coca: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Bolíviai Coca Coca de Java, Coca PÃruvienne, kokain Plant, Erythroxylum koka, Erythroxylum novogranatense, Gu Ko Yi, Egészségügyi Inca Tea, Huanuco Coca, Inca Egészség Tea, Inca Tea, Java Coca Mate-de-Coca Mate de Coca, perui Coca Spadic, Thain ..; Lásd az összes nevet bolíviai Coca Coca de Java, Coca PÃruvienne, kokain Plant, Erythroxylum koka, Erythroxylum novogranatense, Gu Ko Yi, Egészségügyi Inca Tea, Huanuco Coca, Inca Egészség Tea, Inca Tea, Java Coca Mate-de-Coca Mate de Coca perui Coca, Spadic, ThÃInca, Truxillo Coca; elrejtése nevek

Coca egy növény. Ez a forrása a kokain, amely egy illegális gyógyszer használt orron át beadott, vagy dohányzott tudatmódosító hatása. A kokain is egy FDA által jóváhagyott ütemterv C-II gyógyszer. Ez azt jelenti, kokain által előírt egészségügyi szolgáltató, de a folyamat szigorúan szabályozott. Az aggodalom a kokainról, hogy nem biztonságos, és nagyon addiktív; Annak ellenére, hogy a biztonsági aggályok és törvénytelenség, a koka levél használják, hogy a gyógyszert; Emberek rágni kokalevél enyhíti az éhség és a fáradtság, és fokozza a fizikai teljesítményt; Coca kivonatokat használják stimuláló gyomor működését, ami nyugtató hatás, és asztma, megfázás és más betegségek; Coca tea használják magassági betegség, a perui Andokban és másutt; A forma kokain, amelyet alkalmazni lehet a bőrre receptre kapható. Arra használják, hogy zsibbad a szem, az orr és a torok fájdalom, illetve szűk erek; A gyártás, a Coca-kivonat a kokain eltávolításra ízesítésére használják kóla és élelmiszeripari termékek.

A kokain találtak koka emelheti az agyi tevékenységet, és zsibbasztó (érzéstelenítő) hatásokat. A kokain nagyon addiktív.

Valószínű Hatástalan fo; Javítják a fizikai teljesítményt. Coca növeli a pulzusszámot, de úgy tűnik, nem javítja a szív teljesítményének vagy más testi válaszokat a testmozgás; Elegendő bizonyíték fo; Kokainfüggőség. A korai kutatások arra utalnak, hogy a rágás koka levél javíthatja a mentális egészség ember rabja a kokain; Stimulálása gyomor működését; Asztma; megfázás Magassági betegség; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát koka e célra.

Coca levél nélkül kokain (decocainized) valószínűleg biztonságos a legtöbb ember, ha használják a normál étkezés mennyiségben. A kokain szereplő koka levél valószínűleg biztonságosan használható a szem vagy a bőr, ha az előírt és ellenőrzött egészségügyi szakember; A kokain valószínűleg nem biztonságos, ha szájon gyógyászati ​​célra és nem biztonságos, ha szájon át vagy belélegezve szabadidős célokra. A kokain az illegális és okozhat hiperaktivitás, nyugtalanság, izgatottság, migrénes fejfájás, görcsök, stroke, szívroham, aneurizma, a magas vérnyomás, valamint máj- és veseelégtelenség; Mindössze 1/4 teáskanál kokain halálos is lehet. A kokain nagyon addiktív; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: ez nem biztonságos inhalálni coca vagy vegye szájon, ha terhes. A kokain koka okozhat vetélést vagy születési rendellenességeket okoz. Coca használat is jár a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS); Ez is biztonságos, hogy belélegezni coca vagy vegye szájon ha szoptat. A kokain kiválasztódik az anyatejbe, és káros hatások is felléphetnek csecsemők anyatejjel táplált anyák, akik nemrég kitett kokain; Asztma: A kokain koka teheti asztma rosszabb. Ne használja; Szívbetegség: A kokain koka teheti szívbetegség rosszabb. Ne használja; Diabetes: Coca vagy a coca alkotó kokain növelheti a vércukorszintet néhány ember. Coca befolyásolhatja a vércukorszint cukorbetegek; A magas vérnyomás (hipertónia): Coca vagy a coca alkotó kokain növelheti a vérnyomást néhány ember. Az emberek hajlamosak a magas vérnyomás kerülniük kell; Stroke vagy veszélyeztetett stroke: Ha van egy stroke vagy nagy a kockázata a stroke, ne használja koka. A kokain koka növeli az esélyét a haldokló egy törött véredények az agyban; A nevezett állapot plazma pszeudo- hiány (PPD): Emberek PPD nagyobb valószínűséggel, mint mások, hogy a lefoglalás és / vagy után elpusztulnak kokain használatával.

Coca tartalmaz kokaint. A kokain hatással lehet a gondolkodás. Az alkohol is befolyásolja a gondolkodás. Ne szedje a koka, ha már az alkoholfogyasztást.

Coca tartalmaz kokaint. Figyelembe kokaint nifedipin növeli a súlyos mellékhatások, mint a görcsök.

A megfelelő adag koka számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok koka. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Altman, A. J., Albert, D. M. és Fournier, G. A. kokain használat szemészetben: a 100 éves örökség. Surv.Ophthalmol. 198; 29 (4): 300-306.

Appelboom, T. [fogyasztás koka történelemben]. Verh.K.Acad.Geneeskd.Belg. 199; 53 (5): 497-505.

