Copaxont: felhasználás, adagolás, mellékhatások

Mi Copaxonhoz?

Copaxonnal kezelésére használják a szklerózis multiplex (MS) és a visszaesés megelőzésére MS.

Copaxont nem gyógyítja meg az SM, de lehet, hogy visszaesések ritkábban fordulnak elő.

Használja Copaxont pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Ne használja a gyógyszeres kezelés nagyobb mennyiségű, vagy használja hosszabb ideig az orvos által ajánlott. Kövesse az utasításokat a vényköteles címkén.

Fontos információ

Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes egészségügyi feltételek, allergia, és minden gyógyszer használata.

Copaxont adják injekciót a bőr alá. Lehet adott utasítást, hogy hogyan adja be a gyógyszert otthon. Ne használja ezt a gyógyszert otthon, ha nem teljesen értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja tűket és fecskendőket használt adását.

Néhány ember kap egy Copaxont injekció volt súlyos reakció. Mondd el a gondozó rögtön, ha úgy érzi, ideges, meleg, viszkető, bizsergető, vagy lüktető szívverés, szorító érzés a torokban, vagy légzési nehézség az injekciózás során. Ez a fajta reakció előfordulhat még azt követően is alkalmazni ezt a gyógyszert néhány hónapig.

Nem szabad használni Copaxont ha allergiás a glatiramer vagy mannitol.

Mielőtt ezt a gyógyszert

Annak érdekében, hogy Copaxont biztonságos az Ön számára, tájékoztassa orvosát arról, hogy más betegségben.

Copaxont várhatóan nem károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során.

Nem ismert, hogy a glatiramer átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Közölje orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Használja Copaxont pontosan az orvos által felírt. Ne használjon nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Kövesse a vényköteles címkén.

Copaxont fecskendeznek a bőr alá. Lehet mutatni, hogyan kell használni injekciók otthon. Ne én be ezt a gyógyszert, ha nem teljesen értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket és fecskendőket.

Ez a gyógyszer jön beteg utasítások a biztonságos és hatékony felhasználása. Kövesse az alábbi útmutatót. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Mossa meg és szárítsa meg a kezét, mielőtt készül a fecskendőt és az injekció beadásáig.

Copaxont előre megtöltött fecskendők csak egyszeri használatra. Dobja el a fiola vagy fecskendő minden injekció után.

Használata előtt az előretöltött fecskendőben, vegye ki a hűtőszekrényből, és hagyjuk, hogy a meleg szobahőmérsékleten 20 percig. Ne melegítse a gyógyszert mikrohullámú sütőben vagy forró vízben. Ne távolítsa el a légbuborékokat a előretöltött fecskendőben vagy esetleg véletlenül eltávolít egy kis mennyiségű gyógyszer.

Ne használja Copaxont ha megváltozott a színek, vagy részecskéket tartalmaz. Hívjon orvost új recept.

Használjon egy másik helyen a testén minden alkalommal, amikor önmagának beadni az injekciót. Orvosa megmutatja a helyeket a testén, ahol nyugodtan adja a gyógyszert. Ne adja át Copaxont ugyanazon a helyen kétszer 1 héten belül.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy előtte beszélt kezelőorvosával.

Használjon eldobható tű csak egyszer. Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Tárolja az előretöltött fecskendőt és injekciós üveg (üveg) a Copaxont a hűtőben. Ne hagyja, hogy a gyógyszert, hogy fagyassza be.

Ön is tárolhatja Copaxont szobahőmérsékleten, távol a nedvességtől, a fény és a magas hő. Copaxone folyamatosan legfeljebb 30 nap, ha szobahőmérsékleten tároljuk. Dobja fel nem használt Copaxont hogy már szobahőmérsékleten hosszabb, mint 30 nap.

Szokásos adagja felnőtteknek szklerózis multiplex

Csökkentésére a relapszusok gyakoriságát betegeknél állapotú sclerosis multiplex; 20 mg szubkután naponta egyszer.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Hogyan kell használni Copaxonhoz?

Kövesse az orvos utasításait korlátozásokat az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Copaxonnal: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Egyes mellékhatások fordulhatnak elő az injekció beadása alatt. Mondd el a gondozó rögtön, ha úgy érzi, ideges, meleg, viszkető, bizsergető, vagy lüktető szívverés, szorító érzés a torokban, vagy légzési nehézség. Ez a fajta reakció előfordulhat akkor is ha már volt használva Copaxont néhány hónapig.

Megáll használ Copaxont és hívja orvosát azonnal, ha van

mellkasi fájdalom

kipirulás (melegség, vörösség, vagy bizsergető érzés); vagy

lüktető szívverés vagy csapkodott a mellkasát.

Gyakori Copaxont mellékhatások közé

bőrpír, kisebb fájdalom, viszketés, duzzanat, egy gombóc, vagy a bőr megváltozik, ha az injekció beadásának.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek glatiramer, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Copaxonhoz adagolási információt

5.04.2015-05-08, 10:27:50.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

Mi történik, ha túladagolás?

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Sclerosis multiplex Tecfidera, Avonex, Aubagio, Gilenya, Ampyra Tysabri, Betaseron, Rebif az interferon béta-1a, dimetil-fumarát, mitoxantron, Glatopa, glatiramer, natalizumabot fingolimod, Teriflunomide, dalfampridine, Extavia, Novantrone Rebif Rebidose, Avonex Pen, prednizon, dexametazon

Mit kell elkerülni használata közben Copaxonhoz?

Copaxonhoz mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Copaxonhoz?

Copaxont (glatiramer)