cirrhosis kezelések: alacsony nátrium diéta, gyógyszeres kezelés, májátültetésen

Semmilyen kezelést nem gyógyítja cirrhosis vagy javítás hegesedés a máj már bekövetkezett. De a kezelés néha megakadályozzák vagy késleltetik a további májkárosodás. A kezelés lényege az életmódbeli változások, gyógyszerek, és a rendszeres orvosi vizsgálat. Bizonyos esetekben szükség lehet műtéti komplikációk kezelésére cirrózis.

Az orvos fogja néhány életmódbeli változtatások, amely segít megelőzni a további májkárosodás.

Cirrózis egyéb problémákat okozhat (szövődmények), hogy szükség gyógyszeres kezelés vagy eljárás. komplikációk közé

Küldj be egy linket letölteni az alkalmazást.

Ne igyon alkoholt. Be kell, hogy teljesen leszokni; Beszéljen orvosával az összes, a gyógyszerek szedése, beleértve vény nélkül kapható gyógyszerek, mint a paracetamol (például Tylenol), aszpirin, ibuprofen (pl Advil vagy Motrin), és a naproxen (Aleve). Ezek növelhetik a májkárosodás veszélye, és a vérzés; Get immunizált (ha még nincs) hepatitis A ellen (Mi az a PDF dokumentum?) És hepatitis B (Mi az a PDF dokumentum?), Influenza, és a pneumococcus (Mi az a PDF dokumentumot?); Kezdje követően alacsony nátriumtartalmú diéta, ha folyadék felhalmozódása (ascites). Csökkentik a nátrium bevitel segíthet megelőzni a folyadék felhalmozódása a has és a mellkas.

Kérlek várj…

Folyadék építmény a has (ascites). Halálos is lehet, ha nem kontrollált. A kezelés az árban; Következő alacsony nátriumtartalmú étrendet; Gyógyszerek, mint például diuretikumokkal és antibiotikumok; Eltávolítása folyadék egy tűvel (paracentesis); Transjugular intrahepaticus portoszisztémás shunt (TIPS). Ez az eljárás eltereli folyadékot a hasa.