BAKER, B. T. és MAZESS, R. B. KALCIUM: Szokatlan források a HIGHLAND perui diéta. Tudomány 12-13-196; 142: 1466-1467.

Barnett, G., Hawks, R., és Resnick, R. kokain farmakokinetikájára az emberben. J Ethnopharmacol. 198; 3 (2-3): 353-366.

Bastos, F. I., Caiaffa, W., Rossi, D., Vila, M., és Málta, M. fiai mama koka: coca, a kokain és a sorsa ártalomcsökkentés Dél-Amerikában. Int J Drug Policy 200; 18 (2): 99-106.

Bayer I. A monitoring a kereskedelem és ellenőrzésének pszichotróp anyagok ellen a elterelés. Bull.Narc. 198; 35 (4): 3-13.

Bedford, J. A., Turner, C. E. és elSohly, H. N. összehasonlító halálozást koka és a kokain. Pharmacol.Biochem.Behav. 198; 17 (5): 1087-1088.

Bedford, J. A., Turner, C. E. és elSohly, H. N. Helyi érzéstelenítő hatása a kokain és több kivonat a koka levél (E. coca). Pharmacol.Biochem.Behav. 198; 20 (5): 819-821.

Bernal, M. H., Salamon, K. R. és Carrasquilla, G. toxicitás glifoszátkészítmény (Glyphos) és a Cosmo-flux lárva és fiatalkorú kolumbiai békák 2. Field és laboratóriumi mikrokozmosz akut toxicitás. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 966-973.

Bernal, M. H., Salamon, K. R. és Carrasquilla, G. toxicitás glifoszátkészítmény (Glyphos) és a Cosmo-flux lárva kolumbiai békák 1. Laboratóriumi akut toxicitás. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 961-965.

Bieri, S., Ilias, Y., Bicchi, C., Veuthey, JL, és Christen, P. fókuszált mikrohullámú segített extrakció együtt szilárd fázisú mikroextrakciós és gázkromatográfiás-tömegspektrometriás szelektív elemzés kokaint kokalevél . J Chromatogr.A 4-21-200; 1112 (1-2): 127-132.

Biscoping, J. Bachmann-Mennenga, M. B. [Helyi érzéstelenítők származó észtert izomer]. Anasthesiol.Intensivmed.Notfallmed.Schmerzther. 200; 35 (5): 285-292.

Bolognesi, C., Carrasquilla, G., Volpi, S., Salamon, K. R. és Marshall, E. J. Biomonitoring genotoxikus kockázatot a mezőgazdasági munkások öt kolumbiai régiókban: egyesület foglalkozási expozíció glifozát. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 986-997.

Borghelli, RF, Stirparo, MA, Andrade, JH, Centofanti, MH, és Barros, RE [elváltozások a szájnyálkahártyán használata okozta a kokalevél (Erythroxyloncoca) 20 éves férfi a tartomány Jujuy (Argentína)] . Rev.Asoc.Odontol.Argent 197; 61 (7): 250-254.

Borghelli, R. F., Stirparo, M., Andrade, J., Barros, R., Centofanti, M., és de Estevez, O. T. Leukoedema a függők kokalevél Humahuaca, Argentína. Közösségi Dent.Oral Epidemiol. 197; 3 (1): 40-43.

Brachet, A., Christen, P., GAUVRIT, J. Y., Longeray, R., Lanteri, P., és Veuthey, J. L. Kísérleti design szuperkritikus extrakciós kokain a kokalevélből. J Biochem.Biophys.Methods 7-5-200; 43 (1-3): 353-366.

Brain, P. F. és Coward, G. A. Beszámoló a történelem, akciók, és jogszerű használatát kokaint. J Subst.Abuse 198; 1 (4): 431-451.

Brain, R. A. és Solomon, K. R. összehasonlítása a kockázatot, hogy a kétéltűek a glifozát spray-ellenőrzési program, szemben a kémiai és a fizikai tevékenység koka termelés Kolumbiában. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 937-948.

Buck, A. A., Anderson, R. I. és Macrae, A. A. epidemiológiája poli-parazitizmus. IV. Együttes hatása az egészségi állapot. Tropenmed.Parasitol. 197; 29 (3): 253-268.

Burczynski, F. J., Boni, R. L., Erickson, J., és Viti, T. G. hatása Erythroxylum koka, kokain és ecgonine metil-észtert, étrend-kiegészítő az energia-anyagcsere a patkány. J Ethnopharmacol. 198; 16 (2-3): 153-166.

Caffrey, R. J. Counter-támadást kokainkereskedelmi: a stratégia a kábítószer-bűnüldözési. Bull.Narc. 198; 36 (2): 57-63.

Cagliotti, C. N. együttműködése dél országok elleni küzdelemben a kábítószerrel való visszaélés és az illegális kábítószer-kereskedelem. Bull.Narc. 198; 39 (1): 61-67.

Calatayud, J. és Gonzalez, A. fejlődésének története és fejlődése a helyi érzéstelenítés, mivel a koka levél. Aneszteziológia 200; 98 (6): 1503-1508.

Cartmell, L. W. Aufderhide, A., és Vidor, C. kokain metabolitok a Kolumbusz előtti múmia haját. J Okla.State Med Assoc. 199; 84 (1): 11-12.

Casale, J. F. és Moore, J. M. kimutatása és mennyiségi meghatározása pseudococaine a kokalevél és az illegális kokain mintákat. J Forensic Sci 199; 39 (6): 1537-1543.

