalmi szívfrekvencia esetén kevesebb, mint 50 bpm vagy bradycardia jelek és tünetek jelentkeznek, csökkenés 2,5 mg naponta kétszer (abba, ha az áram adag 2,5 mg orálisan naponta kétszer) .; Használata: csökkentése a szívelégtelenség rosszabbodása kórházi kockázat betegeknél stabil tüneti krónikus szívelégtelenség és a bal kamrai ejekciós frakció (LVEF) vagy az alatt 35%, akik a szinusz ritmus nyugalmi szívfrekvencia eléri vagy meghaladja a 70 bpm, és vagy nem képes tűrésére vagy ellenjavallat béta-blokkolók.

Corlanor adagolási információt

Hagyja ki az elfelejtett adagot, és vegye be a gyógyszert, amikor eljött az ideje a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Kerülje a gyógynövény-kiegészítő, amely orbáncfű egyidejűleg szed Corlanor.

Mi történik, ha túladagolás?

Grapefruit és a grapefruitlé kölcsönhatásba léphet ivabradin és vezet nem kívánt mellékhatásokat. Kerüljük a grapefruit termékek szedése Corlanor.

Kerülje a hirtelen fény intenzitásának körül, például hogy kint napfényben, miután egy sötét helyen. Hagyjuk a szemed időt beállítani lassan a fény.

Corlanor okozhat szédülést vagy látászavarok, amely ronthatja a gondolkodás vagy a reakciókat. Legyen óvatos, ha vezetsz (különösen éjszaka), vagy bármit, ami megköveteli, hogy legyen éber, és képes tisztán látni.

Mit kell elkerülni véve Corlanor?

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Corlanor: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

nagyon lassú szívverés szédülés, fáradtság, vagy erőtlenség

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

légszomj, ami rosszabb, mint máskor; vagy

mellkasi szorítás, a versenyzés vagy lüktető szívverés, csapkodott a mellkasát.

Gyakori Corlanor mellékhatás lehet

lassú szívverés

magas vérnyomás (súlyos fejfájás, homályos látás, lüktetett a nyakon vagy a fül); vagy

szemed lehet érzékeny a fényre.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet ivabradin, és néhány gyógyszer nem használható együtt. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Corlanor. Adj egy listát az összes gyógyszer minden olyan egészségügyi szolgáltató, aki kezeli, akkor.

1.01.2015-06-26, 10:31:45.

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Szívelégtelenség lisinopril, amlodipin, metoprolol, furoszemid, karvedilol, Lasix, warfarin, digoxin, Norvasc, diltiazem, Coreg, spironolakton, Coumadin, Diovan, nitroglicerin, a valzartán, enalapril, triamcinolon, hidralazin, ramipril, toprol-XL, nifedipin, Nitrostat benazepril

Corlanor mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Corlanor?

Corlanor (ivabradin)