citomegalovírus (CMV) fertőzés tesztek és diagnózis

A szűrés és a tesztelés a baba

A szűrés és a tesztelés, ha immunhiányos

Ha a tünetek a CMV, tesztek meg tudja határozni, hogy van a betegség. A vérvizsgálat jelezheti speciális fehérjék szintje a vérben (antitestek), amelyek által létrehozott az immunrendszert, ha van CMV. A vírus is lehet kimutatni kultúrák, vagy egy polimeráz láncreakciós vizsgálat vérből, egyéb testfolyadékokkal vagy egy szövet biopszia.

Tesztelés annak megállapítására, hogy valaha is fertőzött lehet fontos, ha terhes. Terhes nők antitestekkel nagyon kicsi az esélye a újraaktiválódása megfertőző a születendő gyermek.

Amikor új fertőzést észlel a terhesség alatt, akkor érdemes fontolóra amniocentesis, melyben az orvos által megkapott és minták vizsgálata magzatvíz annak megállapítására, hogy a magzat a fertőzést. Esetenként szükség van az ilyen vizsgálatok merül fel, amikor rendellenességek oka lehet CMV és egyéb fertőző betegségek láthatók ultrahanggal.

Ha Ön vagy orvosa úgy előfordulhat, hogy gyermeke született CMV (veleszületett CMV), fontos, hogy ő kell vizsgálni az első három hétben a születés. Ha tovább vár, tesztek nem lesz döntő az veleszületett CMV, mert lehetséges, hogy a baba is szerződött a fertőzés ápolási vagy kitettség testvérek vagy mások, akik lehet vedlés a vírust.

Tesztelés CMV is fontos lehet, ha van egy feltétellel, hogy gyengíti az immunrendszert. Például, ha Ön HIV vagy AIDS, és akkor is, ha nincs aktív CMV-fertőzés, melyen a CMV vírus azt jelenti, akkor szükség van a rendszeres megfigyelés szövődményei CMV, mint a látás és a hallás problémák.