Casale, J. F., Toske, S. G., and Colley, V. L. alkaloid tartalom A magok Erythroxylum Coca var. Coca. J Forensic Sci 200; 50 (6): 1402-1406.

Chahud, ISEE A., Ayala, Espinoza L., Makino, Makino R., Espejo, Romero H. és Horna, E. [Összesen lipidek és lipoproteinek bennszülött indiánok, akik nem, vagy nem lenyelik koka]. Rev.Clin.Esp. 10-31-196; 111 (2): 161-164.

Chande, M. Bolívia és az USA hadat a koka levél gazdák. Lancet 11-16-200; 360 (9345): 1573.

Chen, H., Xia, Z., Pedersen-Bjergaard, S., Svensmark, B., és LAURITSEN, F. R. elemzése semivolatile gyógyszerek és szennyezőanyagok szerves mikro kivonatok a forró sejtmembrán bemeneti tömegspektrometria. Anal.Chem. 5-15-200; 81 (10): 4010-4014.

Chiu, Y. C Brecht, K., DasGupta, D. S. és Mhoon, E. Szívinfarktus lokális kokain érzéstelenítés orrműtét. Arch.Otolaryngol.Head Neck Surg. 198; 112 (9): 988-990.

Cohen, S. Újabb fejlemények a visszaélés kokain. Bull.Narc. 198; 36 (2): 3-14.

Colatrella, N. és Daniel T. E. Crack szem szindróma. J Am.Optom.Assoc. 199; 70 (3): 193-197.

Szakácsok, R. G., Kondrat R. W. Youssefi, M., és McLaughlin, J. L. Mass elemzett ion kinetikus energia (MIKE) spektrometria és a közvetlen elemzés koka. J Ethnopharmacol. 198; 3 (2-3): 299-312.

Cooper, ZD, Narasimhan, D., Sunahara, RK, Mierzejewski, P., Jutkiewicz, EM, Larsen, NA, Wilson, IA, Landry, DW, és Woods, JH Gyors és megbízható védelmet nyújt a kokain által kiváltott halálozással patkányokban a bakteriális kokain észteráz. Mol.Pharmacol. 200; 70 (6): 1885-1891.

Dagnino J. Coca levél és a helyi érzéstelenítés. Aneszteziológia 200; 100 (5): 1322.

Das, G. kokain Észak-Amerikában: mérföldkő a történelemben. J Clin.Pharmacol. 199; 33 (4): 296-310.

Davalos, L. M., Bejarano, A. C. és Correa, H. L. Disabusing kokain elterjedt mítoszok és tartós valóságot a globalizált áru. Int J Drug Policy 200; 20 (5): 381-386.

Meghatározó alkaloidok kokalevél. Analitikai Kémia 199; 67 (17): 527A.

Devine, P. J., Anis, N. A., Wright, J., Kim, S., Eldefrawi, A. T., és Eldefrawi, M. E. száloptikás kokain bioszenzor. Anal. 5-1-199; 227 (1): 216-224.

Dobkin de Rios M. és Cardenas, M. Plant hallucinogének, sámánizmus és Nazca kerámia. J Ethnopharmacol. 198; 2 (3): 233-246.

Dourojeanni, M. környezeti hatása koka termesztés és a kokain előállítása az Amazonas régió Peru. Bull.Narc. 199; 44 (2): 37-53.

elSohly, MA, Arafat, ES, Jones, AB, Vincent, PG, Engelke, BF, Hilton, JL és Gentner, WA vizsgálata a koncentráció a herbicid (2,4-diklór) ecetsav a kokalevél és beillesztés nyert kezelt növények ennek gyomirtó szer. Bull.Narc. 198; 36 (2): 65-77.

Evans, W. C. összehasonlító Phytochemistry a nemzetség Erythroxylon. J Ethnopharmacol. 198; 3 (2-3): 265-277.

Fairley, H. B. [érzéstelenítés az Inka birodalom]. Rev.Esp.Anestesiol.Reanim. 200; 54 (9): 556-562.

Favier, R., Caceres, E., Koubi, H., Sempore, B., Sauvain, M., és Spielvogel, H. hatása koka rágás hormonális és metabolikus válaszok elhúzódó Szubmaximális gyakorlat. J.Appl.Physiol 199; 80 (2): 650-655.

Fierens, igazgató, E. [Régészeti és művészeti forrásai koka fogyasztás előtti spanyol Amerikában]. Verh.K.Acad.Geneeskd.Belg. 199; 53 (5): 463-485.

FIKENSCHER L. H. [nikotin, új alkaloid a koka növény]. Pharm Weekbl. 10-18-195; 93 (21): 932-933.

Fjeldsa J. Alvarez, M. D., Lazcano, J. M., és Leon, B. tiltott termények és fegyveres konfliktusok korlátozásokat a biológiai sokféleség megőrzése az Andok térségében. Ambio. 200; 34 (3): 205-211.

Flores, Agreda R. alapelemei a nemzeti átfogó tervet a kábítószerrel való visszaélés ellenőrzése Peruban. Bull.Narc. 198; 39 (2): 37-49.

Galarza, Guzman M., Peñaloza, Imana R., Echalar, Afcha L., Aguilar, Valerio M., Spielvogel, H., és Sauvain, M. [hatásai koka rágás a glükóz tolerancia teszt]. Medicina (B Aires) 199; 57 (3): 261-264.

Griffin, W. J. és Lin, G. D. kemotaxonómia és földrajzi eloszlása ​​tropánvázas alkaloidok. Növénykémiai 200; 53 (6): 623-637.

Grzybowski, A. [A történelem a kokain az orvostudományban és annak fontosságát, hogy a felfedezés a különböző formáinak érzéstelenítés]. Klin.Oczna 200; 109 (1-3): 101-105.

Grzybowski, A. kokain és a szem: történeti áttekintés. Ophthalmologica 200; 222 (5): 296-301.

Hanna, J. M. További vizsgálatok hatásairól szóló coca rágás gyakorlat. Hum.Biol. 197; 43 (2): 200-209.

Hanna, J. M. hatásait koka rágás gyakorlat a kecsua Peru. Hum.Biol. 197; 42 (1): 1-11.

Harland, E. C., Murphy, J. C, Elsohly H., Greubel, D., Turner, C. E., és Watson, E. S. biológiai hatásai nonalkaloid-tartalmú frakciók Erythroxylon Coca. J. Pharm Sci 198; 71 (6): 677-679.

Hayase, T., Yamamoto, Y., és Yamamoto, K. Antidótuma hatásai buprenorfin a viselkedési változásokat kísérő kokain és kombinált kokain-etanol toxicitás. Pharmacol.Biochem.Behav. 200; 71 (1-2): 19-27.

Hayase, T., Yamamoto, Y., és Yamamoto, K. védő hatásait a kannabinoid receptor ligandumok analóg anandamid ellen kokain toxicitást. Nihon Arukoru Yakubutsu Igakkai Zasshi 200; 36 (6): 596-608.

Hayase, T., Yamamoto, Y., és Yamamoto, K. stresszel kapcsolatos magatartási változások kísérő kokain toxicitás: a hatása kevert opioid gyógyszereket. Nihon Arukoru Yakubutsu Igakkai Zasshi 200; 35 (6): 402-414.

Hayase, T., Yamamoto, Y. Yamamoto, K., Abiru H., Nishitani, Y., és Fukui, Y. hatásai etanolt és / vagy szív-érrendszeri gyógyszerek kokain és a metamfetamin által indukált halálos toxicitás egerekben. Nihon Arukoru Yakubutsu Igakkai Zasshi 199; 34 (5): 475-490.

Hayase, T., Yamamoto, Y., Yamamoto, K., Abiru, H., Nishitani, Y., és Fukui, Y. közötti kapcsolat kokain okozta májkárosító idegrendszeri és biokémiai változásokat egerekben: az ellenszer hatása a buprenorfin. Life Sci 5-26-200; 67 (1): 45-52.

Hayase, T., Yamamoto, Y. Yamamoto, K., és Fukui, Y. összehasonlítása hatását etanol és a görcsoldók a kardiovaszkuláris drog-módosított kokain toxicitást. Pharmacol.Biochem.Behav. 200; 67 (1): 151-159.

Henderson, G. L., Harkey, M. R., Zhou, C, és Jones, R. T. A kokain és a metabolit koncentrációja a haj Dél Coca chewers. J.Anal.Toxicol. 199; 16 (3): 199-201.

Hewitt, A. J., Salamon, K. R. és Marshall, E. J. Spray cseppméret, drift potenciál és kockázatot nontarget szervezetekre légi úton alkalmazott glifozát koka ellenőrzés Kolumbiában. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 921-929.

Hirschmuller, A. [E. Merck és a kokain. A Sigmund Freud a kokain tanulmányok és ezek viszonya a Darmstadt ipar]. Gesnerus 199; 52 (1-2): 116-132.

Homstedt, B., Lindgren, J. E. Rivier, L., és Plowman, T. kokain vérben koka chewers. J.Ethnopharmacol. 197; 1 (1): 69-78.

Hurtado-Gumucio J. Coca levél rágás terápiaként kokain karbantartás. Ann.Med.Interne (Párizs) 200; 151 Suppl B: B44-B48.

Husain, M. rendelkezések a törvények Pakisztán elleni küzdelem komoly kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények. Bull.Narc. 198; 36 (3): 15-17.

Indriati, E. és Buikstra, J. E. Coca rágás a történelem előtti parti Peru: fogászati ​​bizonyíték. Am.J.Phys.Anthropol. 200; 114 (3): 242-257.

Jbilo, O., Bartels, C. F., Chatonnet, A., Toutant, J. P., és Lockridge, O. szöveti eloszlása ​​emberi acetilkolin-észteráz és a butirilkolin hírvivő RNS-t. Toxicon 199; 32 (11): 1445-1457.

Jekel, J. F., Allen, D. F., Podlewski H., Clarke, N., Dean-Patterson, S., és a Cartwright, P. Epidemic szabad bázis kokainfüggőség. Esettanulmány a Bahamákon. Lancet 3-1-198; 1 (8479): 459-462.

Jenkins, A. J., Llosa, T., Montoya, I., és Cone, E. J. azonosítása és mennyiségi alkaloidok koka tea. Törvényszéki Sci.Int. 2-9-199; 77 (3): 179-189.

Jeri, F. R. Coca-paste a dohányzás néhány latin országokban: a súlyos és töretlenül formája függőség. Bull.Narc. 198; 36 (2): 15-31.

Jeri, F. R. Sánchez, C. C., del Pozo, T., Fernandez, M., és Carbajal, C. további tapasztalatokat a szindrómák által gyártott Coca paszta dohányzás. Bull.Narc. 197; 30 (3): 1-11.

Jeri, F. R., Sanchez, C., Del Pozo, T., és Fernandez, M. A szindróma koka paszta. J.Psychoactive Drugs 199; 24 (2): 173-182.

Johnson, E. L. Napi ingadozás, a kokain és a lehetséges prekurzorok leveleiben Erythroxylum koka. Z.Naturforsch.C. 199; 48 (11-12): 863-866.

Józsa, L. [fogászati ​​ellátás, fogászati ​​betegségek és fogászati ​​ókorban]. Orvostort.Kozl. 200; 55 (1-4): 43-57.

Kaplan, C. D., Hüsch, J. A., és Bieleman, B. A megelőzés a stimuláns visszaélés. Addiction 199; 89 (11): 1517-1521.

Keller, K. B. és Lemberg, L. A kokain-bántalmazott szíve. Am.J Crit Care 200; 12 (6): 562-566.

Khan, I. pszichotróp anyagokról szóló, 1971. A szerepét és felelősségét az Egészségügyi Világszervezet. Prog.Neuropsychopharmacol. 197; 3 (1-3): 11-14.

Klein, C., Balash, Y., Pollak, L., Hiss, J., és Rabey, M. J. Body tömörítő: kokain mérgezés, halált okozó, elfedi egyidejű adása a nyugtatók. Eur.J Neurol. 200; 7 (5): 555-558.

Klepinger, L. L., Kuhn, J. J., és Thomas J. Jr. Őskori fogkő ad bizonyítékot koka elején parti Ecuador. Nature 10-6-197; 269 ​​(5628): 506-507.

Landry, M. J. áttekintése cocaethylene, egy alkohol-származék, pszichoaktív, kokain metabolit. J pszichoaktív szerekkel 199; 24 (3): 273-276.

Lange, R. A. és Hillis, L. D. kardiovaszkuláris problémák a kokain-használat. N.Engl.J Med 8-2-200; 345 (5): 351-358.

Langsjoen, O. M. Dental hatásai diéta és a koka-levél rágás két őskori kultúrák Észak-Chile. Am.J.Phys.Anthropol. 199; 101 (4): 475-489.

Laure, J. [Status fogazat Bolívia szerinti magasság, nem és életkor]. Arch.Latinoam.Nutr. 199; 41 (3): 336-349.

LeBelle, M. J., Callahan, S. A., Latham, D. J. és Lauriault, G. azonosítása és mennyiségi meghatározása norcocaine tiltott kokain és kokalevélből gázkromatográfiás-tömegspektrometriás és HPLC. Analyst 198; 113 (8): 1213-1215.

Lippi, G., Plebani, M., és Cervellin, G. kokain akut miokardiális infarktus. Adv.Clin.Chem. 201; 51: 53-70.

Lydon, J. és Darlington, L. Gyomirtó maradványok levelei Erythroxylum koka var. coca kezelt növények talaj-alkalmazott tebutiuron és Hexazinone. J.Environ.Sci.Health B 199; 33 (5): 581-594.

Lynch, J. D. és Arroyo, S. B. kockázatok kolumbiai kétéltű fauna termesztése coca (Erythroxylum coca): a földrajzi elemzése. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 974-985.

Marshall, E. J., Salamon, K. R. és Carrasquilla, G. Coca (Erythroxylum coca) kontrollra hatással van glifozátkészítményekbe és segédanyagokat tartalmaz. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 930-936.

Mazor, S. S., Mycyk, M. B., Wills, B. K., Brace, L. D., Gussow, L., és Erickson, T. Coca tea fogyasztása okoz pozitív vizelet kokain vizsgálatban. Eur.J Emerg.Med 200; 13 (6): 340-341.

Middleton, R. M. és Kirkpatrick, M. B. Klinikai kokain-fogyasztás. A felülvizsgálatot a kockázatokat és előnyöket. Kábítószer Saf 199; 9 (3): 212-217.

Moller, M. R., Fey, P., és Rimbach, S. azonosítása és mennyiségi meghatározására a kokain és metabolitjai, benzoylecgonine és ecgonine-metil-észter, a haj a bolíviai koka chewers gázkromatográfiás / tömegspektrometriás. J.Anal.Toxicol. 199; 16 (5): 291-296.

Moore, J. M. és Casale, J. F. Mélyreható kromatográfiás analízise tiltott kokain és annak elődje, a kokalevél. J Chromatogr.A 7-15-199; 674 (1-2): 165-205.

Moore, J. M. és Cooper, D. A. Az alkalmazás kapilláris gázkromatográfiás-elektron detektorral összehasonlító elemzések a tiltott kokain minták. J Forensic Sci 199; 38 (6): 1286-1304.

Moore, J. M., Casale, J. F., Klein, R. F., Cooper, D. A. és Lydon, J. meghatározása és mélyreható kromatográfiás analízise alkaloidok Dél és az üvegházhatást okozó termesztett kokalevél. J Chromatogr.A 1-21-199; 659 (1): 163-175.

Moore, JM, Cooper, DA, Lurie, IS, Kram, TC, Carr, S., Harper, C. és Yeh, J. kapilláris gázkromatográfiás-elektron detektorral koka-levél kapcsolatos szennyeződések illegális kokain: 2 , 4-diphenylcyclobutane-1,3-dikarbonsavak, 1,4-diphenylcyclobutane-2,3-dikarbonsavak és azok alkaloid prekurzorok a truxillines. J Chromatogr. 12-11-198; 410 (2): 297-318.

Morales, E. Coca és a kokain Peru: nemzetközi politika értékelését. Int.J.Addict. 199; 25 (3A): 295-316.

Nappo, S. A., Galduroz, J. C., Raymundo, M., és Carlini, E. A. Változások kokain nézve kulcsfontosságú adatközlők: egy kvalitatív vizsgálat 1994-ben végzett, és 1999-ben Sao Paulo, Brazília. J pszichoaktív szerekkel 200; 33 (3): 241-253.

Nathanson, J. A., Hunnicutt, E. J., Kantham, L., és Scavone, C. kokain mint egy természetben előforduló rovarirtó. Proc U. 10-15-199; 90 (20): 9645-9648.

Navarro, R., Yupanqui, M., Geng, J., Valdivia, G., Giron, M., Rojas, M., Rodriguez, E., és Beletti, A. kidolgozása program viselkedés módosítását irányítani a rehabilitációja drogfüggő betegek: a kezelés és nyomon követése 223 esetben. Int J Addict. 199; 27 (4): 391-408.

Novak, M., Salemink, C. A., és Khan, I. biológiai aktivitását alkaloidok Erythroxylum koka és Erythroxylum novogranatense. J Ethnopharmacol. 198; 10 (3): 261-274.

Penny, ME, Zavaleta, A., Lemay, M., Liria, MR, Huaylinas, ML, Alminger, M., McChesney, J., Alcaraz, F., és Reddy, MB lehet a kokalevél hozzájárulnak a tápláltsági állapot az Andok lakosság? Élelmiszer Nutr.Bull. 200; 30 (3): 205-216.

Perez-Gomez, A. Az ambuláns kezelés noncompulsive felhasználók pszichoaktív szerek. J Subst.Abuse Treat. 199; 10 (3): 317-321.

Pfeilsticker, K. és Siddiqui, I. R. [izolálása származékok a Coca-por fumigált etilén-oxiddal 1,2-14 C és javasolt struktúra alapján I. R. és tömegspektrometriás]. Z.Lebensm.Unters.Forsch. 1-30-197; 160 (1): 19-27.

Pizarro, F., Olivares, M., Hertrampf, E., és Walter, T. [tényezők, amelyek módosítják a tápláltsági állapot vas: tannin tartalma gyógyteák]. Arch.Latinoam.Nutr 199; 44 (4): 277-280.

Táncoltat, G. A mérgek és a kábítószer az amazóniai indiánok. J R.Coll.Physicians Lond 199; 33 (4): 368-376.

Reisner, L. Biológiai mérgek fájdalom. Curr.Pain Fejfájás Rep. 200; 8 (6): 427-434.

RERAT, C., Sauvain, M., ROP, P. P., Ruiz, E., Bresson, M., és Viala, A. folyadék kromatográfiás elemzés a kokain és benzoylecgonine a plazmában a hagyományos Coca chewers Bolíviában edzés közben. J.Ethnopharmacol. 199; 56 (3): 173-178.

Richter, F., Leichsenring, A., Haschke, W., Kiyatkin, E. A. és Belij, V. P. aktiváció indukált változásokat idézett, lassú agyi potenciál: hatások kokaint ébren nyúl. Int J. Neurosci. 199; 56 (1-4): 151-159.

Rivera, M. A., Aufderheide, A. C, Cartmell L. W., Torres, C. M. és Langsjoen, O. ókori koka-levél rágás déli központi Andes: a 3000 év régészeti koka-levél rágás Észak-Chile. J pszichoaktív szerekkel 200; 37 (4): 455-458.

Rivier L. elemzése alkaloidok leveleiben művelt Erythroxylum és jellemzése lúgos anyagok során koka rágás. J.Ethnopharmacol. 198; 3 (2-3): 313-335.

Rojas, M. R. Attitűdök és értékek perui koka termesztők. Subst.Use.Misuse. 200; 37 (5-7): 687-713.

Ruetsch, Y. A., Boni, T., és Borgeat, A.-tól kokaint ropivacaine: a történelem helyi érzéstelenítő gyógyszer. Curr.Top.Med Chem. 200; 1 (3): 175-182.

Saignes, Thierry. CAPOCHE, POTOSI Y LA COCA: EL Consumo népszerű De ESTIMULANTES EN EL siglo XVII. Revista de Indias 198; 48 (182/183): 207-235.

Schindler, C. W. és Goldberg, S. R. felgyorsítása kokain anyagcsere, mint a megközelítés, hogy a kezelés a kokain és a toxicitás. Future.Med.Chem. 201; 4 (2): 163-175.

Schwab, R. S., DELORME T. L., Zimmerman, K. Megfigyelések hatásainak rágás kokain viasszal vagy kokalevél az izomfáradtság. Trans.Am.Neurol.Assoc. 195; 56. (77. találkozó): 256-259.

Serra-vega, J. Andok telepesek rohanás Amazónia. Earthwatch. 199; (39): 7-9.

Sharkey, J., Ritz, M. C., Schenden, J. A., Hanson, R. C. és Kuhar, M. J. kokain gátolja muszkarinkolinerg receptorok szív és az agy. J Pharmacol.Exp.Ther. 198; 246 (3): 1048-1052.

Sherret, L. hiábavalóságát AKCIÓBAN: COCA FUMIGATION Kolumbiában. Journal of Drug Issues 200; 35 (1): 151.

Siegel, R. K. kokain és szexuális diszfunkció: az átok a mama koka. J.Psychoactive Drugs 198; 14 (1-2): 71-74.

Siegel, R. K. új mintáit kokain: változó dózisokkal és útvonalakon. NIDA Res.Monogr 198; 61: 204-220.

Silva, M. I., Cito, M. C., Vasconcelos, P. F., Vasconcelos, S. M., és Sousa, F. C. [Kokain: történelmi háttér, a neurobiológia, a függőség és a relapszus és terápiás perspektívák]. Acta Med Port. 201; 23 (2): 247-258.

Solomon, K. R., Anadón, A., Carrasquilla, G., Cerdeira, A. L., Marshall, J., és Sanin, L. H. Coca és mák felszámolására Kolumbia: a környezeti és emberi egészségre gyakorolt ​​hatásának légi úton alkalmazott glifozát. Rev.Environ.Contam Toxicol. 200; 190: 43-125.

Solomon, K. R., Marshall, E. J. és Carrasquilla, G. Az emberi egészség és a környezeti kockázatok használatából eredő glifozátkészítményekbe, hogy ellenőrizzék a termelési koka Kolumbia: áttekintés és következtetések. J Toxicol.Environ.Health A 200; 72 (15-16): 914-920.

Spielvogel, H., Caceres, E., Koubi, H., Sempore, B., Sauvain, M., és Favier, R. hatásai koka rágás metabolikus és hormonális változások során fokozatos inkrementális gyakorlat, hogy a maximális. J.Appl.Physiol 199; 80 (2): 643-649.

Spielvogel, H., Rodriguez, A., Sempore, B., Caceres, E., COTTET-Emard, JM, Guillon, L., és Favier, R. testfolyadék homeosztázis és kardiovaszkuláris kiigazítás során Szubmaximális gyakorlat: hatására rágás koka levelek. Eur.J.Appl.Physiol Occup.Physiol 199; 75 (5): 400-406.

Springfield, A. C, Cartmell, L. W. Aufderheide, A. C, Buikstra, J., és Ho, J. A kokain és a metabolitok a haj az ősi perui koka levél chewers. Törvényszéki Sci.Int. 199; 63 (1-3): 269-275.

Stolberg, V. B. használata koka: őstörténet, történelem, néprajz. J.Ethn.Subst.Abuse 201; 10 (2): 126-146.

Strano-Rossi, S., Colamonici, C. és Botre, F. Párhuzamos elemzése stimulánsok nyál és a vizelet gázkromatográfiás / tömegspektrometriás: perspektívák “versenyben” doppingellenes elemzés. Anal.Chim.Acta 1-14-200; 606 (2): 217-222.

Toppozada, A. R., Wright, J., Eldefrawi, A. T., Eldefrawi, M. E., Johnson, E. L., Emche, S. D., és Helling, C. S. Értékelés Egy száloptikai immunszenzor számára mennyiségi kokain koka levél kivonat. Biosens.Bioelectron. 199; 12 (2): 113-124.

Tricot, J. P. [kokain fél évszázados gyógyászati ​​felhasználása (1880-1930)]. Verh.K.Acad.Geneeskd.Belg. 199; 53 (5): 487-496.

Turner, C. E., Ma, C. Y. és elSohly, M. A. tevő Erythroxylum coca I: gázkromatográfiás kokaint három helyszínen Peruban. Bull.Narc. 197; 31 (1): 71-76.

Turner, C. E., Ma, C. Y. és elSohly, M. A. tevő Erythroxylon koka. II. Gázkromatográfiás elemzése kokain és más alkaloidok kokalevél. J Ethnopharmacol. 198; 3 (2-3): 293-298.

Turner, M., McCrory, P., és Johnston, A. teára, valaki? Br.J Sports Med 200; 39 (10): E37.

Vagts, D. A., Boklage, C, és Galli, C. [Intraoperativ kamrai fibrilláció a beteg krónikus kokainnal való visszaélés – esetben jelentés]. Anaesthesiol.Reanim. 200; 29 (1): 19-24.

Valentine, J. L., Fremming, B. D., Chappell, R. H., és Stephen P. M. hatásai hosszabb etetése decocainized Erythroxylon kokalevél a növekedésre és a kiválasztott szervek patkányokban és nyulakban. Hum.Toxicol. 198; 7. § (1): 21-26.

van, Dun M. A gyógyszerek ipar és a paraszti önvédelem egy perui kokaint enklávé. Int.J.Drug Policy 201; 23 (6): 442-448.

Vasića, G. és Tennant, C. C. kokain használata és érrendszeri szövődmények. Med J Aust. 9-2-200; 177 (5): 260-262.

Vee, G. L., Fink, G. B. és Constantine, G. H., Jr. anorexiás aktivitása kokain és a koka kivonatot naiv és kokain toleráns patkányoknál. Pharmacol.Biochem.Behav. 198; 18 (4): 515-517.

Vina, A., Echavarría, F. R., és Rundquist, D. C. Satellite változás kimutatására elemzése erdőirtás aránya és minták mentén Kolumbia-Ecuador határon. Ambio. 200; 33 (3): 118-125.

Vitzthum, V. J. von Dornum, M., és Ellison, P. T. rövid közlemény: hatása coca-levél rágás nyál progeszteron vizsgálatokban. Am.J.Phys.Anthropol. 199; 92 (4): 539-544.

Wahrig, B. [ “Mesés dolgok”. Kábítószer elbeszélések koka és a kokain a 19. században]. Ber.Wiss. 200; 32 (4): 345-364.

Watson, E. S., Murphy, J. C, elSohly, H. N., elSohly, M. A., és Turner, C. E. hatásai a beadását koka alkaloidok az elsődleges immunválaszt egerek: kölcsönhatás delta 9-tetrahidrokannabinol és az etanol. Toxicol.Appl.Pharmacol. 198; 71 (1): 1-13.

Wawersik J. története érzéstelenítés Németországban. J Clin.Anesth. 199; 3 (3): 235-244.

Weil, A. T. Coca levél terápiás szerként. Am.J.Drug alkoholfogyasztás 197; 5 (1): 75-86.

Weil, A. T. terápiás értéke koka mai orvostudomány. J.Ethnopharmacol. 198; 3 (2-3): 367-376.

Zimmerman, J. L. kokain-mérgezés. Crit Care Clin 201; 28 (4): 517-526.

Alexandrakis G, Tse DT, Rosa RH Jr, Johnson TE. Könnycsatorna elzáródás és orbitális cellulitisz járó krónikus orron kokain. Arch Ophthalmol 199; 117: 1617-1622.

Bedford JA, Lovell DK, Turner CE, et al. Az anorexiás és actometric hatását a kokain és a két koka kivonatok. Pharmacol Biochem Behav 198; 13: 403-8 ..

Bedford JA, Nail GL, et al. Összehasonlító inger tulajdonságait két frakció a koka levél (E. coca). Pharmacol Biochem Behav 198; 15: 907-9 ..

Bolla KI, Funderburk FR, Cadet JL. Eltérő hatást gyakorol a kokain és a kokain alkohol kognitív teljesítményt. Neurology 200; 54: 2285-92.

Buck AA, Sasaki TT, JJ Hewitt, Macrae AA. Coca rágás és az egészség. Egy epidemiológiai tanulmány a lakosok egy perui faluban. Am J Epidemiol 196; 88: 159-77 ..

Elektronikus Code of Federal Regulations. Cím 21. rész 182 – anyagok általánosan biztonságosnak. Elérhető: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

ElSohly MA, Brenneisen R Jones AB. Coca paszta: kémiai analízis és a dohányzás kísérletek. J Forensic Sci 199; 36: 93-103 ..

Engelke BF, Gentner WA. Meghatározása kokain “Mate de Coca” gyógytea. J Pharm 199; 80:96 ..

Favier R, Caceres E, Guillon L, et al. Coca rágás gyakorlására: hormonális és metabolikus válaszok nonhabitual chewers. J Appl Physiol 199; 81: 1901-7 ..

Favier R, Caceres E, Sempore B, et al. Fluid szabályozó hormon gyakorolni a Coca-indukált testfolyadék műszakban. J Appl Physiol 199; 83: 376-82 ..

Galarza Guzman M, Peñaloza Imana R, Echalar Afcha L, et al. Hatásai koka rágás glükóztolerancia-teszt. Medicina (B Aires) 199; 57 (3): 261-4.

Heesch CM, Wilhelm CR, Ristich J, et al. A kokain aktiválja a vérlemezkéket, és növeli a kialakulását a keringő vérlemezkék tartalmazó mikroaggregátumok emberben. Szív 200; 83: 688-95.

Jackson GF, Saady JJ, Poklis A. vizelettel történő kiválasztódás benzoilekgonin lenyelés Egészségügyi Inca Tea. Forensic Sci Int 199; 49: 57-64 ..

Mazor SS, Mycyk MB, Willis BK, et al. Coca tea fogyasztása okoz pozitív vizelet kokain vizsgálatban. Eur J próbálja-Med 200; 13 (6): 340-1.

McEvoy AW, konyha ND, Thomas DG. Agyvérzés fiatal felnőttek: az egyre növekvő jelentőségű a kábítószerrel való visszaélés. BMJ 200; 320: 1322-4.

Mendelson J, Tolliver B, Delucchi K, Berger P. kapszaicin fokozza a halálozást a kokain. Clin Ther 199; 65: (absztrakt PII-27).

Potter SM, Zelazo PR, Stack DM, Papageorgiou AN. A kedvezőtlen hatások magzati kokain expozíció újszülött hallási feldolgozás. Pediatrics 200; 105: E40 ..

Roldan CA, Aliabadi D, Crawford MH. Prevalenciája szívbetegség tünetmentes krónikus kokain-használók. Cardiology 200; 95: 25-30 ..

Róma LA, Lippmann ML, Dalsey WC, et al. Kokainhasználat előfordulása és hatása a asztma súlyosbodása a városi lakosság. Mellkas 200; 117: 1324-9.

Sauvain M, RERAT C, Moretti C, et al. A tanulmány a kémiai összetétele Erythroxylum koka var. kokalevél gyűjtött két ökológiai régiók Bolíviában. J Ethnopharmacol 199; 56: 179-91 ..

Spielvogel H, Rodriguez A, Sempore B, et al. A testfolyadék homeosztázis és kardiovaszkuláris kiigazítás során Szubmaximális gyakorlat: hatására rágás kokalevél. Eur J Appl Physiol Occup Physiol 199; 75(5):400-6.

Turner M, McCrory P, Johnston A. Time for tea, anyone? Br J Sports Med 200; 39(10):e37.

Vitzthum VJ, von Dornum M, Ellison PT. Brief communication: effect of coca-leaf chewing on salivary progesterone assays. Am J Phys Anthropol 199; 92(4):539-44.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió